Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwarfy - skillowanie

Dante_/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zna ktoś jakieś SPRAWDZONE miejsce do skill'owania na dwarf'ach kazo. Dwarf'y muszą podchodzić do mnie same, najlepiej jak by był jeszcze screen z tym miejscem. "Piwiarnia" odpada bo jak tam stoję to dwarf'y się nie respią, a chciał bym miejsce w którym mógł bym skill'ować 24/7.

Opublikowano

Hej. :)

Osobiście polecam skillowanie nie na dwarfach ale na enraged white deerach przy niewysokim skillu i levelu, a taki chyba posiadasz jeśli chcesz skillować na dwarfach.

Na wyższym skillu shieldingu czyli min. 70-75 możesz spróbować treningu na Rorc. Skillowałem tak naprawdę długi czas i są to najwydajniejsze sposoby treningu i co najlepsze wymagające najmniej zaangażowania. Twoja aktywność ogranicza się do wciśnięcia hotkeya z exurką co jakiś czas.

Enraged White Deer:

http://www.tibia-wiki.net/wiki/Enraged_White_Deer

Mają one słabszy atak niż slime i potrafią się leczyć. Skillowanie z tym potworkiem jest bardzo wygodne i powinno wystarczyć do dość przyzwoitych skilli (70-80) w zależności od poziomu postaci, który posiadasz.

Ten sposób skillowania będzie też dużo szybszy gdyż nie będziesz musiał zaznaczać kolejnych klonów jak to ma miejsce ze slimami lub dwarfów. 

Mapka respawnu white deerów w pobliżu Femor Hills i Kazo:

60AGcmH.png

A jak przyprowadzisz sobie enraged white deera? Wystarczy, że ubijesz white deera i wtedy pojawi się desperated white deer (bezużyteczny) lub enraged white deer, na którym będziesz skillował.

Lurujesz go sobie w jakieś ustronne miejsce z jakimś pająkiem / wilkiem / goblinem / czymkolwiek na shielding i zaczynasz skillowanie. A możesz to robić praktycznie wszędzie. Wystarczy, że zabierzesz pare parceli / kwiatków i możesz skillować 24/7.

Sam tak skillowałem:yhYm1oP.jpg

Rorc:

Gdy już deer nie będzie Ci wystarczał i będziesz miał to min. 70-75 shieldingu możesz spróbować skillować z rorc.

http://www.tibia-wiki.net/wiki/Rorc
JAp2TOF.png

Ustawiasz się w jednym z tych trzech miejsc i zaczynasz skillowanie. Po lewej masz sporo pająków, które możesz sobie przyprowadzić żeby shielding się zwiększał.

qgkTjRo.jpg

Dodam też, że jeśli chcesz skillować w najszybszy możliwy sposób to musisz zadać bloodhit nie co 20 uderzeń, nie co 30 jak czasami to jest mówione, ale najpóźniej 10 Twoje uderzenie w przypadku treningu z dwoma potworkami musi być bloodhitem.

Aby awansować musimy zadawać "Chmurki" lub zadawać wspomniane 'Blood Hity". Jednak jest pewne ograniczenie. Otóż jeśli nie zranimy stworka, a zadamy ponad 30 "Chmurek" następuje Blokada Licznika (tego co liczy "Chmurki").

Nieprawda.

Wyjaśnienie znajdziesz tutaj. Polecam poczytać:

http://www.tibia-stats.com/index.php?akcja=6003&research=meleeSkilling

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hej. :)

Osobiście polecam skillowanie nie na dwarfach ale na enraged white deerach przy niewysokim skillu i levelu, a taki chyba posiadasz jeśli chcesz skillować na dwarfach.

Na wyższym skillu shieldingu czyli min. 70-75 możesz spróbować treningu na Rorc. Skillowałem tak naprawdę długi czas i są to najwydajniejsze sposoby treningu i co najlepsze wymagające najmniej zaangażowania. Twoja aktywność ogranicza się do wciśnięcia hotkeya z exurką co jakiś czas.

Enraged White Deer:

http://www.tibia-wiki.net/wiki/Enraged_White_Deer

Mają one słabszy atak niż slime i potrafią się leczyć. Skillowanie z tym potworkiem jest bardzo wygodne i powinno wystarczyć do dość przyzwoitych skilli (70-80) w zależności od poziomu postaci, który posiadasz.

Ten sposób skillowania będzie też dużo szybszy gdyż nie będziesz musiał zaznaczać kolejnych klonów jak to ma miejsce ze slimami lub dwarfów. 

Mapka respawnu white deerów w pobliżu Femor Hills i Kazo:

60AGcmH.png

A jak przyprowadzisz sobie enraged white deera? Wystarczy, że ubijesz white deera i wtedy pojawi się desperated white deer (bezużyteczny) lub enraged white deer, na którym będziesz skillował.

Lurujesz go sobie w jakieś ustronne miejsce z jakimś pająkiem / wilkiem / goblinem / czymkolwiek na shielding i zaczynasz skillowanie. A możesz to robić praktycznie wszędzie. Wystarczy, że zabierzesz pare parceli / kwiatków i możesz skillować 24/7.

Sam tak skillowałem:yhYm1oP.jpg

Rorc:

Gdy już deer nie będzie Ci wystarczał i będziesz miał to min. 70-75 shieldingu możesz spróbować skillować z rorc.

http://www.tibia-wiki.net/wiki/Rorc

JAp2TOF.png

Ustawiasz się w jednym z tych trzech miejsc i zaczynasz skillowanie. Po lewej masz sporo pająków, które możesz sobie przyprowadzić żeby shielding się zwiększał.

qgkTjRo.jpg

Zobaczę jak będzie szło na White Deer'ach, ale po pewnym czasie nawet te 'głupie' pająki zaczynają dużo bić, więc aż takie to 24/7 nie jest, ale zobaczę.

A tak przy okazji, jak zacząłem sobie dzisiaj szukać miejsca do skill'owania był najazd pająków i wypadł mi Silver Raid Token i tak oto w pierwszy dzień zarobiłem 15cc ;D

Opublikowano

O ile dobrze wiem, to na niczym nie będziesz skillował 24/7 bo każdy potwór z czasem bije coraz mocniej. Z własnego doświadczenia polecam Ci od 55/55 slime, a od 80/80+ monk. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...