Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić, OUYA czy Wii mini?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowałem się już na ps 3 ss, ale chce kupić jeszcze jakąś dodatkową konsolkę. Pogrzebałem trochę i najbardziej mi pasuje wii mini i ouya-obie konsolki nie za duże i zmieszczą się wszędzie ;P

Mam też pytanie czy przy tych 480p nie będzie pikselozy na monitorze 22''( chodzi o wii mini, bo ouya obsługuje 1080p) bo mam w planach ustawić którąś z tych konsol obok komputera. Napiszcie wady i zalety obu konsol. Z góry dziękuję!

Opublikowano

Mini to straszny bubel, bardzo okrojona konsolka... ani to nie podłączysz jej pod neta ani to nie zagrasz w gierki z GameCube'a.

Ja już coś brać z tych dwóch to tylko Ouya, co prawda można zapomnieć o gierkach z Nintendo ale za to, dostajesz 1080p + możliwość podłączenia konsoli do neta.

Tak czy siak, Nintendo to Nintendo i gierki jako odskocznia od PC i konsol PS/Xbox to najlepsza opcja. Jak już chcesz Wii to najlepiej normalną wersję albo zacząć zbierać na Wii U ;)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Obslugiwana rozdzielczość w wii mini i wii jest taka sama... Wiec jeśli bd miał pikseloze na wii mini to na wii też. Ja prosiłem o opinie kogoś kto ma wii i mi powie jak wygląda kwestia ostrości obrazu bo na tym mi bardzo zależy. Wiec jak się nie znasz, nie masz wii, lub nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to się NIE WYPOWIADAJ!!!

Opublikowano

Mini to straszny bubel, bardzo okrojona konsolka... ani to nie podłączysz jej pod neta ani to nie zagrasz w gierki z GameCube'a.

Niestety ale Nintendo odłączyło już WiiConnect24 przez co wszystkie funkcje sieciowe i multiplayer nie działają więc to nie ma większego znaczenia ;)

Mimo wszystko niech bierze Wii! :) Świetna konsolka ze świetnymi grami od Nintendo które dostarczą ci setki godzin dobrej zabawy. Ja pomimo, że mam 3 inne konsole i mocnego kompa nadal sobie czasami pogrywam na Wii w dobre gry, których jest od groma.

Co do OUYI to podobno szajs więc nie wiem nad czym się zastanawiasz.

Opublikowano

Niestety ale Nintendo odłączyło już WiiConnect24 przez co wszystkie funkcje sieciowe i multiplayer nie działają więc to nie ma większego znaczenia ;)

Mimo wszystko niech bierze Wii! :) Świetna konsolka ze świetnymi grami od Nintendo które dostarczą ci setki godzin dobrej zabawy. Ja pomimo, że mam 3 inne konsole i mocnego kompa nadal sobie czasami pogrywam na Wii w dobre gry, których jest od groma.

Co do OUYI to podobno szajs więc nie wiem nad czym się zastanawiasz.

No tak... nie można się nie zgodzić, mi chodziło tylko o sam fakt, że do Mini nigdy nie było można się podłączyć pod neta :)

819531478353821175209.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

lepiej wii normalne lub family.
wii normalne lub family da sie zmodifikowac i mozesz se instalowac zeczy z wiishop lup poza za free, lub usb loader jezeli chcesz piracic lub gry homebrew.

Opublikowano

Posiadam wii sport ale odradzam ci bo od 2 lat lezy mi w szafie, wszystko pieknie wyglada w tv. W realu bardzo szybko sie nudzi

No sorry jak się ma jedna grę to wiadomo, że się nudzi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...