Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy set dla Healera

maxsiori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowym użytkownikiem i chociaz gralem w tamtym roku w neverwinter, to po dlugiej przerwie niezbyt ogarniam co i jak. Moglby ktos powiedziec mi jaki jest najlepszy PVP i PVE set dla Healera? Diamenty mam także cena raczej nie gra roli, prosiłbym od razu o jakieś wskazówki. Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Beacon of Faith's jest dość dobrym na PVE. Co do PVP Prophet Champion jest specjalnym setem PVP, podobnie jak Dread Legion, dobry na PVE i PVP. 

Mogłabym wypisywać wszystkie, ale nie ma po co. Po większą ilość, dokładniejszą, możesz spokojnie sprawdzić wiki gry :P

gc2banner2.png

Opublikowano

Beacon of Faith's jest dość dobrym na PVE. Co do PVP Prophet Champion jest specjalnym setem PVP, podobnie jak Dread Legion, dobry na PVE i PVP. 

Mogłabym wypisywać wszystkie, ale nie ma po co. Po większą ilość, dokładniejszą, możesz spokojnie sprawdzić wiki gry :P

Czy Ty w ogóle grałeś w tę grę kapłanem? Każdy z tych setów to gówno na chwile obecną. Aktualnie nie ma leczących kleryków, tylko debuffy. Set na pvp to tylko cudownego uzdrowiciela i 40k hp lub jakiś z lodu. Do pve tylko i wyłącznie prorok.

Nowicjusz
Opublikowano

Czy Ty w ogóle grałeś w tę grę kapłanem? Każdy z tych setów to gówno na chwile obecną. Aktualnie nie ma leczących kleryków, tylko debuffy. Set na pvp to tylko cudownego uzdrowiciela i 40k hp lub jakiś z lodu. Do pve tylko i wyłącznie prorok.

Tak, grałam, z przykrością muszę to stwierdzić. Kierowałam się głównie buildami z angielskich stron, wikipedią gry, statami i własnym doświadczeniem ;) Kleryk niestety jest najgorszą z możliwych klas, takie jest życie :) Wręcz zacytuję kawałek z forum NWO.

• PVE (Maksymalne leczenie) 

- Set Cudownego uzdrowiciela (Miracle Healer) 

- Set z GauntlymGrymu (Prophet Champion)

• PVP 

- Maksymalne obrażenia* (High Prophet, Fabled Iliyanbruen) 

- Maksymalna wytrzymałość (szczegóły niżej)

Jak widzisz, za bardzo się nie pomyliłam ;) Dodałam wręcz dodatkowe. 

gc2banner2.png

Opublikowano

Ręce opadają. Ten twój spisik nie ma aktualizacji... Od modułu 3 nie ma leczacych kleryków. Jest to relikt przeszłości. I skoro mówisz, ze kler to najgorsza klasa, to znaczy, że grać nią nie umiesz. Załóż set HP i zobacz, ze da się równocześnie dobrze leczyć i bic moby w parę sekund.

Nowicjusz
Opublikowano

Robi się mały offtop :) Zdecyduj się. Od 3 modułu nie ma leczących kleryków, czy są i dobrze zabijają moby? Niestety, z tego co kojarzę, strona Wiki NWO, jest aktualizowana razem z modułami :) Dalej stoję przy swoich setach :P

gc2banner2.png

Opublikowano

Ręce opadają. Ten twój spisik nie ma aktualizacji... Od modułu 3 nie ma leczacych kleryków. Jest to relikt przeszłości. I skoro mówisz, ze kler to najgorsza klasa, to znaczy, że grać nią nie umiesz. Załóż set HP i zobacz, ze da się równocześnie dobrze leczyć i bic moby w parę sekund.

Czyli według Ciebie jacy klerycy na pvp aktualnie są okej? Chodzi mi teraz o skille, bo set High Propheta mam zakupiony i mniej wiecej o to do jakich progów statystyk powinienem dązyć. Aktualnie mam 2.1k obrony, 5k mocy, 2.5k kryta, 3.1k ozdrowienia.

Opublikowano

Czyli według Ciebie jacy klerycy na pvp aktualnie są okej? Chodzi mi teraz o skille, bo set High Propheta mam zakupiony i mniej wiecej o to do jakich progów statystyk powinienem dązyć. Aktualnie mam 2.1k obrony, 5k mocy, 2.5k kryta, 3.1k ozdrowienia.

Czy ja mówiłem szczegółowo o pvp? W skrócie, jeżeli idziesz z 20+k hp, czyli standardowym zestawem jesteś tzw. "nup". Aktualny bonus w secie Cudownego najlepiej sprawdza się w pvp. Co prawa nie uciągniesz już 3 graczy na punkcie, ale trochę potrwa zanim cb ubiją. Sprawdzałem set HP na pvp i może i szło dobrze na krytykach, ale nie zdążysz się wyleczyć jak w cudownym.

Robi się mały offtop :) Zdecyduj się. Od 3 modułu nie ma leczących kleryków, czy są i dobrze zabijają moby? Niestety, z tego co kojarzę, strona Wiki NWO, jest aktualizowana razem z modułami :) Dalej stoję przy swoich setach :P

Gdzie widzisz rozbieżności? Nie ma leczących, czyli nastawionych na leczenie. - Ale nawet mniejszy % z leczenia jest lepszy, jeżeli cały spot pada w 10s... Aktualny moduł sprawia, że jest to nieopłacalne ze względu na to, że obniżenie obrony wpływa na zwiększenie kradzieży życia. Po co leczyć kogoś, kto sam się uleczy? Oo Może jeszcze powiedz, że rzucasz AS ze względu na pole leczenia, a nie bonusu do obrony? Btw. zacznij czytać forum, które zawiera prawdziwe informacje weryfikowane przez graczy.

Reasumując, HP ze względu na obniżenie obrony do 30% na 4s (+ GPF w broni lub grozy też ze względu na redukcje obrony + skill debuffujący i jednocześnie buffujący towarzyszy sprawia, że spot pada w 10s). A CN robi się nawet nie w tzw. 30 min. Jednocześnie z tym można paść maksymalnie 2 razy, gdzie ty jako kler nie zginiesz nawet raz. To jest póki co, jedyny i najlepszy sposób na pve. Reszta to relikty przeszłości. Sam nawet się kiedyś o to kłóciłem, ale praktyka to zweryfikowała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...