Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Glador s1

Przepraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jejciu pamietam starego gladora, jakby nie patrzec najlepszy server na jakim grałem, no moze NovaMT2 byla troche lepsza.

Glador jak na swoje czasy byl wyjebany w kosmos i do tej pory moze sie rownac z nowymi serverami.

No ale to jesli chodzi o server, jesli chodzi o darka to racja ze ma naście lat, no i praktycznie od samego startu do teraz ma wyjebane, przez dwa lata zrobił jedną niewielką aktualizacje ktora zajela mu tydzien roboty i w sumie tyle.

Eventy? tez mi problem napisac skrpyt albo nawet pospamowac komendami przez 10 minut.

Strasznie mu sie dziwie przeciez on moglby ten server bez przerwy utrzymywac na 1k + graczy, bez przerwy mialby ogromny hajs z tego servera, a tu taka olewka.

Chyba ze zajmuje sie czyms co daje mu wiekszy zysk, albo poprostu pieniadze nie sa mu juz potrzebne, w sensie dodatkowe.

Na ponowne wstanie na nogi gladora bym nie liczył, chociaz bardzo bym tego chcial.

@Przepraszam sory ziomek ale twoje rozumowanie jest na poziomie 13 latka ktory gra w metina tydzien, z czasem pewnie sie nauczysz 1. nigdy nie dostaniesz gma, chyba ze zrobisz swoj server , 2. kazdy admin ma wyjebane w graczy i w server. kazdy.       Pomysl sobie sam, masz server, zajmujesz sie graczami czy nie i tak są, i tak przychodzą wiec po jaki c**j mialbys ryzykowac, dawac dostep do komend jakiemus lamusowi, ryzykując rozjebanie servera, i praktycznie nic na tym nie zyskując? No i drugi punkt, pomysl sobie ze masz server, hajs Ci leci, nagle w kieszeni pojawia Ci sie kilka tysiecy, tak z dupy, siedzialbys 24h na dobe przed kompem zeby dbać o dobro graczy?

No sory ja poszedlbym sie napierdolić i coś poruchać, a gracze i tak zostaną jak server jest dobry.

Jakim prawem śmiesz twierdzić ile mam lat? Po Twoim piśmie widzę że To Ty masz problem z sobą :)

Tak się składa że jestem trochę starszy i grałem na Gladorze od samego początku, szkoda mi tego serwera z kilku powodów :

1. Najlepszy serwer na jakim grałem pod wieloma względami. 

2. W czasach świetności nawet 1,5k graczy. Nie było gdzie sklepiku postawić, expić, dropić..

3. Na tym serwerze nie tylko Darek zgarniał gruby hajs, bo sprzedając Chi + eq + konta itp.. w tydzień spokojnie wyciągałem 200 zł przy praktycznie nic nie robieniu :)

4. Jeśli teraz na serwerze jest max 50 osób ON, to na pewno jest grubo w plecy, bo przecież nikt tam nie gra, nie inwestuje w IS.. pomyśl trochę młotku..

5. Nawet jeśli ma lepszy zysk, to niech odstąpi komuś ZAUFANEMU z swojego podwórka serwer, niech ktoś go prowadzi i dzielą się hajsem.

6. Gdzie Ci się przyśniło że chciałem GM`a? Zaoferowałem swoją pomoc, zupełnie bezinteresownie lecz wcale nie będę ubolewał nad tym że nie weźmie tego pod uwagę.

7. Jak nie masz co robić, lub po prostu nie wiesz pewnych rzeczy to za przeproszeniem NIE PIERDOL BEZ SENSU. 

@topic.

Nie mam pojęcia co się dzieje z Dareczkiem, i niezbyt mnie to interesuję. Lecz Forum i serwer stoją kilka dobrych miesięcy beż żadnej opieki.

To albo niech go zamknie w pizdu, albo niech do spółki wbije kogoś z swojego podwórka kto będzie miał od czasu do czasu chwile dla tego serwera.

Każdy doskonale wie że Glador złożyłby jak origami inne serwery, tylko nie kumam dlaczego jest cisza, i taki zastój. 

A Twoje spekulacje Therd Aka Front są bezpodstawne i śmieszne..

Czekamy na jakieś konkretne info, może coś się ruszy. Jeżeli sewrer by upadł, to z tego co ktoś wcześniej pisał kilkanaście osób posiada jego pliki.

Co za problem postawić, lub odkupić od Darka wszystko i trzepać hajsy?

Opublikowano

Jakim prawem śmiesz twierdzić ile mam lat? Po Twoim piśmie widzę że To Ty masz problem z sobą :)

Tak się składa że jestem trochę starszy i grałem na Gladorze od samego początku, szkoda mi tego serwera z kilku powodów :

1. Najlepszy serwer na jakim grałem pod wieloma względami. 

2. W czasach świetności nawet 1,5k graczy. Nie było gdzie sklepiku postawić, expić, dropić..

3. Na tym serwerze nie tylko Darek zgarniał gruby hajs, bo sprzedając Chi + eq + konta itp.. w tydzień spokojnie wyciągałem 200 zł przy praktycznie nic nie robieniu :)

4. Jeśli teraz na serwerze jest max 50 osób ON, to na pewno jest grubo w plecy, bo przecież nikt tam nie gra, nie inwestuje w IS.. pomyśl trochę młotku..

5. Nawet jeśli ma lepszy zysk, to niech odstąpi komuś ZAUFANEMU z swojego podwórka serwer, niech ktoś go prowadzi i dzielą się hajsem.

6. Gdzie Ci się przyśniło że chciałem GM`a? Zaoferowałem swoją pomoc, zupełnie bezinteresownie lecz wcale nie będę ubolewał nad tym że nie weźmie tego pod uwagę.

7. Jak nie masz co robić, lub po prostu nie wiesz pewnych rzeczy to za przeproszeniem NIE PIERDOL BEZ SENSU. 

@topic.

Nie mam pojęcia co się dzieje z Dareczkiem, i niezbyt mnie to interesuję. Lecz Forum i serwer stoją kilka dobrych miesięcy beż żadnej opieki.

To albo niech go zamknie w pizdu, albo niech do spółki wbije kogoś z swojego podwórka kto będzie miał od czasu do czasu chwile dla tego serwera.

Każdy doskonale wie że Glador złożyłby jak origami inne serwery, tylko nie kumam dlaczego jest cisza, i taki zastój. 

A Twoje spekulacje Therd Aka Front są bezpodstawne i śmieszne..

Czekamy na jakieś konkretne info, może coś się ruszy. Jeżeli sewrer by upadł, to z tego co ktoś wcześniej pisał kilkanaście osób posiada jego pliki.

Co za problem postawić, lub odkupić od Darka wszystko i trzepać hajsy?

Łudź sie dalej.

Kilka tysiecy? Przy 50-100 graczach online watpie czy zwraca mu sie za dedyka.

Mam na mysli czasy swietnosci. Teraz glador zapewne jest oplacony, moze do konca roku, moze troche mniej, skonczy sie dedyk i sajonara

rYD9JSA.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedyś glador 1,5k graczy divine też coś ponad 1k najlepsze serwery a teraz ?

Teraz jest chujnia każdy fajny serwer pada teraz zostały tylko AvalonMT2, PandoraMT2 i XenoxMT2 które jeszcze sietrzymają no ale on też padają na przykładzie pandory bło keidys prawie 10k graczy a co teraz?Tylko  1000.... Gracze już odchodzą od metina bo sie znudził wychodzą co raz to nowsze i lepsze gry mmo. A te nowe serwery chodzą tylko miesiąc/dwa i padają czyli stabilne serwery które zostały to te które wymieniłem jak one padną to już nie będzie sensu grać w metina.

Mało graczy = Mały zarobek = Nie opłacenie dedyka = Padnięcie

Opublikowano

Teraz jest chujnia każdy fajny serwer pada teraz zostały tylko AvalonMT2, PandoraMT2 i XenoxMT2 które jeszcze sietrzymają no ale on też padają na przykładzie pandory bło keidys prawie 10k graczy a co teraz?Tylko  1000.... Gracze już odchodzą od metina bo sie znudził wychodzą co raz to nowsze i lepsze gry mmo. A te nowe serwery chodzą tylko miesiąc/dwa i padają czyli stabilne serwery które zostały to te które wymieniłem jak one padną to już nie będzie sensu grać w metina.

Pandora ma teraz 1.7k

Dawniej bylo kilka serwerow wiec ludzie nie mieli duzego wyboru.Grali na tym co bylo.jesli chodzi o gladora,DarkSince sam dopuscil do takiej sytuacji.

Srij9JT.png

Opublikowano

Pandora ma teraz 1.7k

Dawniej bylo kilka serwerow wiec ludzie nie mieli duzego wyboru.Grali na tym co bylo.jesli chodzi o gladora,DarkSince sam dopuscil do takiej sytuacji.

I popełnił z*******y błąd, bo mógł co jakiś czas coś dodać na serwer nowego, coś żeby można było dalej grać i nie dość że dalej by się nachapał siana to 

2-3k graczy miało by co robić w wakacje i nie tylko.. Przecież Glador tętnił życiem, i nawet te 3k graczy w przyszłości nie było by problemem.. Bo To był najstabilniejszy, najbardziej przemyślany serwer w polsce moim zdaniem. Mimo że to był Easy, to graczy było od zasrania. Szkoda trochę, ale nic nie zrobisz.

Opublikowano

VirtualMT2 też się trzyma gra tam ponad 1,5k graczy a co do metin2 to niestety obawiam się końca ponieważ teraz te serwery co wychodzą to albo padają po tygodniu albo gra tam 70-150 osób i się nie opłaca mam nadzieje że doczekamy jeszcze kiedyś serwera z 4k graczy online :D.

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Opublikowano

Pandora ma teraz 1.7k

haha tos dojebal teraz 1.7k graczy xD chyba na podkreconym liczniku x3

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...