Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy WoT z pendrive będzie działać?

RzadeK_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam do was pytanie.

Bo ja mam wolnego neta i kolega sobie zainstalował Wota i też bym chciał, a z moim netem by mi się z 50h instalował...

Jeżeli kolega zgra mi na pendriva cały folder z Wotem i ikone, czy mi normalnie zadziała?

HELP!

1j90lz.jpg

Opublikowano

Przerzuć z pena na kompa i uruchom przez launcher, wtedy będzie działać.

PS Skoro masz takiego neta, to z pingiem 150+ sobie nie pograsz.

Opublikowano

Przez launcher czyli tak normalnie jak bym otwierał?

Właśnie że gdy patchuje mi się wot robi mi się to długo, a gram z 60fps... 

I gra się nie klatkuję!

1j90lz.jpg

Opublikowano

I gra się nie klatkuję!

Nie chodzi o klatkowanie, chodzi o ping.

Opublikowano

Czyli?

Nie ogarniam :>

Pomoże ktoś?

Opóźnienie. Nie grałeś nigdy w gry online o0?

Opublikowano

PING=Spadki jakości internetu w grze. Czyli powiedzmy masz 30 fps i tylko ty kożystasz z neta to tyle masz. Jeśli ktoś inny kożysta z neta np. rodzice na innym urządzeniu to ten ping wzrośnie bo net jest obciążany. 

Topic: Musisz mieć zainstalowaną grę ,usuwasz z niej pliki i wyrzucasz wszystko z pendrive do folderu gry

Opublikowano

Ping czyli czas oczekiwania na odpowiedź od serwera. Chodzi głównie o to, że im dłużej pakiety idą od hosta do serwera i z powrotem tym większy ping, i tym później czołg (w tym wypadku) reaguje na polecenia. Czasem przez zbyt wysoki ping można przegrać życie.

Opublikowano

Po co mu tłumaczycie jak i tak nie zrozumie :x  (srajkraft w avatarze)

Co do tematu: Tak, będzie działać z pendive'a, tylko zanim gra się załaduje to bitwa minie. Zgraj WoT'a na dysk twardy. Ping sprawdź tutaj: speedometer.pl. Z własnego doświadczenia Ci napiszę rozpiskę:

Ping:

0-70    Jest idealnie, gra się bardzo komfortowo.

70-100     Jest trochę mniej wygodnie, ale nadal da się przyjemnie grać.

100-150     Odczuwamy opóźnienie, osobiście odpuściłbym granie, ale jest to granica grywalności, czyli odważni mogą sobie grać.

150+      Lepiej poukładać pasjansa. 

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

I gra się nie klatkuję!

Jeżeli grasz to po co Ci ściągać grę ? ;)

Opublikowano

WoT się standardowo ściąga przez torrneta, wiec tragedii nie będzie.
Wątpię, by działał Ci wot z pendrive, ale próbuj. ;)

Opublikowano

Tak jak napisał misiek2025

Jezeli podlaczysz pendrive pod USB 3.0, wejscie FireWire albo swiatlowod (o ile wiesz co to jest...) to jeszcze jako tako da rade, ale na 2.0 nie ma sensu.

Opublikowano

Mu chodzi o skopiowanie od kolegi wota! na pendrive skopiuj folder World_of_Tanks (chyba, że kolega zmienił nazwę :D) powinien się znajdować w C\games\TU (i znowu to samo - jak kolega zmienił miejsce to bedzie w innym miewjscu :P)

i z pendrive wklej gdzieś u siebie ten folder. Dodatkowo jak Ci nie bedzie chciało działać a eżeli nigdy nie instalowałeś WoTa to pobierz wot internet install (normalnie) i zainstaluj. Zainstaluje on kilka dodatkowych bibliotek do uruchomienia gry (.dll - to nie gra tylko ten programik którym się gre pobiera nie musisz całej gry tym pobierać) PS. Polecam przed skopiowaniem usunąć wszystkie pliki z folderu "Updates" (znajduje sie w katalogu z wotem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...