Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czego oczekujesz od serwera FreeBuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że temat oklepany i wałkowany milion razy na forum jednak każdy dzień przynosi coś nowego w świecie Minecrafta, mnóstwo nowych pluginów i dodatków.

Jestem, że tak powiem ze "starej gwardii" FreeBuildów, gdzie gra polegała na kopaniu surowców i posiadaniu ładniejszej działki od sąsiadów. Mam zamiar stworzyć serwer przypominający stare czasy FB z namiastką nowości, o ile z tym pierwszym sobie poradzę to prosiłbym o porady jakich nowości oczekiwalibyście na serwerze FreeBuild?

Opublikowano

Dużych działek.

To znaczy jakich, 30x30, większych? 

Mają być płatne czy darmowe? Drogie, abyśmy musieli trochę zarobić żeby ją mieć czy tanie, tak żeby po godzinie gry było nas na nie stać?

Opublikowano

Pewnie i jak skonczy sie na pisaniu ale..

Platnych dzialek z pluginem srm 

Tartak dla vip 

Mapa surowcowa

Ladny wyglad mapy 

Ekonomia

Sklepy 

Targi

Opublikowano

Zagrałbym na serwerze z:
Działkami darmowymi oraz możliwością kupna większej bądź takiej samej za walutę serwerową.
Złożami różnych surowców i drewna (Za ich kopanie dostawałoby się walutę serwerową). Złoża dlatego, że to Freebuild, czyli Wolne Budowanie.
Mapą survival do budowania baz z kolegami lub po prostu do podróżowania, lub do zbierania innych itemków niż w Złożach.
Epicką mapą wybudowaną przez kogoś na serwerze, a nie ściągniętą z PlanetMinecraft czy innej strony.
Ekonomią rozbudowaną, tzn, Sklep główny, w którym będzie można kupować/sprzedawać dużo itemków; oraz Bazar/Targowisko gdzie gracz będzie mógł założyć swój własny sklep.

Poza tym co opisałem wyżej przydałyby się jakieś dobrze zgrane pluginki umilające grę D:

Pomogłem? Daj plusik +

6742.jpg

Opublikowano

Oryginalności ;)

Nie widziałem serwera z bronia/zbrojami + attributes

nie widziałem z nowymi enchantami.

Chętnie bym zagrał :-D FreeBuild + PvP :D

Opublikowano

Pewnie i jak skonczy sie na pisaniu ale..

Każdy mój serwer wypalał więc nie ma co rzucać słów na wiatr, jedyny problem to kwestia ilości graczy.

Panowie, podaliście same standardowe wyjścia, wszystko co wymieniliście (prawie) miałem już zapisane w notatniku., w zanadrzu mam też kilka mega nowości, ale niepewnych.

Jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

*Automatyczne działki nie za damo potrzebne np:

- 5 diax,

- 30$.

*Bardzo rozbudowany sklep.

*Rozbudowany handel pomiędzy graczami/wiesniakami.

*Dobra ogarnieta administracja.

*Zadziwiające budowle.

*Nie dawać warpów lecz np: Różdzki lub jakieś teleporty. (Portalami).

:)

Opublikowano

Wolice oddzielny świat na działki (same działki, żadnych drzew itp.) czy może działki wokół spawna/miasta? 

Opublikowano

Napewno dzialki i sklep xD Mapa surowcowa na ktorej drop ze stona ale mniejszy niz na serwerze survival, exp ze stona, chodzi o butelki z expem które wypadaja ze stona :)

Opublikowano

Jestem bardzo wymagającym graczem i ja nie chciałbym spotkać się z tym że jest PlotMe ;p tylko miasto i dokoła działki

1.kopalnie

2.pvp

3.minigame ale nie sg bo to już żałosne

4.ładne budowle a nie ulepki...

Opublikowano

dzialek

Dziękuje za ten jakże twórczy post, nie domyśliłbym się, działki, to właśnie to! o czym nie wiedziałem!

Jeszcze jedno pytanie, sklep powinien być jako budynek czy może w taki sposób, po wpisaniu /shop:

osg.png.-m1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...