Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem Poland Private Server - Czyżby damy rade?

✯xXx✯

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, może bez obijania w bawełnę - startujemy z tworzeniem PolGonem  czyli Polskiego Prywatnego Serwera Margonem. Obecnie przerabiamy silnik i potrzebujemy grafika oraz chętnych do pomocy (PHP, CSS, HTML, Questerzy itd.)

Strona główna bez zmienionej szaty graficznej:

fkb6ep.jpg

Jak widzicie, standardowa strona Margonem. Więcej pytań i propozycje? PISZCIE TUTAJ! 

Opublikowano

Koledzy.

Razem jest nas 4.

Ja - Quester, Mapper, Języki: HTML, PHP, CSS

"DarkU" - Quester, Jęzki: PHP, HTML, CSS, C++, Java. Tworzy mechanizm gry. 

Arctron - Grafik, Mapper

Bengej (nwm czy dobrze napisałem) - To co ja + on spisuje regulaminy, zajmuje się tworzeniem forum 

Opublikowano

Mam kilka pytań bo jestem zainteresowany tym projektem. Jak daleko jesteście z pracami, dopiero zaczynacie czy macie już coś na koncie. Oraz czy macie jakieś ETA czy "wkrótce".

Opublikowano

Macie jakieś plany aby dodać jakieś nowe e2, herosów, tytanów? Oczywiście na dalszy czas

AwU6pPM.png

ⓉⓗⓔⒻⓡⓨ

Opublikowano

Czy serwer będzie darmowy ?

Tak, serwer będzie darmowy, lecz będzie dodatkowa waluta "Szmaragdy", która nie wpłynie na przewagę "bogatszych". Zazwyczaj będzie za to kupowało miksturki, outfity, uzbrojenie. Ale także zmiana nicku, płci czy profesji też będzie za Szmaragdy. 

Macie jakieś plany aby dodać jakieś nowe e2, herosów, tytanów? Oczywiście na dalszy czas

Tak. Robimy całkowicie inne Margonem. Wszystkie elity, herosi, tytani, lokacje nie będą pochodziły z Margonem. Zmieniamy także mapę świata, miasta itd. 

@1361622928-U485574.pngref

@1361622928-U485574.pngref

Nie wiem kto Ci pozwolił na ref. ;o 

Opublikowano

Można wiedzieć skąd masz pliki?? Czy są one pobrane od Fenikssa? czy też (skradzione) lub wyciek danych ??

Wcześniej była mowa, że zostanie stworzony nowy silnik i nowy system.

Opublikowano

Wcześniej była mowa, że zostanie stworzony nowy silnik i nowy system.

Skoro zostanie stworzony nowy nowy silnik,system itp to czemu nazywane jest to "privem" a nie osobną grą ?

wiUSaJB.jpg

Ktoś ci pomógł?Daj "Lubie to" w nagrodę za pomoc. :)

Opublikowano

Można wiedzieć skąd masz pliki?? Czy są one pobrane od Fenikssa? czy też (skradzione) lub wyciek danych ??

Zapewniamy, że nie doszło do żadnej kradzieży. Posiadamy jedynie stronę Margonem ze swoich źródeł. :)

Skoro zostanie stworzony nowy nowy silnik,system itp to czemu nazywane jest to "privem" a nie osobną grą ?

Nie zamierzamy tworzyć nowej gry, ponieważ wiąże się to z kosztami utrzymania oraz reklamy (wiadomo że potrzebna dobra maszyna, żeby nie było lagów itd.). Może kiedyś zmieni się to w grę, narazie jest to niby Prywatny Serwer do Margonem, mimo że nie będzie przypominał tego. 

Opublikowano

Powodzenia chłopaki, ale nie wiem w jakim celu nazywacie się privem margonem skoro silnik poza ogólną ideą ma nie mieć z ww. grą nic wspólnego.

@Offtop

Zapewniamy, że nie doszło do żadnej kradzieży. Posiadamy jedynie stronę Margonem ze swoich źródeł. :)

Swoich źródeł powiadasz?

aspng_eeqahxa.png

Opublikowano

Witam, zainteresował mnie wasz projekt i jestem ciekaw jak to się wszystko potoczy. Jednak mam co do tego pytanie a mianowicie piszecie, że to będzie "Polski Prywatny Serwer Margonem" a zarazem piszecie, że wszystko będzie zmienione. W takim razie jak będzie z potworami bo z tego co się orientuję to na privach (nie o tyle co na margo lecz we wszystkich grach) exp z potworów, drop z nich jak i inne są zwiększone. I teraz tak się zastanawiam czy exp będzie za moby zwiększony powiedzmy: za moba na 20 lvl będzie się dostawało 1k (na normalnym) a jako, że jest to priv to exp za takiego moba będzie zwiększony powiedzmy 5-10 krotnie? czyli 5k-10k?

Pozdrawiam i życzę powodzenia z projektem bo czekam z niecierpliwością oraz ewentualnie mógłbym pomóc jakoś w tworzeniu questów i nazewnictwie map oraz przedmiotów.

Opublikowano

Witam, zainteresował mnie wasz projekt i jestem ciekaw jak to się wszystko potoczy. Jednak mam co do tego pytanie a mianowicie piszecie, że to będzie "Polski Prywatny Serwer Margonem" a zarazem piszecie, że wszystko będzie zmienione. W takim razie jak będzie z potworami bo z tego co się orientuję to na privach (nie o tyle co na margo lecz we wszystkich grach) exp z potworów, drop z nich jak i inne są zwiększone. I teraz tak się zastanawiam czy exp będzie za moby zwiększony powiedzmy: za moba na 20 lvl będzie się dostawało 1k (na normalnym) a jako, że jest to priv to exp za takiego moba będzie zwiększony powiedzmy 5-10 krotnie? czyli 5k-10k?

Pozdrawiam i życzę powodzenia z projektem bo czekam z niecierpliwością oraz ewentualnie mógłbym pomóc jakoś w tworzeniu questów i nazewnictwie map oraz przedmiotów.

Dobre pytanie. Żeby nie było ani za łatwo ani za trudno:

Masz 20 level - bez żadnych bonusów exp.

Zabijasz potwora powyżej 20 levela - dostajesz 3/4 - krotnie doświadczenia

Zabijasz potwora równego - 2 - krotnie więcej doświadczenia 

Zabijasz potwora słabszego - 1 - krotnie albo 0,5 - krotnie doświadczenia

Są to przykłady, mogą ulec zmianie lecz na dzień dzisiejszy tak to wygląda. Exp jest porównywany z expem w Margonem. 

Dlaczego to jest serwer prywatny, a nie gra?

Już wam tłumacze! Gra wiąże się z dużymi kosztami reklamy i utrzymania takiej gry. Wiadomo, że trzeba to postawić na solidnej maszynie. My robimy serwer dla tylu graczy ilu zechce grać. Dlatego zamiast kupować solidnego VPS, stawiamy to na słabiutkiej maszynie i będzie maszyna ulepszana wraz z przybytkiem graczy. Wiem skomplikowane  :mellow:  :D  :D

Opublikowano

Chętnie pomogę pisz PW

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...