Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ochrona przed atakami DDoS

RasMatt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przesiadując na pewnym serwerze TeamSpeak 3, administrator wyciągnął moja IP i cały czas dostaję ataki DDoS.
Kieruję swą prośbę do forumowiczów jakbym mógł się zabezpieczyć przed takimi atakami.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Zmień Ip xD Jest wiele serwerów Team Speak 3 gdzie administracja bierze IP różnych ludzi i po prostu DDosują . Tak to prawda są tacy ludzie ale co poradzimy na to po jakimś czasie im się to znudzi i wezmą sobie na cel kogo innego :) Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety mam stałe IP (neostrada) miałem zmienne lecz już nie mam.
Czekam na propozycję jak przed takimi atakami się uchronić.

Opublikowano

Zmiana IP nie rozwiąże problemu, chciałbym się zabezpieczyć przed atakami, a nie ich unikać i się kryć. Teraz IP można wyciągnąć praktycznie wszędzie, skype, strony www, fora etc.
Chciałbym się zabezpieczyć przed takimi atakami, tak aby były dla mnie nieszkodliwe.

Opublikowano

To jest niestety niewykonalne. Przed tymi atakami nie ma 100% ochrony. Żadne programy tu nie pomogą a chyba jedyny i najlepszy sposób (w przypadku komputerów domowych) to zmienne IP + korzystanie z VPNa.

Opublikowano

Ja wiem jak się najlepiej zabezpieczyć najlepiej wyrzucić komputer przez okno i wyjść na dwór haha xD  Odetniesz się  od internetu i unikniesz ataków :)  A tak na serio to nigdy nie będziesz miał 100% zabezpieczenia przed atakami . A z VPN na tsach nie polecam korzystać zmienisz IP co bd atakować i tak w kółko się z nimi użeraj.

Opublikowano

Tak jak mówicie 100%-owej ochrony nie ma, ale jeśli nie ma pełnej ochrony to częściowa się znajdzie.
Można by było się chwilę zastanowić, nie jednemu użytkownikowi przyda się ten temat :)

Opublikowano

Już masz odpowiedź:

chyba jedyny i najlepszy sposób (w przypadku komputerów domowych) to zmienne IP + korzystanie z VPNa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...