Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie Komputera

pawel1dz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce ulepszyć komputer do gier i nie wiem co w tym komputerze jest najsłabszym ogniwem i co wymienić na lepsze, wydaje mi się że potrzeba więcej ramu ale chciałbym wiedzieć jaki. Fundusz do 500 zł.

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition s.AM3 BOX
Płyta główna: MSI 870A-G54 s.AM3

Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x2GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL9 KHX1600C9D3K2/4GX
Dysk Twardy:WD Caviar Blue WD5000AAKS 500GB sATA II 16mb
Napęd:LG DVD Recorder GH22NS50 Sata Black Oem
Karta graficzna:Asus Geforce GTS450 1024MB 128bit PCI-E DirectCU
Zasilacz:Rasurbo Eco Power EAP550 550W
Obudowa:Tracer Pluton TRO-764

Chciałbym dodać że z bokami obudowy moje temperatury dochodzą do 70 na grafice i 70 coś na procesorze, jeśli ściszę komputer (bo chodzi jak traktor) to dochodzą do 80 nawet.

A bez boków komputer jest o wiele cichszy (nie muszę go ściszać) i temperatury do 60 na grafice i 60 coś na procesorze.

Opublikowano

Zasilacz na SE 530W, obudowę na Z1/Z3 Plus. I kupić 4GB RAM-u

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Możecie zaproponować ram z proline i zasilacz? bo ja nie umiem zabardzo nic składać z komputerów, jedynie ram mogę dołożyć...

Bo obudowa zalman zm3 w proline już jest a ramu tego samego i zasilacza nie ma.

Opublikowano

Możecie zaproponować ram z proline i zasilacz? bo ja nie umiem zabardzo nic składać z komputerów, jedynie ram mogę dołożyć...

Bo obudowa zalman zm3 w proline już jest a ramu tego samego i zasilacza nie ma.

na proline ten zasilacz jest strasznie drogi, dlaczego akurat tam chcesz zamawiać? 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Bo nie umiem składać komputerów a tym bardziej zmieniać obudowy a jak u nich kupie to oni mi złożą

Chyba że kupie gdzie indziej zawioze komputer i nowe części i oni złożą, ale wątpie że tak mogą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...