Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Latamy nie odblokowanymi samolotami!

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie dziś chciałbym zaprezentować Wam ciekawy sposób na latanie samolotami bez wcześniejszego odblkowania ich, zaczynajmy ! 

Odpalamy stronkę 

http://live.warthunder.com/feed/missions/

Pobieramy jakąś misje i wrzucamy ją do folderu UserMisions (przy odpalonej grze)

Dysk:\Folder Zapisu\War Thunder\UserMissions

Ja pobrałem sobie te z Meserkiem. Wy możecie z czymś innym :)

http://live.warthunder.com/post/8201/ 

Do folderu wrzucamy plik .blk w moim przypadku jest to flying di*k 

7103b6fe4a.png

Otwieramy to za pomocą notatnika (Prawy Otwórz za pomocą Notatnik)

Szukamy Wiersza z naszym samolotem konkretnie frazy "unit_class"

97f4f582b1.png

Do nazwy samolotu dopisujemy np. _69 (ZBOCZUCH ^^) Może być dowolna liczba tylko koniecznie musi być ten schodek: " _ " 

Dajemy Plik---> Zapisz (Ctrl+S)

Teraz przechodzimy do GRY 

2bab74ad82.jpg

Klikamy START UWAGA NIE KLIKAMY ZASTOSUJ !!!

Po przejsciu dalej usuwamy nasze zboczone 69 z pliku .bat zapisujemy i dopiero wtedy klikamy ZASTOSUJ. Już możemy cieszyć się grą ! Jak widzicie stworzyłem troll konto na którym mam 9 poziom pilota i nie mam dostępu do messerków :) 

Zarzucam SS ! 

2369214032530871072858.jpeg

Jeżeli coś jest nie jasne napiszcie wytłumaczę dokładnie, proszę moda o zdjęcie %% (mam 4 pkt.)

@ E D I T Nazwy kodowe.

znalazłem sposób żeby dobrać się do nazw kodowych, ale potrzeba systemu 64 bitowego(Vista+). Ściągamy War Thunder CDK, odpalamy, jak się włączy to:

810761404036518699239.jpg

Wybieramy armada z listy, klikamy "stwórz jednostkę", stawiamy gdzieś, klikamy opcje edycji jednostek i na tej liście mamy nazwy kodowe wszystkich samolotów w grze.

Opublikowano

Działa, fajny poradnik. Wrzuć tylko pierwszego screena jeszcze raz/na inny hosting, bo się wyświetla 404.

Opublikowano

Mam jedne pytanie, gdzie mogę znaleźć listę samolotów?

Edit: Dobra, już sobie poradziłem

Tworzysz misję za pomocą CBT (chyba) dostępny do pobrania na stronie WT 

Opublikowano

Chodziło mi o to, żeby zmieniać właśnie w tym pliku samoloty, a nie tworzyć cały czas nowych misji. Jak dobrze wpiszesz nazwę samolotu, to możesz sobie tak skakać bez tworzenia nowych misji. Właśnie po to pytałem, czy nie masz może jakiejś gotowej listy, co trzeba wpisać, żeby polatać na danym samolocie.

Opublikowano

Chodziło mi o to, żeby zmieniać właśnie w tym pliku samoloty, a nie tworzyć cały czas nowych misji. Jak dobrze wpiszesz nazwę samolotu, to możesz sobie tak skakać bez tworzenia nowych misji. Właśnie po to pytałem, czy nie masz może jakiejś gotowej listy, co trzeba wpisać, żeby polatać na danym samolocie.

Raczej nie ma. Ale możesz pobrać sobie fanowskie kamuflaże, i w nich są pliki które zawierają w nazwie nazwę kodową samolotu. Ja w ten sposób zdobyłem nazwę kodową MiG'a 15go.

Np. ten kamuflaż:

http://live.warthunder.com/post/18065/

nazywa się

template_p-51d-20-na-INDONESTAN.zip

więc pewnie nazwa kodowa Mustanga to:

• p-51d-20-na
  • p-51d-20

Albo:

f-86f-25_USAF_SEAC_.dds_version.rar
  • f-86f-25

Oczywiście niektórzy zmieniają nazwę paczek, więc nazwą kodową Messerschmita 163 nie jest "hitler_boobies". Zawsze można jednak pobrać kamuflaż i poszukać w nim jakichś poszlak.

No i ofc. możesz szukać misji z fajnymi samolotami i wydobywać z plików nazwę kodową, ale kamuflaży jest zdecydowanie więcej.

Opublikowano

Dobra, znalazłem sposób żeby dobrać się do nazw kodowych, ale potrzeba systemu 64 bitowego(Vista+). Ściągamy War Thunder CDK, odpalamy, jak się włączy to:

r70lkp.jpg

Wybieramy armada z listy, klikamy "stwórz jednostkę", stawiamy gdzieś, klikamy opcje edycji jednostek i na tej liście mamy nazwy kodowe wszystkich samolotów w grze.

@ZioloPCTV dodaj to info do poradnika.

Opublikowano

Dobra, znalazłem sposób żeby dobrać się do nazw kodowych, ale potrzeba systemu 64 bitowego(Vista+). Ściągamy War Thunder CDK, odpalamy, jak się włączy to:

810761404036518699239.jpg

Wybieramy armada z listy, klikamy "stwórz jednostkę", stawiamy gdzieś, klikamy opcje edycji jednostek i na tej liście mamy nazwy kodowe wszystkich samolotów w grze.

@ZioloPCTV dodaj to info do poradnika.

A co mam konkretnie dodać? bo sam nie rozumiem o co tu chodzi.  Ew możesz napisać tu te nazwy tych samolotów? 

Opublikowano

@ZioloPCTV że da się tam wpisać(do tego pliku misji) taki samolot jaki się chce, i sposób na nazwy kodowe poszczególnych samolotów. Wszystkich nie wrzucę bo jest tego dużo, ale przykład:

2mfexaq.jpg

Opublikowano

Dzięki, bo te samoloty wymagają naprawdę dużoo grania do odblokowania.

Miej na uwadze to, że w tych misjach możemy je PRZETESTOWAĆ nie latać na randomach/historykach :) 

Opublikowano

Łe no. Czyli jednak można polatać odrzutowcem bez męczenia się.

A moze zrespić czołgi zamiast samolotów w tej misji? To by było ciekawe :D

Opublikowano

Łe no. Czyli jednak można polatać odrzutowcem bez męczenia się.

A moze zrespić czołgi zamiast samolotów w tej misji? To by było ciekawe :D

Niestety nie wiem, lecz będę próbował :) (Pisze ZioloPCTV dostałem bana na poprzednim koncie :P ) 

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kurka wodna :/ Nie działa już chyba. Po wejściu do gry mam jakieś popsute tekstury i nie mogę nic robić. 

Kolejny "Lol'owiec" a co... ;)

Tylko narazie 21 lvl :3

Opublikowano

Kurka wodna :/ Nie działa już chyba. Po wejściu do gry mam jakieś popsute tekstury i nie mogę nic robić. 

Był patch i najwyraźniej to już nie działa. 

Szkoda. 

Opublikowano

A wpisałeś dobrze nazwę samolotu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...