Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fantasy-World- zapowiedź!

Salur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Projekt  gry MMORPG 2D

Gra tworzona jest w oparciu o technolognie takie jak: PHP, AJAX, Javascript oraz JQUERY.

Wykorzystujemy kilka bibliotek Javascript a większość funkcji gry napisana jest przez nas. Za silnik odpowiada język PHP,

natomiast za stronę klienta gry w przeglądarce Javascript.

• System Sterowania - posiadamy w pełni działający system poruszania się strzałkami, myszką oraz klawiszami WSAD (tylko, gdy gracz posiada wyłączony czat). Wszystkie te systemy działają integralnie względem siebie. Chodza również bardzo płynnie.

• Interakcja z innymi graczami - w grze zaimplementowaliśmy kilka możliwości komunikowania się z innymi graczami. Najważniejszą z nich jest to, że widzimy ich dynamiczne na mapie, wraz z animacją ich ruchu. Możemy także handlować, rozmawiać na czacie lub prywatnie, a także zaprosić ich do walki.

• System walki PvP, PvM - posiadamy rozbudowany system walk między graczem, a potworem oraz gracz vs gracz. Każdy potwór ma inne zdolności bojowe, a więc może używać czarów, jest szybszy niż inne, czy też może Cię zatruć! Ale.... Gracz również posiada mnóstwo opcji, dzięki którym na odpowiednim poziomie i z odpowiednimi statystykami może wygrać z każdym przeciwnikiem!

• Opcje gracza - każdy gracz wyposażony jest w menu na dole ekranu gry. Może tam wyświetlić w każdym momencie opcje klanowe, rozpoczęte misje, czy też swój ekwipunek i statystyki. Zakładki te są ciągle rozwijane, aby były jak najbardziej intuicyjne i odpowiednio ułożone.

• Rozbudowa systemów - ciągle rozbudowujemy systemy, które znajdują się w grze. Posiadamy już rozmowy, handel oraz system aukcji z danym NPC. Rozbudujemy także system questów, który nie będzie polegał tylko na otworzeniu skrzynki, ale także na czymś bardziej złożonym, co napewno zaciekawi najbardziej wymagających graczy.

• Interfejs gracza - Dzięki rozbudowanemu systemowi interfejsu, gracz może dostosować interfejs gry i wszystkie okna do swoich potrzeb. Wszystkie zakładki interfejsu są w pełni ruchome i zapisują się po wyjściu z gry.

• System klanów - Gracz ma możliwość dołączenia do klanu, przez co staje się potężniejszy. Jako rodzina klanowa może walczyć oraz zdobywać cenne doświadczenie i jeszcze większą radość z rozrywki.

• Duża ilość rozrywki - Dużo wspaniałych lokacji oraz ciekawych questów. Rozwinięty system umiejętności oraz osiągnięć i wiele wiele więcej.

Nie będzie już więcej beta-testów. Niedługo startuje oficjalna wersja gry.

Gorąco zapraszamy na nasze forum w celu dyskusji na temat gry.

Przydatne linki:

http://fantasy-world.pl/
http://fantasy-world.pl/?page=forum

SCREENY:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czekamy, na pewno zagram. Jedyna moja sugestia na tę chwilę to zmiana layoutu strony głównej, ten w ogóle prócz tła nie ma nic wspólnego z tematyką gry. Zobacz np. 

http://goovis.zstio.net/Etiame/

Troszkę reklama niepotrzebna, a odnosząc się do layouta, to nic lepszego nie mogłem sam wykombinować, jednocześnie jestem zdania, że layout główny powinien być przejrzysty dla wszystkich i schludny, tak aby każdy mógł się odnaleźć

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

4843714039485761184019.png

A tutaj nowe zdjęcie z panelu przyjaciół... wygląda on coraz ładniej. Aktualnie pracujemy nad zakładką pomoc oraz ogólnymi zakładkami, w które może wejść gracz. Za niedługo dodamy także zdjęcia z walki PvM

Opublikowano

03608632806271249915.jpg

Opublikowano

Gra zrobiona w mmo makerze czy autorski silnik ? ;p

Silnik i wszystkie skrypty autorskie.

Opublikowano

Na prawdę nie wiem, czym się tu zachwycać. Sam fakt, że 'twórca' nie postarał się o autorską grafikę nie świadczy dobrze o projekcie.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Dobrze się zapowiada :).

Ciekawy jestem ile wytrzyma. Czy nie będzie tak jak z tymi grami z silników pobranych.

Mianowicie pierwsze dwa tygodnie ludzie pograją, potem Administracja przestanie cokolwiek robić i wszystko poleci w niepamięć.

Oczywiście też nie mogę się doczekać startu.

Podziwiam! :D

baner.png

Opublikowano

Dobrze się zapowiada :).

Ciekawy jestem ile wytrzyma. Czy nie będzie tak jak z tymi grami z silników pobranych.

Mianowicie pierwsze dwa tygodnie ludzie pograją, potem Administracja przestanie cokolwiek robić i wszystko poleci w niepamięć.

Oczywiście też nie mogę się doczekać startu.

Podziwiam! :D

Silnik nie jest pobrany z internetu, jest w calosci autorski. Nie martw sie nic nie poleci w niepamiec, nie po to sie trudzimy i robimy gre aby po dwoch tygodniach zrezygnowac. ;)

Opublikowano

Aktualnie pracujemy nad zakładką ,,Klan''. Poniżej zamieszczam dwa screen'y.

52925007914809402973.jpg91624137879824226655.jpg

Opublikowano

W następnym tygodniu zostaną dodane dwie nowe mapy + kilka potworów, więc będzie można zaczynać już trochę zdobywać doświadczenia, także też wtedy napiszemy do wszystkich, którzy chcieli otrzymać klucz beta prywatną wiadomość z nim :)

Opublikowano

Gra wygląda póki co nawet przyzwoicie.Jak będzie już można potestować grę to proszę o key na pw.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

No ja bym chciał jak najszybciej to ogarnąć, ale potrzebujemy kilka map do testów :D, ja talentu do robienia map nie mam, a drugi kolega tworzy je bardzo wolno. Jeśli ktoś chciałby wspomóc nas i pomóc nam w mapach, niech śmiało pisze na pw lub gg: 5606828

Opublikowano

Za niedługo wprowadzimy możliwość rejestracji do gry. Jednak wciąż nie będzie można w nią grać. Robimy, to po to, abyście mogli udzielać się na forum naszej gry!

Forum jest aktualnie pisane od 0, specjalnie na potrzebny naszej gry! Prawdopodobnie zostanie ukończone w tym tygodniu i wtedy będziecie mogli się rejestrować!

Opublikowano

Tylko nie pisz tu (w temacie), pisz na Priv (chodzi mi o Beta Key).

A pro po map:

W jakim programie robicie mapy? Domyślam się, że jedna mapa (np. jednego miasta) to jeden obraz np. w .jpg.

Widzę ze screenów że grafiki jak w Rpg Maker Xp. Sam mam długą historię z tym programem.

Jeśli robicie grafiki w tym programie i zapisujecie je potem jako obraz (mówię tylko o wyglądzie, bez żadnych kolizji itp.), to z chęcią pomogę przy mapach. Muszę wiedzieć jakiego programu używacie robiąc grafikę mapy.

Edit:

Wszystko wyjaśnione na PW ;).

baner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...