Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowy o best konfigu ever

Darkeenn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, 

zanim ktos mi powie, że nie ten dzial czy costam..

MU Online - Publikacje i Opinie Serwerów Prywatnych

Wiec chcialbym poznac Wasza opinie na temat takiego wymarzonego serwera a ktorym byscie pograli.

chodzi o to, zeby wypisac nasze oczekiwania co do serwera, co MOZE przyspieszyc powstanie takiego w (niedalekiej?) przyslosci, fajnie byloby pograc sobie razem co nie?

Niech odpowie w tym temacie jak najwiecej osob to bedziemy miec ogolny zarys konfigu.

Osobiscie czekam na cos polskiego, jakis mid rate, serwer na dluzej (tak wiem kazdy jest j#$%^nym long termem, nawet te shty co stoja pod 2 dni), z resetami, ubogie sklepy, sredniawy drop, marzy mi sie taki oldschoolowy muo gdzie exc item byl czyms mega rzadkim, bez kiddy administracji, ktora bedzie chodzic w full setach, choc w to mam w%7ebane, wazne zeby mozna bylo spokojnie pograc, bez ddosow, bez cheaterow, sezon najlepszy dla mnie to mysle ze 5, fajne darmowe pliki tego sezonu mozna w necie znalesc wiec chyba to ne klopot.

milobyloby gdyby gr byly dostepne, gra by trwala dluzej :)

wypowiadajcie sie :)

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Low exp taki MAX sto aby gra była długa 

Wersja stara (tj tak s3ep1 bez sumki i całego tego szajsu)

Ubogie sklepy BARDZO UBOGIE

Tak aby kamienie były drogie i jakiś "przedmiot" na resa (np jak dawniej chinki na x-world) tak aby one korygowały na serwerze ceny

Oczywiście drop niski ... ale sporo spotów 

OSTRY regulamin (zero ks zero zabijania)

Lvl cofany (np do 200/220/240 itd)

Nie nawidzę co rr dodawać ptk na stronie cały cały cały czas ......

A gdyby zostawały 400-->1 to za szybko fulle :>

Ewentualnie można by zrobić np 2-3 ptk za LVL ale dodatkowe questy których było by z 5 i za każdego questa po 500 ptk :> (oczywiście questy trudne) tak aby gra była jak najdłuższa  ale nie global ..

Opublikowano

nie kazdy tez moze noulajfic przed kompem tluc resy od rana do nocy :)

sa tez tacy co maja zycie; prace, szkole, rodzine, dziewczyne, czas na odpoczynek...

ze sa tacy co gr zrobia w 2 dni to nic nie poradzisz, zawsze tak bylo :)

zapraszam do wypowiedzi :))

Opublikowano

Exp 35

Drop 30

Po resie wracamy do 255 lvl (te sam co wymaga się do wejścia na arene - jedyna mapa ze spotami)

Goldeny tak podkręcone aby nie dało się ich zabić przed wbiciem 20 rr (co pozwala na handel itemami takim jak Divine, GS, DP nie exc)

Sezon 1 (nie znam dokładnej ale musi być DL i nie może być itemów +380)

Jednym słowem stary MuFreedom

Opublikowano

założe się że kolega zylson należy do nieco starszych "wyjadaczy" :) MI jak opisałem w pierwszym post ;)

marzy się serwer low exp LONG TERM ;) Nawet już z tym donate ale nie przesadzonym tak aby się grało dobrze 

Ciekawe czy coś takiego powstanie (teraz serwerów jak mrówek będzie bo wakacje)

Ale taki faktycznie dobrze skonfigurowany LOW EXP .........

Opublikowano

Popieram 2 osoby wyżej.Też pamietam sezon 97j ,i gre na x-wordzie.NajlepiejLow exp tak jak jest na x-world.Staty do 255.Ogranicznik do wykonywania rr też wprowadzony.Sezon najlepiej najlepiej jak najstarszy.Darkreen robisz taki serwer czy cos? Jeżeli powstanie taki serwer to będzie tyle osob co na x-wordzie kiedyś i może więcej bo teraz takich serwerów nie ma,

Opublikowano

Zgodnie z prawem popytu i podazy:

gdy bedzie popyt, zawsze wtedy jest podaz :)

jeszcze zbieram info i licze czy warto bedzie, moze wejde na gg po raz pierwszy od x lat i napisze paru osobom. 

Zalozenie serwera to trudna sprawa, nic nie moze byc zrobione na szybkiego.

zeby miec DOBRY serwer, nie polaczko-cebulowo-realiowy padajacy po tygodniu trzeba miec troche mozgu w glowie, zaufana ekipe, pliki ktore sie nie sypia po pierwszym lepszym pakiecie, dobrego ah, maszyne z zabezpieczeniami, rebekke po swojej stronie (zeby dal nam spokoj  :) ) w miare niedziurawa strone www, zaplecze komunikacyjne do kontaktu z graczami (fp, forum, twitter), pieniadze lub graczy ktorzy beda pomagac w utrzymaniu, bo jak wiadomo fajnie sie gra ale to wszystko kosztuje. 

ze swojej strony moge poszukac pliki, konfigurowac je, popytac o nie, odpalic forum, odpalic strone, rebekke przekabacic na nasza strone (: hm do tego moge czesc wkladu $ dorzucic. 

ale znajac zycie, nikogo nie bedzie takiego zeby pomogl czy cos, bo mozna na prawde fajny serwerek zrobic wspolnymi silami.

Opublikowano

Exp 1000 45 Drop

Vip 1500 Drop 60

Bez żadnych wingów 3lvl i bez sumki  ! Normalny serwer który był zawsze przez wingów bez 3lvl 

Za resa by się dostawało 10 crt  do web shopa 

Pkt za res 600 i tak dalej 

Opublikowano

ze swojej strony moge poszukac pliki, konfigurowac je, popytac o nie, odpalic forum, odpalic strone, rebekke przekabacic na nasza strone (: hm do tego moge czesc wkladu $ dorzucic. 

ale znajac zycie, nikogo nie bedzie takiego zeby pomogl czy cos, bo mozna na prawde fajny serwerek zrobic wspolnymi silami.

Szczerze powiedziawszy nie znam się na robieniu serwerów Mu, ale wszystko co związane z Forum mogę ogarnąć. A jeśli mówimy o serwerze taki jak opisałem (stary dobry Freedom) to dorzucić $ na jego tworzenie jestem gotów. 

Opublikowano

Oto moje marzenie i kilku innych osób ;)
Exp od 2k do max

Sezon6 epizod3

Alchemist ,sockety , exe+soc+gold opty(do tego moze byc jeszcze nacient np Hyon) oczywiście stopniowane ceny w WebShopie ;)

Spoty obfite^ Jedno z tych ważnych to zachowane staty po resie^ GR na 100 mógł by byc. Nie pogardził bym komendą /reset :D

Chaos Machine z 100% ;d ale żeby nie było za łatwo to trudno zdobywalne były by Chaoski, walutą mogą byc także seedy które w PC sklepach kosztowały by sporo punktów PC :)

Jawelki moga byc z dropa np Heartów czy Havenów albo na eventach typu DS,BC itp ;]

Mogło by być dodane pare extra itemków z nowszych które kosztowały by sporo więcej ;)

Donate może byc oczywiście ale nie tak żeby coś było tylko za donate ;]

W miare możliwości jak najwięcej rankingow :) za które co jakiś czas leciała by nagroda ;] (Ranking dueli,Gens,PK, itp).

Jedno z najważniejszych to smigający event o nazwie Castle Siege :D

i co idzie w parze niespodzianka za wygraną w tym evencie pod postacią fajnie ustawionego LOTu (jakies extra spoty czy pc shopy)

Nie ma takiego Polskiego Serwa! :( Szukam od lat i nic. Przez chwile PorHard Mu było wymażonym

serwem ale Admin miał i ma wyjebke a bez tego wszystko leży..

Opublikowano

Jestem za kolegami którzy wolą low exp. Przez ostatni rok się przewijają dzień w dzień serwery medium i max i wychodzi z tego kupa. Nie widać na horyzoncie żadnego low expa który by zapewnił dłuższą gre .

Opublikowano

Koszt samego serwera dedykowanego na  MuOnline(powiedzmy tak aby 100 graczy bez lagów grało razem z całą konfiguracją) to około 250-300 zł miesięcznie ;) dasz tyle ? Można myśleć poważnie .... 

Opublikowano

Oto moje marzenie i kilku innych osób ;)

Exp od 2k do max

Sezon6 epizod3

Alchemist ,sockety , exe+soc+gold opty(do tego moze byc jeszcze nacient np Hyon) oczywiście stopniowane ceny w WebShopie ;)

Spoty obfite^ Jedno z tych ważnych to zachowane staty po resie^ GR na 100 mógł by byc. Nie pogardził bym komendą /reset :D

Chaos Machine z 100% ;d ale żeby nie było za łatwo to trudno zdobywalne były by Chaoski, walutą mogą byc także seedy które w PC sklepach kosztowały by sporo punktów PC :)

Jawelki moga byc z dropa np Heartów czy Havenów albo na eventach typu DS,BC itp ;]

Mogło by być dodane pare extra itemków z nowszych które kosztowały by sporo więcej ;)

Donate może byc oczywiście ale nie tak żeby coś było tylko za donate ;]

W miare możliwości jak najwięcej rankingow :) za które co jakiś czas leciała by nagroda ;] (Ranking dueli,Gens,PK, itp).

Jedno z najważniejszych to smigający event o nazwie Castle Siege :D

i co idzie w parze niespodzianka za wygraną w tym evencie pod postacią fajnie ustawionego LOTu (jakies extra spoty czy pc shopy)

Nie ma takiego Polskiego Serwa! :( Szukam od lat i nic. Przez chwile PorHard Mu było wymażonym

serwem ale Admin miał i ma wyjebke a bez tego wszystko leży.

Takich serwerow masz multum, nie polskie ale w ch*j i jeszcze ciut ciut. max expy, easy serwery to tylko trzepaczka na $

zhyper, i reszta xtremetop100..

na takim serwerze z 9999999 customami nie moge sie odnalesc, nigdy nie wiem o co chodzi, nie czuje tego klimatu..

Opublikowano

"Koszt samego serwera dedykowanego na  MuOnline(powiedzmy tak aby 100 graczy bez lagów grało razem z całą konfiguracją) to około 250-300 zł miesięcznie ;) dasz tyle ? Można myśleć poważnie .... "

Za co niby ty chcesz  przykladowo aby jakis sponsor ci placil 250-300zl ?

Cena VPS z windows web 2008 r2 koszt 70zl - na stara ver do 3 sezonu starczy na 100graczy

Domena hosting www - 20zl

prosty rachunek 90zl. 

Chyba ze ktos ci bedzie placic za ustawienia Expa czy dropu .. Ktos to sie bierze za stawianie szuka ekipy do pomocy ktora zajmuje sie zabezpieczeniem albo admin to umie grafika albo admin to umie a nie zeby komus placic.

Jesli ktos ma za to placic to 300zl nawet nie starczy

Opublikowano

moze jakis ogolny dobrowolny donate, od graczy dla graczy. serwer najlepiej gdyby sam sie utrzymywal i reszta gracze sie zajmowali, jedna osoba miala dostep do wszystkiego, zeby burdelu nie bylo pozniej..

np. zrzutki na serwer w headerze strony: [-----------------xxx] zebrane 70%-xxx zl, potrzeba 30% - xxx zl.

ale raczej to nie zadziala, znamy mentalnosc cebulakow, niedosc ze nie dadza, to jeszcze zabiora :v

Opublikowano

Takich serwerow masz multum, nie polskie ale w ch*j i jeszcze ciut ciut. max expy, easy serwery to tylko trzepaczka na $

zhyper, i reszta xtremetop100..

na takim serwerze z 9999999 customami nie moge sie odnalesc, nigdy nie wiem o co chodzi, nie czuje tego klimatu..

No właśnie polskiego nic ;/ A przetrzepałem wszystkie topki i albo staty 65k ^_^ co robi PvP bez sensu,

albo superowa wersja 97+99items ^ na której nie ma nawet CSa...  Albo nie ma GR (za same vote to kupie sobie eq za 2lata^ o ile jeszcze bd)

albo 1000lvl ^^ wtf ?! Albo zero polaków na serwie ewentualnie w porywach do 5 i nie ma z kim nawet wymienic historii zyciowych ;P

i wiele wiele innych przeciwności ;(

Opublikowano

Zawsze można zrobić vipa - taniego bo lepiej mieć 10 vipów którzy dają łącznie 100 zł niż 2 z taką samą kwotą. 

Vip np +5- 10%* w pralce + 1 golden* więcej na inwazji.

*jeśli mówimy o low expie

Opublikowano

Sezon: 2 Max 3 ep 1 bez żadnego syfu
Exp: Max 500 
Drop: 30 bd good

2 goldy z każdego gatunku najlepiej co 12 godzin np 8 i 20. Kun raz na dzien, ballgas najlepiej pod wieczor, żeby każdy przyszedł ;>

Co do vipa to jestem za kolęgą :D Dobrze gada :P

Zawsze można zrobić vipa - taniego bo lepiej mieć 10 vipów którzy dają łącznie 100 zł niż 2 z taką samą kwotą. 

Vip np +5- 10%* w pralce + 1 golden* więcej na inwazji.

*jeśli mówimy o low expie

Wiadomo że pieniądze nie rosną na drzewach i jakoś bd trzeba uzbierać na opłaty

Jestem tez za tymi ubogimi sklepami, rozgrywka bd dużo ciekawsza:) i to chyba na tyle PIS :D

Opublikowano

Nie chce robić reklamy ale teraz taki serwerek ma startować (nawet na forum opisałem jakbym chciał aby wygladał gdyż administracja aktualnie zastanawia się na ustawieniami)

Exp: 25

Drop : 30(nie jestem pewien ale coś takiego)

Wersja : full epizod 2 (czyli bez summ oczywiscie) z itemami 380 :>

Jeżeli ktoś jest zainteresowany pisać priv podam link :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...