Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wieżę stereo kupić?

Przemo244

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie posiadam laptopa Lenovo G580 i słuchawki Superlux HD681, które powinny mi wystarczyć, ale niestety mam chyba najgorszą zintegrowaną kartę dźwiękową jaka może być - Conexant SmartAudio HD.

Do korzystania z komputera na codzień wystarczy mi to co mam, ale jak chcę posłuchać czystej głośnej muzyki z bassem i w dobrej jakości to czuję że czegoś mi brak.

Do laptopa nie kupię dedykowanej karty dźwiękowej, a te zewnętrzne są drogie i jakieś dziwne.

Postanowiłem więc kupić wieżę Hi-Fi do słuchania muzyki, a moje słuchawki Superlux do korzystania z komputera mi wystarczą.

Ma to być nieco lepsza wieża w cenie max. 600-800zł.

W końcu znalazłem coś takiego: http://www.morele.net/wieza-philips-fwm-200d-405990/

Napiszcie mi co o niej sądzicie, i czy może warto kupić jakąś inną?

Pamiętajcie że jakość na pierwszym miejscu, głośność nie jest aż taka ważna.

I proszę aby wypowiadały się osoby tylko te co znają się na temacie.

Opublikowano

Musi być bez wzmacniacza i nowe, nic używanego.

Podobne do tego co podałem w przykładzie.

A najlepiej napiszcie czy warto kupić to co podałem czy nie.

Opublikowano

To nie warto. 

Jedyna mini wieża, jak przychodzi mi na myśl to Pianocraft albo co niektóre denony, ale te kosztuję 2x tyle co zakładasz. 

Kup w takim razie Edifier R2600/Sven Royal 2. 

Opublikowano

Nie ma dobrej mini wieży, chyba że konstrukcje Yamahy, ale to koszt kilku kafli.

Kup lepiej jakąś zewnętrzną kartę + jakieś 2.0/2.1.

Opublikowano

Jakoś mało jest opinii i recenzji na temat tej mojej miniwieży FWM-200D.

Jak ją kupię to co będzie w niej mnie najbardziej bolało?

Największe minusy?

Najważniejsze jest to, aby było lepiej do słuchania muzyki, niż mój obecny Superlux HD681 + Conexant SmartAudio HD.

Nigdy nie słyszałem muzyki w Hi-Fi więc można powiedzieć że póki co jestem przeciętnym średnio-wymagającym Kowalskim.

Opublikowano

Jakoś mało jest opinii i recenzji na temat tej mojej miniwieży FWM-200D.

Jak ją kupię to co będzie w niej mnie najbardziej bolało?

Największe minusy?

W wielkim skrócie, jest gówniana. 

Najbardziej będzie Cię bolała beznadziejna jakość dźwięku. Poza tym to nie jest tradycyjna wieża tylko mini wieża. Unika się świecących, kosmicznych potworów z funkcjami "bass boost". 

Wieża klasy "Hifi" wygląda tak (do słuchania z komputera wystarczy tylko wzmacniacz) :

628291403473844775576.jpg

Opublikowano

Temat niedługo do zamknięcia.

Postanowiłem jednak kupić zewnętrzną kartę dźwiękową + dobre słuchawki i tyle mi wystarczy.

Nie mam pojęcia jaka jest różnica między wzmacniaczem a zewnętrzną kartą dźwiękową a być może jest to wgl to samo.

Możecie mi to napisać + co muszę posiadać aby uzyskać doskonałą jakość dźwięku na laptopie z moich słuchawek.

Opublikowano

Przynajmniej DAC'a, AMP (wzmacniacz) też może być, ale to zależt tylko od słuchawek. Dobrą zewnętrzną kartą jest np. Xonar U7, a z DAC'ów konstrukcje FiiO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...