Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile powinienem mieć fps - cs go

Adox69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema, chce zacząć gre w cs go lecz nie wiem ile fps wyciągnie mój komputer. Hp pavilion g6 windows 7 64bit procek AMD A8-4500 4 x 1,9 ram 4gb karta graficzna AMD radeon 7640G+7670m 

Opublikowano

Powyżej 60 fps będzie i to powinno wystarczyć bo niektórzy w lolu podniecaja sie ze maja po 300 fps ale i tak ludzkie oku tylko  widzi parenascie fps xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Dokładnie. Ostatnio jak oglądałem Streama [ostatnio czyli 6 miesięcy temu :D] to komentator po ang. mówił, że on musi mieć 1000 FPS żeby mógł komentować o.O. Ja mam w CS:GO jakieś 50/40 FPS i dobrze mi się gra. Co prawda mogłoby być więcej ale co zrobisz... nic nie zrobisz :D Hajs się nie zgadza...

Opublikowano

co ma lol do CS:go ? Równie dobrze można powiedzieć że na 30fps można grać w większość gier ale 30fps nie nadaje się do FPS'ów po prostu , to że ktoś ma 300fps nie znaczy że będzie miał te 300fps , bo monitor może nie ogarniać odświeżania . Minimum z minimum to powinieneś mieć ze 100+fps tak , abyś nie miał dropów w smoke'ach itp. ( na słabszych komputerach zdarza się to bardzo często) . A jeżeli ktoś mówi że gra na 40/50fps i twierdzi że gra się mu dobrze to jest w błedzie i to wielkim :) 

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

@pajacerka
Dużej różnicy nie widać ponadto, że monitory najczęściej wyświetlają do 100 Fps. Ja przyzwyczaiłem się do gry na 50/60 Fps (to nie 40 tylko 50/60). Staty mam dobre, w teamie ogarniam. Gra się w ogólnie nie tnie, smoke gry nie ścinają a gdy jest strzelanina to NIGDY mi jeszcze nie ścięło. Zazwyczaj wtedy spada mi tylko 10 fps czyli do 50 -.-

Opublikowano

fps - im więcej, tym lepiej !

standardowo gram na +/- 40 fps ( tick : 66, ping 80+) i gra się standardowo - wiadomo, lepiej nie będzie :)

grałem na lanie : 200fps (ograniczone komendą na minimalną wartość) i tick 128, monitor 120Hrz i... wtedy jest miazga :)

im więcej tym lepiej + liczy się monitor 

tumblr_o91znsFM7l1rdcn48o1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...