Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum pytanie

Gastrooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jako absolwent gimnazjum chciałbym się dostać do technikum na informatyke technikum to jest od pkt 90 ja mam z ocenami 88 jak myślicie dostane się ? Bo się boje a na szkole mi zależy

ELO!

99641173843061521997.jpg

Opublikowano

Zależy ilu będzie chętnych.Jeżeli będzie nadwyżka, to raczej ciężko będzie a jak będą wolne miejsca, to pewnie obniżą próg punktowy.Najlepiej zobacz na stronie szkoły.

Opublikowano

Ewentualnie możesz złożyć papiery gdzie indziej a jeżeli w tej szkole będę później wolne miejsca to przepisać się tam na początku roku.

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie idź na informatyka. Chyba że chcesz zdać szkołe, aby zdać, lecz będziesz tego żałował.

Lepiej elektronika lub mechatronika, jak chcesz z takich informatycznych zawodów.

Opublikowano

Co ma elektronik, którego głównymi kwalifikacjami jest montowanie alarmów, konserwacja urządzeń elektronicznych itp do informatyki O_o?

RAsfepN.png
Opublikowano

On się nie pyta czy warto iść na informatykę. Pyta oto, czy go przyjmą do szkoły. Jak będą wolne miejsca to pewnie się dostaniesz.

Opublikowano

Zależy ilu będzie chętnych.Jeżeli będzie nadwyżka, to raczej ciężko będzie a jak będą wolne miejsca, to pewnie obniżą próg punktowy.Najlepiej zobacz na stronie szkoły.

W chu... idzie na to, jest to kierunek z przyszłością, ale gdy masz umiejętności i douczasz się bo w większości szkołach na lekcjach grają zamiast omawiać tematy, później zadają do domu i gówno się umie.

Opublikowano

od kiedy na informatyka przyjmują od  90 punktów ? Tragedia.

Weź wybierz inne technikum, nisza informatyczna się wyczerpała straszny wysyp.

Deus vult

Opublikowano

HAHAHAHHAHA 88 PKT CO ZA J****Y NIEUDACZNIK HAHAHHAHAH

SPIERDALAJ DO ZAWODOWKI JEBANCU

EnforceVIP: aHR0cDovL3d3dzguemlwcHlzaGFyZS5jb20vdi84NzUyOTI0MC9maWxlLmh0bWwNCg==

Paczka ze skryptami, poradnikiem, bibliotekami.

Opublikowano

Mogą Ciebie wybrać, ale to zależy ile osób mają - podań. Jeżeli dobrze pamiętam to możesz złożyć do trzech szkół papiery. Wybierz te, które najbardziej Ciebie interesują, na pewno do którejś dostaniesz się. Tylko wybierz takie kierunki, które są "przyszłościowe". Powodzenia :)

Opublikowano

Co ma elektronik, którego głównymi kwalifikacjami jest montowanie alarmów, konserwacja urządzeń elektronicznych itp do informatyki O_o?

Byłem w technikum informatycznym oraz elektronicznym i powiem ci tak:

W TI nauczą cię, jak poprawnie skonfigurować Windowsa. 

W TE powiedzą ci, jak działa komputer. 

Z twojego posta (postu?) wynika, że elektronika nie ma nic do informatyki. A ma wszystko. 

Co do kwalifikacji po ukończeniu szkoły - nie rozmawiajmy o tym, ta sprawa jest zbyt głupia. 

A co sądzicie o kierunku teleinformatyk?

Polecam. Chyba, że nie lubisz się uczyć - wtedy nie polecam. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja polecam kierunek teleinformatyk na którym sam jestem, ale to tylko jeżeli wiesz że dasz radę, bo nauki jest tam dużo. 

W klasie ogólnie jest Prąd zmienny i stały i różne rzeczy związane z rysunkiem budowlanym itd. Nauka rozkręca się dopiero w 2 klasie  xD

Opublikowano

Informatycy nie są już tak pożądani jak wcześniej więc moim zdaniem bezsensu pchać sie na kierunek po którym będziesz siedział na zasiłku ;)

8536a44dbfa38.jpg

Opublikowano

Teleinformatyk jest sztos, sam jestem na tym kierunku, tylko średnia zdawalność wynosi 30%. Oczywiście zapraszam do Lublina, Zespołu Szkół Elektronicznych w Lublinie, zdawalność egzaminów zawodowych, 90%, najlepsza szkoła w Polsce ;)

RAsfepN.png
Opublikowano

Teleinformatyk jest sztos, sam jestem na tym kierunku, tylko średnia zdawalność wynosi 30%. Oczywiście zapraszam do Lublina, Zespołu Szkół Elektronicznych w Lublinie, zdawalność egzaminów zawodowych, 90%, najlepsza szkoła w Polsce ;)

ta najlepsza 2 lub 3 miejsce w rankingu.

Poszedł bym ale jestem z Tarnowa z małopolski xD

Bliżej masz do Nowego Sącza 1 miejsce w 2014 :)

Deus vult

Opublikowano

Poszedł bym ale jestem z Tarnowa z małopolski xD

to zawsze jak się do tej szkoł nie dostaniesz (zgaduje że ZST bo tam jest od 90) to zawsze przecież są inne szkoły.

W technikum nr 4 jest od 70 więc zawsze tam są większe szanse.

@@ wiem bo sam jestem z tarnowa

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...