Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lato 2014

Jimmson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie serie będziecie przeglądać w powyższym sezonie? Ja do tej pory wybrałem:

Akame ga KIll

Bakumatsu Rock

Jinsei

Nobunga Concerto

Zankyou no Terror

SAO II

Podawajcie swoje propozycje, może mnie też zachęci :)

Opublikowano

agame ga kill

sailor moon

zankyou no terror

tokyo ghoul

tokyo esp

ssao 2

hamatora

hanayamata

barakamon

ao haru ride

jinsei

gekkan shoujo nozaki kun

momo kyun sword

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

agame ga kill

sailor moon

zankyou no terror

tokyo ghoul

tokyo esp

ssao 2

hamatora

hanayamata

dramatical murder

barakamon

ao haru ride

jinsei

gekkan shoujo nozaki kun

momo kyun sword

zastanawiam się nad Dramatical murder bo wątek ciekawy no ale yaoi...

Opublikowano

Przygody Magicznego Krzysztofa 2

Tokyo Ghoul

Akame ga Kill!

Zankyou no Terror

I może coś ejszcze, jeśli któraś baja okaże się ciekawa.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Kilka wybrałem ale co z tego będzie nie wiem .

Co się kur.. dzieje że teraz w anime głównym bohaterem jest płeć kobieca ... wolę jakiegoś faceta za głównego bohatera + romans wplątany w fabułę.

Mężczyźni są w anime detektywistycznym a kobiety we wszystkim innym...

Podsumowując sezon cienki jak ta afera taśmowa ^^ ( kto wymyśla nazwy tych afer hah , podsłuch kojarzy się z taśmą ? chyba w 19xx roku  )

Dobrze że mam duże zaległości w sezonie wiosennym/zimowym .

rmoiyq.png

Opublikowano

Powiedzcie mi, czy warto  czekać na remake Psycho pass ktory bedzie na poczatku lipca, czy ogladac teraz normalną wersje?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Przeglądać będę wszystkie, a miło spędzić czas chciałbym z:

Akama ga Kill (nie wiem czy wiecie ale to chyba będzie swego rodzaju innowacja

jak dobrze pamiętam przecinanie loli bez chwili zawahania, te piękne ciała z brakującymi częściami..no i wiadomo zabijanie czego jak czego ale jednak

)

Kuroshitsuji Circus

Persona 4 The golden animation

Seirei Tsukai no Blade Dance (novelka szanowana ale pewnie zjebią anime jak to bywa)

Sao II (tu ma być bodajże tylko GGO jak dobrze pamiętam, więc z jaraniem troche kijówka będzie' wolałbym już alizication)

Zankyou no Terror

A gdybym nie zalegał z seriami to bym jeszcze dodał Hanamonogatari i Sengoku Basara Judge End

@Edit

ah, jakiż fail. Wymieniłem te co miałem napisane na kartce, a przypomniałem sobie że...

no to dodaję:

Free! eternal summer - fajny 1szy sezon był ( xD)

fate/kaleid 2 ilner prisma jak tylko skończę 1szy sezon

z movie to cencoroll 2

z krótkich Yama no Susume 2

Opublikowano

Tokyo ESP na pewno obejrzę, co nie znaczy że dokończę jeśli będzie gówniane.

Na resztę jak patrzę to mam mdłości więc podaruję sobie do czasu aż ktoś z forum coś poleci w trakcie emisji.

PS: Może mi ktoś powiedzieć co to jest za sezon, ew. "rzecz"?

http://anichart.net/tba

Strasznie napaliłem się na kilka tytułów z tej listy, a nie mam pojęcia kiedy to wyjdzie :c

417711489342956987022.png

Opublikowano

Tokyo ESP na pewno obejrzę, co nie znaczy że dokończę jeśli będzie gówniane.

Na resztę jak patrzę to mam mdłości więc podaruję sobie do czasu aż ktoś z forum coś poleci w trakcie emisji.

PS: Może mi ktoś powiedzieć co to jest za sezon, ew. "rzecz"?

http://anichart.net/tba
Strasznie napaliłem się na kilka tytułów z tej listy, a nie mam pojęcia kiedy to wyjdzie :c

TA - To Be Announced - Jeszcze Nie Ogłoszono. Innymi słowy, nie ma podanej daty premiery.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

A sorki jeszcze pytanie, AntiMagic Academy 35th Platoon wyparował? Nie będzie w tym lecie? Dałbym sobie urwać głowę że miesiąc temu go widziałem, a teraz bodajże znikł, nie bardzo chce mi się sprawdzać :D Szkoda gdyby nie było bo potencjał spory (wstrzymałem się z czytaniem novelki bo anime miało być)

Opublikowano

Akame ga Kill!

Aldonah.Zero

Sailor Moon

Free! Eternal Summer(Free! II)

Hanamonogatari(3 sezon <triple-facepalm>)

Rail Wars!

Sengoku Basara Judge End!

Seirei Tsukai no Blade Dance

Shirogane no Ishi Argevollen

Sword Art Online II(jak odjebią maniane jak z ALO to zajebie)

Tokyo ESP

Tokyo Ghoul

Zankyou no Terror

graphic.png

Opublikowano

Ja w te wakacje to chyba z laptopem jeździć będę i oglądał bo inaczej nie nadążę, a jeszcze trzeba parę tytułów nadrobić z poprzedniego sezonu xD

graphic.png

Opublikowano

Tak więc:

Re: Hamatora

Hanamonogatari ( Z tego co wiem też film wychodzi/wyszedł Kizamonogatari (?))

Tokyo Ghoul 

I takie pytanie z innej beczki, wiadomo może czy będzie 3 sezon  Boku wa Tomodachi ga Sukunai ?  Oraz coś z Black Bullet ? ^_^

gfgdf

Opublikowano

Jak dotąd -

Tokyo Ghoul, Argevollen, Rail Wars, Aldnoah Zero, Akame ga Kill, Barakamon myślę że miło będzie się oglądało. Z tego Tokyo Ghoul, Aldnoah Zero i Akame ga Kill mają jakiś tam potencjał. Liczę jeszcze że po wyemitowaniu tych anime, na które mam nadzieje, coś jeszcze dojdzie.

DRAMAtical Murder póki co najgorzej wypada wg. mnie..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W obecnym sezonie nie oglądam zbyt wiele, ale nadrobię po zakończeniu niektórych serii. Oglądam: SAO II, Free!: Eternal Summer i Ao Haru Ride. Ostatnie wręcz musiałem, bo zmuszono mnie do czytania mangi, która mi się spodobała, jednak na anime się zawiodłem. Jednak to zupełnie inna historia.

Altaria Network - serwer ze snów, zapraszamy. IP: altariamc.eu

8yq5a7ork9qf.png

Opublikowano

Oglądam Tokyo Ghoul - jak na razie 7,5/10-8/10. Fajnie się ogląda, aczkolwiek denerwuje mnie cenzura oraz świadomość tego, że to będzie kolejna reklama serii, kolejna niezamknięta historia. Ale jak juz obejrzalem 4 epy to wypadaloby skonczyć.

Akame ga kill - nie przepadam za fantasy, jak seria będzie w miare realistyczna (nie będzie tworzyła sytuacji, z ktorych glownych bohater wyjdzie bez powaznych ran czy nawet przezyje, a nie powinien) to też będzie fajnie mi się oglądało. Fajnie się rozpoczęło. Na razie daje 7/10

Sao 2 - wolno się rozpoczyna, ale miejmy nadzieje, że dzięki temu będzie lepsze, bo w sao sporo powycinali, poskakali itp. przez co średnio mi się oglądało. Martwi mnie tylko to, że kirito będzie unikał pocisków, wytłumaczy mi ktoś dlaczego? nie podoba mi się to

Planuje jeszcze obejrzeć Zankyo no terror jak się skończy, albo będzie miało więcej epów

XrgAYyk.png

Opublikowano

Oglądam Tokyo Ghoul - jak na razie 7,5/10-8/10. Fajnie się ogląda, aczkolwiek denerwuje mnie cenzura oraz świadomość tego, że to będzie kolejna reklama serii, kolejna niezamknięta historia. Ale jak juz obejrzalem 4 epy to wypadaloby skonczyć.

Akame ga kill - nie przepadam za fantasy, jak seria będzie w miare realistyczna (nie będzie tworzyła sytuacji, z ktorych glownych bohater wyjdzie bez powaznych ran czy nawet przezyje, a nie powinien) to też będzie fajnie mi się oglądało. Fajnie się rozpoczęło. Na razie daje 7/10

Sao 2 - wolno się rozpoczyna, ale miejmy nadzieje, że dzięki temu będzie lepsze, bo w sao sporo powycinali, poskakali itp. przez co średnio mi się oglądało. Martwi mnie tylko to, że kirito będzie unikał pocisków, wytłumaczy mi ktoś dlaczego? nie podoba mi się to

Planuje jeszcze obejrzeć Zankyo no terror jak się skończy, albo będzie miało więcej epów

Odnośnie sao... Jakby ujebali głównego "bohatera" na samym wstępie no to chyba trochę c*****o by było xD

Aktualnie oglądam:

Akame ga Kill! 8.5-9.0/10

Aldonah.Zero 8.5-9.0/10

Free! Eternal Summer(Free! II) 8/10

Hanamonogatari(planuję KIEDYŚ oglądnąć) X/10

Shirogane no Ishi Argevollen 8.5/10

Sword Art Online II 7/10

Tokyo Ghoul 8-8.5/10

Zankyou no Terror 8-8.5/10

Opublikowano

Odnośnie sao... Jakby ujebali głównego "bohatera" na samym wstępie no to chyba trochę c*****o by było xD

Aktualnie oglądam:

Akame ga Kill! 8.5-9.0/10

Aldonah.Zero 8.5-9.0/10

Free! Eternal Summer(Free! II) 8/10

Hanamonogatari(planuję KIEDYŚ oglądnąć) X/10

Shirogane no Ishi Argevollen 8.5/10

Sword Art Online II 7/10

Tokyo Ghoul 8-8.5/10

Zankyou no Terror 8-8.5/10

To niech nie tworzą takich sytuacji w ogóle. W tą gre grało 1000 osób, a tylko jemu się udało, początkującemu w ggo.. Nienawidzę takich postaci. 

Po za tym w tej grze nie ma czegoś takiego jak śmierć (nie liczać death guna) więc jakby umarł nic by się nie stało, ale wolą pokazać, ze początkujący gówniarz jest lepszy niż tysiąc poprzednich graczy w tej grze hazardowej..

XrgAYyk.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Refresh

U mnie z co tygodniowych ostały się: Aldnoah Zero, Gekkan Shoujo Nozaki-kun, Shirogane argevollen, tokyo ghoul, zankyou no terror i sao 2.

Tak poza nimi, to tylko Tokyo Esp i Kuroshitsuji Book of Circus oczekiwanie na napełnienie materiałem. Ostatnia (2 tyg temu) wstrzymana przeze mnie seria z sezonu - barakamon.

Opublikowano

Zankyou no Terror - ciekawa koncepcja, oby nie spierdolili i chociaż utrzymali obecny poziom.

Tokyo ESP - dobry początek, ale z każdym odcinkiem jest coraz gorzej.

Tokyo Ghoul - średniak, jedynie te super moce trochę ratują całokształt.

Adlnoah: Zero  - nic tylko czekać na następne epy i premierę soundtracków.

Rail Wars - słaby średniak. Zmuszam się żeby to oglądać.

Akame ga Kill - oprócz cycków nie ma nic ciekawego.

SAO II - da się oglądać. Nawet można powiedzieć, że jest lepiej niż przewidywałem.

Obecnie tyle oglądam, nie widzę nic więcej na czym można zarzucić oko.

417711489342956987022.png

Opublikowano

W tym sezonie, dobrze idzie sportowym seriom, takim jak Haikyuu, czy Ace of Diamond i Free II. Przyjemnie się je ogląda, dają radę.
Co do Tokio Ghoul, dużo ludzi na nie narzeka, że słabe po pierwszym odcinku itd. Po szóstym ep. jest mi mało, więc całkiem spoko. Rzadko tak miewam, że wciągnę się w jakieś anime tak bardzo, szkoda że tak mało go jest. 
Nowe SAO, jakoś mnie nie zachwyca, z Kirito zrobili cipkę, ale liczę na to, że się rozkręci.
Następnie, Barakamon - przyjemna i pozytywna komedia, na pochmurne dni.
Reszta z wymienionych wcześniej jest jeszcze przede mną. 

kirito.jpg

DUPA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...