Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ninja Czy Mental , Wasze Zdanie

ponczalo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się czegoś dowiedziec na temat 2 klas postaci .

pierwsza to Ninja Dagger

druga to Wojownik Mental

Dopiero zaczynam grę wiec chce wiedziec czy opłaca się nabijac duży level ninja czy bardziej sie opłaca mentalkiem :D

Kim się bardziej opłaca grac mentalem czy daggerem .

Jak ktoś by mógł to prosze mi wypisac zalety i wady obu klas postaci

Dziekuje bardzo wstawiam + i 5

Opublikowano

Jeśli zaczynasz grę radziłbym zagrać mentalem dopiero jak nabijesz +50 i ci się znudzi to weź oblukaj daggera.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Wy mnie nie rozumiecie :D

myslicie że ja dopiero zaczynam gre ale ja już grałem z rok w metka tylko grałem bodym :P

I teraz chce zacząc z kolegą na innym servie i sie nie moge zdecydowac na postac :P

Opublikowano

Dagger poniewarż:

-Tanie ku

-W miare tanie eq

-Można lurać

-Szybko lvl wbijesz

Koniec z privami

Sura WP 6 lvl+ na metin2.us ON

@PrOpOp

Pomogłem???  Daj -
Opublikowano

Dagger

zalety-

-Szybko biega,

-Luruje sobie,

-EQ prawie za free,

-KU tak samo za free,

-na wyższych lvlach kox w pvp,

-Szybko sie expi,

-Jak się umie grać to w v1 na 34 lvl będziesz koksił :)

Pozdrawiam LoffciamFFas

Pozdrawiam LoffciamFFas

Pozdrawiam LoffciamFFas

beznazwyg.png
Opublikowano

Szybko Biega ?? Co to ma znaczyć to zaeży od bonów w kolczykach, zbroji, butków, v1 na 34 lvl ?? chyba na marmurkach no ale ok.

Jak grałeś bodym to bierz daggera :D

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Jak już pograłeś sobie tym bodym to teraz polecałbym daggera. Ot tak dla odmiany. Bo mental jest jak żółw ociągasz się i zostajesz z tyłu. Co do ninji oczywiście liczne zalety, które podali UP wyżej.

Dawaj sobie co chcesz mnie to zwisa.

Opublikowano

Ja powiem tak mental dla początkujących tak jak body (moje zdanie), potem ogarnij daggera albo archera jak se z tym poradzisz najpewniej będziesz już znać bony szamana z własnego doświadczenia healera (mój poziom narazie gram tylko szamanem ;D) pograj szamanem healerem z tydzień, dowiedz się jak bony w smoka pograj nim a na koniec graj sura na początek grania surą polecam WP łatwy w obsłudze bony nie są za trudne do zrobienia dobrej postaci, na koniec graj BM ja go nie umie ogarnąć ;/ all postacie mam w małym palcu ale BM ... jakoś se z nim nie radze ale gram szamanem przyjemniej się gra np. na plu czy privach no hamachi z nie za dużym expem.Bm może mi ktoś na pw podać bony itd najlepiej do pvp bo do expa bm jest daremny nie polecam go z tej strony ;]

Opublikowano

Zauważyliście, że na PLu na najnowszych serwerach to ninja najszybciej wbijał lvl?

Bo ninja to KOX jak ma się dużo HP i na krytyka, dobrą broń i na trutkę też coś ;] Idziesz do v2 na 40 lvlu oczywiście z wymaganiami spełnionymi, które podałem obok i bijesz jak wlezie :)

A o ku łatwo :P

W 100% polecam ninję dagger!

Chyba, że grasz na priv i są poty na speeda to mentalem :P szybciej lvl wbijesz i wgl ale dużo defa i HP i każdy spot twój ;) ale to tylko na privy! Bo na PL mental to lipa!

Life is brutal!

Opublikowano

dagger B)

nie pożałujesz.

mental wolny i szybko Ci się znudzi.

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

Mental :) Dobry na exp i Tez dobry na pvp :)

Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Grałem ok. 3 miechy na PLu mentalem i ok. 5 daggerem...

Dagger to koks w pvp jak i w pvm. Tanio i szybko :) Skille na G u daggera to nie problem (w przeciwieństwie do mentala).

Mental to dla mnie jedna ze słabszych postaci. Strasznie wolny (i co z tego, że bierze całe spoty jak ubija je ''pół dnia"). KU drogie jak diabli...

Zamiast mentala to do wyboru wstawił bym surkę WP :) W h.. tanie KU, exp jak marzenie, na wyższych lvlach koks w PvP :)

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Zdecydowanie DAGGER!! Nie będę tu wymieniał wad i zalet obu postaci bo UPy już to zrobili ale moje zdanie brzmi dagger.

Pozdro ;]

Opublikowano

Ehmmm grałem swoim wojem mentalem z całkiem niezłym eq +7/8 brałem cały spot na BO ale z igłą +7 rozwalalem to kilka minut (bez buffa ) . Daggerem to juz inna historia grałem nim prawie od poczatku i expi się wspaniale nawet na 40+ bez boja można spokojnie expić (BO / v1) . Teraz plusiki mentala : Duzo deffa / zuzywa mało pot (przynajmniej czerwonych ) / wezmie spota na o wiele nizszym lvlu niz np. dagger :)

Plusiki daggera : Szybszy exp tanie eQ / Ku na 40 bez boja mozna isc do pt na Bo na wysokim lvlu bardzo dobry na pvp i dagger i archer . To na tyle nic mi nie przychodzi do głowy więcej *.*

Opublikowano

Polecam Ci Daggera Sam gralem Mentalem na Pl-u 45lvl ale to bylo powolne jak ******* :D

Dagger praktycznie Luruje na wyzszych lvl bierze sam spoty ... POLECAM :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Graj Daggerem

-zalety Daggera

-Szybki

-kox w PvP

-kox w PvM (Player vs metin)

-eq tanie

- ku tańsze

- szybki w expie

wady

źle się bije z konia

Woj mental

- Nie potrzeba dobrego eq

- bierze całkiem dużo grupek mobów

Wady

-cienki w PvP

-wolny

-drogie ku

-eq drogie

Opublikowano

Wady

-cienki w PvP

no to teraz dojebales z tym cienki w pvp... czlowieku... zlodziej +6 wystarczy silne i duchowe na g ... z duchowca bez kryta walniesz 7,5k ..

body to slabiak..

mental + NNO + duchowe na g/p + silne na g/p + zlodziej/parta i jest kozakiem...

co do daggera,

lepszy w pvp od mentala ^^ trutka, krycie zasadzka od tylu i koniec

ps: gralem daggerem i mam "sposob" na pvp z bodym...

body zawsze zaczyna z szarzy... zanim on nacisnie ten skill ja laduje w niego szybki, on sie przewraca, potem atak nozami, jak sie przewraca to wtedy wirujacy 3x zasadzka i koniec;] dodatkowe walory daggera, zrecznosc, przez co dostajemy mniejsze obrazenia ;]

...

jak dla mnie obydwie postacie sa dobre...

i tak mental rlz :D

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...