Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier ~3000

Matix775

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym aby mi ktoś złożył komputer do gier za około 3000 zł. Oto wymagania:

- Gtx 760 lub 770

- jeżeli gtx 760 to najlepiej żeby był i5 4670k, a jak 770 to obojętnie jaki procek i5 z podstawką lga 1150

- płyta , która ma jakieś standardy OC, zwykła do oc procka najlepiej żeby była tania i funkcjonalna mam jedną na oko możecie ocenić czy dobra http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b85-g43-gaming-b85-dualddr3-1600-sata3-hdmi-dvi-gblan-atx-b85-g43-gaming-602556/ mój internet to tylko 512/kbps, zauważyłem, że ta płyta ma dobrą karte sieciową jak ktoś się zna to niech powie czy jakieś będą zmiany w grach multi.

-zwykły dysk 1000gb bez dysku ssd

-8gb ramu

-jeżeli procek i5 4670k to bez dodatkowego chłodzenia tylko ten statdark od intela co jest w pudełku. Chłodzenia jakieś na wymiane się przyda do oc, lecz na razie jak chce komp za 3000zł to pewnie mi zabraknie kasy, więc pewnie po zakupie nie będe podkręcał tylko po prostu poczekam, aż nazbieram odpowiednią kwote na nowe chłodzenie kupie i wtedy będe się bawić w oc ( bo napewno będe)

Jeżeli moje wymagania będą za wysokie i zestaw okaże się droższy niż mi się wydaje to jakieś 100-150 zł mogę dołożyć choć najlepiej żeby był jak najtańszy. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

EDIT

Zapomniałem żeby najlepiej było składane na morele lub techplanet chociaż najlepiej na morele bo w ostatnim czasie dość mocno ceny spadły a na techplanet podrożało zauważyłem.

Opublikowano

Może być zestaw na radeonie? Na pewno wyjdzie taniej, skoro chcesz 770, to można dać 280x, lub nawet używaną 290 z długą gwarancją - 290 goni wydajnościowo 780.

Opublikowano

Raczej wolałbym od nvidii bo mają physx, ale jak chcesz możesz mi zrobić z radeona. ITPolska a zasilacz dobry będzie? bo chyba mi się wydaje że jest za słaby ale mogę się mylić. Czy zasilacz będzie dobry do tego zestawu jak i późniejszego bo zamierzam wsadzić tam za rok dwa intel core i7 4790k ( tak 4790k nie 4770k ma wyjść pod koniec tego miesiąca lub na początek następnego)  ma mieć 4Ghz na start 4,4Ghz z turbo, to jest naprawde inponujące :) a poza tym wyjdzie też i5 4690k więc procki stanieją bo mają zastąpić ceną swoich zastępców (przynajmniej mam takie informacje).

Opublikowano

Zasilacz do i5 tam wystarczy z zapasem, a do i7 + OC to będzie mało, ale to dokupisz. 

Zestaw na radeonie jak policzyłem wyjdzie podobnie jak na nvidii do tego pare % mniejsza wydajność, choć do ceny wliczyłem o wiele lepszy zasilacz (cm 550w). Zestaw ITPolski możesz brać, ale zmień płyte, troszke głupie jest wkładanie mATX do obudowy ATX. Lepiej dopłacić i mieć więcej slotów :)

Opublikowano

Ok dopłace do zasilacza i kupie coś lepszego, a co do płyty głównej to właśnie chyba wybiorę tą co na początku wybrałem jak możesz to zobaczy czy ona dobra jest.

Opublikowano

Za dwa lata :E

Za dwa lata, to tego procesora nie będzie już w sprzedaży. Nie mówiąc już o tym, że Intel przejdzie na niższy procesor technologiczny. Nie mający logicznego uzasadnienia wydatek.

W tej cenie wolałbym zaoszczędzić troszkę pieniążków i postawić na płytę z chipsetem B85 i wysoko taktowany procesor z zablokowanym mnożnikiem.

Wyglądałoby to tak:

Procesor Intel CORE I5 4690 3.5GHz LGA1150 BOX BX80646I54690 - Haswell Refresh - Nowość! 

Płyta główna Asus B85M-G, B85, DualDDR3-1600, SATA3, GBLAN, mATX (B85M-G) 

Karta graficzna Palit GeForce CUDA GTX770 OC 2GB NE5X770S1042F 

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) 

Pamięć Team Group Vulcan Gold - DDR3-1600 CL9 - 8 GB (2x4GB) TLYD38G1600HC9DC01 

Obudowa Zalman Z3 PLUS CDysk Seagate

Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) ZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0

Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM W

Cena: 2994 PLN. Dokładasz do tego usługę montażu zestawu, wpisujesz następujący kod: O7SAKMMCBS i masz super zestaw w kwocie nie przekraczającej 3000 PLN.

Opublikowano

Hymm no ciekawy zestaw. Chyba se właśnie wybiore twój piterr3, przecierz jak będe se kupował nowy procek do oc to trochę czasu zajmie zanim wymienie, a wtedy se zaoszczędze więcej pieniążków, tylko wybiorę karte od msi widziałem test i jeśli będe podkręcał to ze wszystkich kart ona wypada najlepiej ( pomijając LTD). Dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...