Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycja trybu dla serwera minecraft.

ijakciidc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Moja propozycja: PvP+Gildie.

Oco kaman?

Chodzi oto że, każdy lubi się poklepać i najlepiej żeby były też masóweczki ! Gildia vs Gildia, Masówka vs Masówka, itp. No, ale żeby przeżyć takie emocje trzeba mieć itemki na klepe (set 4/3, miecz 5/2, koxy, refile), na hardcorach, survivalach trzeba się troszkę namęczyć by mieć takie itemki - jest to żmudne, czasem nieźle wkurzające (enchantujemy, a tu wchodzi jakies projectile protection, smite itp.) i dlatego serwer zapewniałby takie itemki. Byłby jakiś /kit z itemami.

Gildie NIE mogły by być DARMOWE! Ale nie aż takie drogie jak np. u skkf'a. Powiedzmy tak stak drewna, pół staka zboża, stak stonebricka - coś w tym stylu.

Mam nadzieje że powstanie taki serwer, na pewno z kumplami bym zagrał, może bym coś nagrał.

Pozdrawiam!

NotowanyPL

NotowanyPL

Opublikowano

Milion pomysłów takich samych. Myślisz ,ze takich serwerów już nie było? Nie ważne jaki serwer zrobisz to czy ludzie będą zależy od jego wykonania i reklamy.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Jeżeli chcesz żeby gracze moli szybciej zgarnąć surowce to dodaj plugin OtherDrops  który będzie odpowiadał za losowe wypadanie itemków z kamienia.

Następnie zrób /warp kopalnia  załóż na nim strefe non PvP i ustaw żeby kamień się respił co np 15 minut.
Potem możesz jeszcze dodać plugin Cobblex który będzie odpowiadał za wypadanie jakiegoś itemu z gąbki po zebraniu np 9 stacków cobla i wpisaniu komędy /cobblex

Pomogłem ? Daj Like ! :D

Opublikowano

Pomysł jest głupi ;-;

Trzeba szukać nowości w MC. Do tego kompletnie odstraszył mnie opis :P.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Eh ludzie bez pasji. serwer głownie polegałby na masóweczkach spotkaniach na koordach i klepaniu. Nie na kurde kopaniu stona robieniu cobblex ....

NotowanyPL

Opublikowano

Takie pomysły są ciekawe, jednak serwer musi mieć coś oryginalnego, jakąś nowość, która zaciekawi innych graczy. Niestety zwykłych takich pvp + gildie jest pełno i ciężko o duża ilość graczy na takich serwerach, ponieważ niczym między sobą się nie różnią (poza paroma wyjątkami).

Opublikowano

Kann ?

Pełno? JA szukam i nie umiem znaleźć żadnego takiego serwera!! Kiedyś był taki mysticpvp o podanych wyżej zaletach. Naprawde fajnie bardzo fajnie się grało. Masóweczki itp. Administracja tamtego serwera zmieniła z pvp+gildie na inny tryb. Nie wiadomo co będzie teraz.

Ale faktycznie jest serwer pvpcenter. Jest to PvP+gildie ALE na zamkniętej mapie. Chodzi oto że są wyznaczone arenki do klepingu, nie ma cuboidów.. - nie ma wolnego terenu.

NotowanyPL

Opublikowano

Moim zdaniem to jest dobry pomysł można się poklepać.Nigdy na takim serwerze nie grałem że pvp i gildie a więc bym zagrał. 

Opublikowano

Po prostu wpiszcie minecraft survival i wyskoczy wam cała kupa takich serwerów. Teraz do survivalu dodają gildie, więc moim zdaniem nie ma problemu.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Po prostu wpiszcie minecraft survival i wyskoczy wam cała kupa takich serwerów. Teraz do survivalu dodają gildie, więc moim zdaniem nie ma problemu.

Ty nie kapujesz oco kaman koleś... Umiesz czytać? PvP+Gildie ! Nie jakiś tam survival !

@topic

Wpadłem na pomysł żeby takowy serwer miał jakąś nowość. Chodzi oto że jak już założymy gildie to przydało by się mieć fajny cuboid. Fajnym pomysłem by było aby pojawiła się możliwość kupna Zamku lub żółwia z fosą i obsydianem. Można by coś pokombinować.

A i co do serwera to jeszcze można by było zrobić ogromny drop prochu z creepera. (tak z 60prochu z jednego creepera zabitego) By można podbijać gildie :D

NotowanyPL

Opublikowano

Tu wchodzi fajny server..

Jak zrobisz gildie to sam wybierasz gdzie chcesz miec gildie a nie odrazu po zalozeniu sie tworzy...

Opis »»»

Już wkrótce otwarcie servera Easy Hc...

Dlaczego chcemy zebys zagral na naszym serverze ?

Tworzymy mila atmosfere.

Robimy duzo Eventow.

Nie banujemy za NIC.

Konkursy do wygrania Vip.

Dobrze traktujemy wszystkich graczy.

Co mozesz spotkac na naszym serverze ?

Nowoczesne gildie.

Mila Administracje

Ladny drop(co tydzien jest wiekszy o ile gracze beda chcieli).

Duzo ciekawych rzeczy..

IP: mc-pgs.hostmc.pl

Otwarcie servera 25.06.14 godzina 16:30.

Musisz byc ;)

Zapros kolegow i stancie sie Mistrzami Servera PGS :)

Opublikowano

Ja akurat gralem juz na conajmniej 3-4 takich serwerach i powiem ci ze szalu nigdy tam nie ma. Na takim serwerze musi byc multum graczy a gra zazwyczaj ludziom sie nudzila bo nie bylo absolutnie nic do roboty jesli nie bylo conajmniej 20-30 graczy online na serwerze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...