Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Slim - Nagłe spadki FPS

F13'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. A więc mam taki problem iż kupiłem kilka dni temu Ps3 Slim i gdy gram sobie w GTA V online to w niektórych miejscach mam lekkie lagi, kolega ma to samo ps3 i nie ma w tych miejscach żadnych lagów, konsola jest około 2 letnia. I chciał bym się dowiedzieć czym to jest spowodowane. Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Nie masz przypadkiem mało miejsca na dysku ? Mam PS3 Super Slim i też nie mam lagów acz kolwiek odinstaluj wszystkie gry (save'y zostaw) I od nowa zainstaluj samo GTA V . Jeżeli nie pomoże pisz, będziemy dalej próbować ;D

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie masz przypadkiem mało miejsca na dysku ? Mam PS3 Super Slim i też nie mam lagów acz kolwiek odinstaluj wszystkie gry (save'y zostaw) I od nowa zainstaluj samo GTA V . Jeżeli nie pomoże pisz, będziemy dalej próbować ;D

Wolnego miejsca na dysku mam ponad 150GB. Zainstalowałem gta na nowo i nic nie pomogło :(

Opublikowano

Ile około kosztuje zmiana tej pasty?

Tyle co koszt pasty...

Pastę kupisz już nawet od 2zł za jakieś 2g. Oczywiście nie kupuj tych najtańszych, ja polecam Arctic Silver V. Sam nakładałem ją na swoją poprzednią PS3 i nakładam w PC jak zajdzie taka potrzeba, koszt to około 30zł za 3,5g tubkę/strzykawkę.

Jak dobrać się do podzespołów w PS3 znajdziesz bez problemu na YT, nawet są filmy gdzie pokazują jak nakładać pastę.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Tyle co koszt pasty...

Pastę kupisz już nawet od 2zł za jakieś 2g. Oczywiście nie kupuj tych najtańszych, ja polecam Arctic Silver V. Sam nakładałem ją na swoją poprzednią PS3 i nakładam w PC jak zajdzie taka potrzeba, koszt to około 30zł za 3,5g tubkę/strzykawkę.

Jak dobrać się do podzespołów w PS3 znajdziesz bez problemu na YT, nawet są filmy gdzie pokazują jak nakładać pastę.

Ok. Dzięki

I mam jeszcze jedna sprawę gdyż niepokoi mnie troszkę to że kiedy gram to cały czas słyszę napęd jak pracuje i jest to dosyć głośne, co jest tego przyczyną? Mam tak tylko w gta w fifie działa mi normalnie

Opublikowano

Ok. Dzięki

I mam jeszcze jedna sprawę gdyż niepokoi mnie troszkę to że kiedy gram to cały czas słyszę napęd jak pracuje i jest to dosyć głośne, co jest tego przyczyną? Mam tak tylko w gta w fifie działa mi normalnie

To jest normalne, chodzi o odczytywanie danych. Napęd chodzi cicho przy Fifie bo gra się ciągle nie odczytuje i napęd nie musi tyle pracować, w pewnym momencie to nawet chyba płyta już stoi w miejscu.

W przypadku GTA napęd pracuje cały czas i dane są ciągle odczytywane.

Po prostu Fifa ma "mniejsze wymagania" że tak stwierdzę ;)

Opublikowano

To jest normalne, chodzi o odczytywanie danych. Napęd chodzi cicho przy Fifie bo gra się ciągle nie odczytuje i napęd nie musi tyle pracować, w pewnym momencie to nawet chyba płyta już stoi w miejscu.

W przypadku GTA napęd pracuje cały czas i dane są ciągle odczytywane.

Po prostu Fifa ma "mniejsze wymagania" że tak stwierdzę ;)

Mój kolega również ma tego samego ps'a i podczas gry w gta działa mu caly czas bardzo cicho, tak glosno tylko podczas włączania. Czy jest jakaś możliwość aby zgrać tę grę na dysk tak aby działała bez płyty?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Musialbys miec wersje cyfrowa gry.

Mozesz tez przerobic konsole.

Nie polecam przerabiać PS3 ;) Chcesz przerobić kup Xboxa i go przerób lub gotową przeróbke.. Przerobienie Xboxa jest łatwiejsze i tańsze.

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Spróbuj odbudować bazę danych (podobno powinno się to robić co jakiś czas), dzięki temu konsolka powinna działać trochę szybciej

Opublikowano

Czemu mówicie mu o zmianie pasty termoprzewodzącej, skoro jego PS3 ma zaledwie dwa dni?

Diss_Stream.png

Opublikowano

Czemu mówicie mu o zmianie pasty termoprzewodzącej, skoro jego PS3 ma zaledwie dwa dni?

Siema. A więc mam taki problem iż kupiłem kilka dni temu Ps3 Slim i gdy gram sobie w GTA V online to w niektórych miejscach mam lekkie lagi, kolega ma to samo ps3 i nie ma w tych miejscach żadnych lagów, konsola jest około 2 letnia. I chciał bym się dowiedzieć czym to jest spowodowane. Z góry dziękuje za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...