Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Granie od nowa

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie grałem chyba z rok-2, na czym zarobić od 0? To prawda że ze skrzyni ucznia na 20lv dostaje się zmianki? Jaki serwer wybrać? Chodzi oczywiście o pl.

Opublikowano

Tak, da się zarobić od 0.

Co do serwa polecam tbd lub negros

zarobek to np stawianie fishów, botowanie postaci do 20lv, robienie misji na srebrne + oczywiście

dostajesz ze skrzynki zmianki i dodajki.30lv - skrzynka = 5xbodz (nie na sell)

by Neosieł

Opublikowano

Bardzo dużo ludzi gra na TBD.

Szybko wbijasz 30 lvl (Body/Mental/WP) i lecisz na metki m2, a jak Ci mało to stawiasz FB i kasa sama leci.

Wracać warto. Powodzenia ! :)

giphy.gif ­

Opublikowano

Będę musiał na noc zostawić kompa ^^ ale jeszcze zastanawiam się nad Balmorą, dużo graczy?

Opublikowano

Wg mnie gra na metin2.pl jest bez sensu, mimo że gralem tam ponad 4 lata  z bolem serca sprzedalem swojego mentalka 92 :C

Ale mniejsza ;D PL zawsze byl i bedzie nastawiony na zysk a nie na dobro graczy ;)

Mimo ze zmianki masz ze skrzynek i tak robiąć eq wydasz 1k+ :)

Dlatego gra na privach jest o niebo lepsza :)

Opublikowano

@Matuso Dokładnie. PL jest nastawiony na zysk i zawsze będzie.

Jednak duża ilość graczy przemawia i na PL'u chce się grać.

Jeśli nie chcesz wydawać PLN - nie kupuj.

Balmora (jak i Ravia) się wypaliła. Nie polecam gry tam.

giphy.gif ­

Opublikowano

Wg mnie gra na metin2.pl jest bez sensu, mimo że gralem tam ponad 4 lata z bolem serca sprzedalem swojego mentalka 92 :C

Ale mniejsza ;D PL zawsze byl i bedzie nastawiony na zysk a nie na dobro graczy ;)

Mimo ze zmianki masz ze skrzynek i tak robiąć eq wydasz 1k+ :)

Dlatego gra na privach jest o niebo lepsza :)

Twój tok myślenia mnie rozwala. Wystarczy kilka postaci 70 lvl i już możesz zrobić niezłe eq. Nie wyda tylu pieniędzy, jeśli ma mózg. Przykład? Wallander. 50 zł w is, a jego eq wygląda znacznie lepiej od większości ludzi, którzy cisną z full is. Także człowieku, nie wygaduj głupot.

@Graj na TBD, stosunkowo nowy serwer, dużo ludzi, botów (ale one były, są i będą) i przyjemna atmosfera. Dobrze zarabia się wojem body (ja dropie bodym ;) ) w imha, jak ci się znudzi to możesz przesiąść się na metki w m1.

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Sam zadawałem podobne pytania nie dawno i coś ci powiem. Nie słuchaj tych co mówią, że nie warto na metin2 PL grać. Fakt, że jeśli nie chcesz korzystać z bota lub masz mało czasu na grę to nawet nie zaczynaj ale jeśli jednak będziesz używać np. z kamer moda wbijaj i to szybko.

Dlaczego PL jest lepszy od privów? Na pribach-wbijasz, expisz i robisz eq (koniec). Drop jak tam wygląda?-bossy, metki i dungi. Na PLu nie jest tak. PL jest bardziej nieobliczalny.

Zaczynałem grę od zera-zostawiłem bota w m2 żeby wyexpił mi 25 lvl, wbijam po jakimś czasie, a tu w eq dropnięty naszyjnik +1500 PZ i kolce +20% speeda. W tym momencie mimo małego lvla już mam śmiertelke +7 z dobrymi bonami i riba+8. Na prywatnym serwerze nie ma takiej radości, bo w przeciwieństwie trochę szczęścia nie wystarczy.

Item Shop?!?!?!? Popatrzcie dzieci na np. Virtualmt2-niby pro serwer, jeden z najlepszych i najbardziej rozbudowanych w Polsce. Wbijcie tam, zobaczcie ceny, a potem do IS zajrzyjcie! Kupa kasy na samo eq bez bonów i stałych bonusów z gry jest potrzebna! Wybić się tam od zera mija się z cudem no chyba, że przez najbliższe wakacje cały dzień będziesz siedzieć przed kompem. Na PL'u wystarczy odrobina szczęścia lub po prostu bot i już się wybiłeś.

Polecam ci zacząć grę na TBD, bo naprawdę banalnie się tam kase zarabia ;D praktycznie ja do expa ustawiłem bota na metki, a mnóstwo kasy zgarnąłem ;d Dodatkowo teraz jest event mundialowy, ajk ustawisz bota dużo piłek ci dropnie, a za to hajsu też jets dużo.

Co do privów: zaczynając na nowym nigdy nie wiesz czy nie upadnie, czy gm nie będzie mieć eq navi, czy administracja nie odpuści sobie, bo uzna, że dość się napracowała itp. Na starych i stabilnych jak Invorvia, Virtual itp. wybić się jest diabelnie ciężko.

Opublikowano

@Matuso Dokładnie. PL jest nastawiony na zysk i zawsze będzie.

Jednak duża ilość graczy przemawia i na PL'u chce się grać.

Jeśli nie chcesz wydawać PLN - nie kupuj.

Balmora (jak i Ravia) się wypaliła. Nie polecam gry tam.

Balmora się wypaliła? co ty pierdolisz drogi redaktorze..na balmorze są co rusz aktualizacje i inne rzeczy a na ravi to tu przyznam racje, że się wypaliła.

Balmora dobry serwer, lepszego harda nie znajdziesz.

Twój tok myślenia mnie rozwala. Wystarczy kilka postaci 70 lvl i już możesz zrobić niezłe eq. Nie wyda tylu pieniędzy, jeśli ma mózg. Przykład? Wallander. 50 zł w is, a jego eq wygląda znacznie lepiej od większości ludzi, którzy cisną z full is. Także człowieku, nie wygaduj głupot. @Graj na TBD, stosunkowo nowy serwer, dużo ludzi, botów (ale one były, są i będą) i przyjemna atmosfera. Dobrze zarabia się wojem body (ja dropie bodym  ;) ) w imha, jak ci się znudzi to możesz przesiąść się na metki w m1.

Tylko wallander z domu nie wychodzi.

Sam zadawałem podobne pytania nie dawno i coś ci powiem. Nie słuchaj tych co mówią, że nie warto na metin2 PL grać. Fakt, że jeśli nie chcesz korzystać z bota lub masz mało czasu na grę to nawet nie zaczynaj ale jeśli jednak będziesz używać np. z kamer moda wbijaj i to szybko.

Dlaczego PL jest lepszy od privów? Na pribach-wbijasz, expisz i robisz eq (koniec). Drop jak tam wygląda?-bossy, metki i dungi. Na PLu nie jest tak. PL jest bardziej nieobliczalny.

Zaczynałem grę od zera-zostawiłem bota w m2 żeby wyexpił mi 25 lvl, wbijam po jakimś czasie, a tu w eq dropnięty naszyjnik +1500 PZ i kolce +20% speeda. W tym momencie mimo małego lvla już mam śmiertelke +7 z dobrymi bonami i riba+8. Na prywatnym serwerze nie ma takiej radości, bo w przeciwieństwie trochę szczęścia nie wystarczy.

Item Shop?!?!?!? Popatrzcie dzieci na np. Virtualmt2-niby pro serwer, jeden z najlepszych i najbardziej rozbudowanych w Polsce. Wbijcie tam, zobaczcie ceny, a potem do IS zajrzyjcie! Kupa kasy na samo eq bez bonów i stałych bonusów z gry jest potrzebna! Wybić się tam od zera mija się z cudem no chyba, że przez najbliższe wakacje cały dzień będziesz siedzieć przed kompem. Na PL'u wystarczy odrobina szczęścia lub po prostu bot i już się wybiłeś.

Polecam ci zacząć grę na TBD, bo naprawdę banalnie się tam kase zarabia ;D praktycznie ja do expa ustawiłem bota na metki, a mnóstwo kasy zgarnąłem ;d Dodatkowo teraz jest event mundialowy, ajk ustawisz bota dużo piłek ci dropnie, a za to hajsu też jets dużo.

Co do privów: zaczynając na nowym nigdy nie wiesz czy nie upadnie, czy gm nie będzie mieć eq navi, czy administracja nie odpuści sobie, bo uzna, że dość się napracowała itp. Na starych i stabilnych jak Invorvia, Virtual itp. wybić się jest diabelnie ciężko.

Virtual to najgorsze gówno w polsce a nie najlepszy priv więc elo 3 2 0 jak tak sądzisz

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

@WSSH wyjdz z tym swoim dziecinnym slangiem. Na virtual gra mnóstwo ludzi (nie wiem czy nie najwięcej ze wszystkich privow) dlatego napisałem ze najlepszy.

Co do tematu to jeszcze powiem ze na pl drop jest o tyle lepszy ze np. Ulepki dropia z mobow, trzeba się pomeczyc i jest radość z dropu. Na privach jest tylko rutyna z metkami, małżami i bossami

Opublikowano

@WSSH wyjdz z tym swoim dziecinnym slangiem. Na virtual gra mnóstwo ludzi (nie wiem czy nie najwięcej ze wszystkich privow) dlatego napisałem ze najlepszy.

Co do tematu to jeszcze powiem ze na pl drop jest o tyle lepszy ze np. Ulepki dropia z mobow, trzeba się pomeczyc i jest radość z dropu. Na privach jest tylko rutyna z metkami, małżami i bossami

A czy najlepszy serwer cechuje się tylko tym, że jest wypchany po brzegi dzieciakami? Pomysł logicznie, serwer musi być dobry również od strony technicznej ale nie tylko, również ważny jest kontakt z graczami czego im brak.

Tak więc teraz ty wyjdź na Virtual, pograj trochę i napisz ponownie. Na pl radość z dropu? o_O mi jak coś dropi w m2 to mnie jakoś nie jara, ale po Twoim nicku stwierdzam, że to określenie u góry należy do Ciebie. 

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

@WSSH za to ty mi najbardziej pasujesz do tych dzieci o których mówisz.

1. Nie tylko dzieci tam grają.

2.Od strony technicznej jest dobry. Niby co tam jest nie tak?

3.Pisalem o ulepkach, a nie tylko o m2. Chyba każdy ma większą satysfakcję z dropniecia np. Ogonu węża z + na pl niż z dropu perły z małża na privie...

4.Nie wiem czemu się dojebales do nicku ale moglbys pomyśleć ze chce mieć prosty nick żeby go nie zapomnieć.

Opublikowano

A czy najlepszy serwer cechuje się tylko tym, że jest wypchany po brzegi dzieciakami? Pomysł logicznie, serwer musi być dobry również od strony technicznej ale nie tylko, również ważny jest kontakt z graczami czego im brak.

Tak więc teraz ty wyjdź na Virtual, pograj trochę i napisz ponownie. Na pl radość z dropu? o_O mi jak coś dropi w m2 to mnie jakoś nie jara, ale po Twoim nicku stwierdzam, że to określenie u góry należy do Ciebie.

Jak piszesz o dropie z m2 to z góry stwierdzam, że tylko do tego etapu gry na polskim globalu doszedłeś. To nie jest temat do kłótni.

Opublikowano

Chyba ty się ziomek z h na łby pozamieniałeś, jeśli twierdzisz że virtual nie jest rozbudowanym serwerem a tym bardziej ze nie ma kontaktu z administracją.

Sprawdz sobie na TS jaki jest kontakt z administracją, ewentualnie jak ci rodzicie pozwolą możesz wbić i 2 w nocy i założę się że znajdziesz kogoś z administracji.

sygnatura3k.png

Opublikowano

A często banują za kamermoda?

Nie ;p Na TBD wystarczy wejść do m2 i zobaczysz multum botów. GMowie pla nic z tym nie robią ;(

Opublikowano

To fajnie, tanie eq można zrobić na tym serwie?

Opublikowano

To fajnie, tanie eq można zrobić na tym serwie?

Jako tako można, ale musisz namęczyć postacie 20 lvl xD Ostatnio na alledrogo widziałem naszyjnik 2k hp, poszedł za 8zł...

Opublikowano

Od 0 bez IS jest o wiele trudniej niż na jakiś hardach. Ale skoro chcesz zacząć grać na PL polecam TBD. W miare nowy serwer wiele osób nie posiada za dobrego eq i wszystko idzie sprzedać.

8536a44dbfa38.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...