Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1700 zł - jak zarobić

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, a co chciałbyś robić? Możesz pytać się sąsiadów czy nie chcą, żebyś im umył okna, zakupy zrobił, psa wyprowadził, jakieś ulotki roznosić no i te owoce zbierać.Zawsze też może posprzedawać jakieś niepotrzebne rzeczy gry, itd.Nie wiem czy w tym wieku jesteś w stanie zarobić ok. 240 zł na miesiąc.

Opublikowano

sprzedaj nerkę - 50k PLN

Trochę zaniżyłeś.

1700 zł w 7 miesięcy w tym wieku, można zarobić ale po Twoim podejściu widzę że może być ciężko.

Jeśli liczysz że ktoś nastolatka zatrudni do czegoś innego niż zbieranie truskawek, wiśni etc. to niestety możesz się rozczarować.

Nikt nie chce zatrudniać 17 letnich ludzi na czarno, a co dopiero 15 latka który z daleka się rzuca w oczy.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Trochę zaniżyłeś.

1700 zł w 7 miesięcy w tym wieku, można zarobić ale po Twoim podejściu widzę że może być ciężko.

Jeśli liczysz że ktoś nastolatka zatrudni do czegoś innego niż zbieranie truskawek, wiśni etc. to niestety możesz się rozczarować.

Nikt nie chce zatrudniać 17 letnich ludzi na czarno, a co dopiero 15 latka który z daleka się rzuca w oczy.

"Po twoim podejściu" tzn? Że odpowiedziałem idiotycznym komentarzem idiocie który próbował zabłysnąć ?

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

"Po twoim podejściu" tzn? Że odpowiedziałem idiotycznym komentarzem idiocie który próbował zabłysnąć ?

"odpada chodzenie i sprzedawanie owoców itp."

Chodziło mi o to, odrzucasz prawdopodobnie największą szansę zarobienia tych pieniędzy.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Ja mieszkam w mieście, gdzie tutaj będę zbierał i sprzedawał owoce?

Przecież poza miastem chyba też możesz pracować.

To raczej nie problem dojechać autobusem lub ktoś ciebie może podwieźć.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Da rade. Ja na ulotkach w jakieś 6 miesięcy zarobiłem chyba 2400 zł :P ^^:) Ale praktycznie codziennie nosiłem.

Gratuluję inteligencji. Przez 6 miesięcy zarobić 2400 nosząc codziennie ulotki? Toż to kurwa jest 400 zł miesięcznie... Nawet licząc 20 dni roboczych, wychodzi 20 zł dniowki, wyzysk w chuj.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jak w okolicy masz sady, to jedziesz teraz na truskawki, później czereśnie, wiśnie, maliny itp.

Jeżeli potrafisz się ruszać i nie jesteś anemikiem, to zarobisz to w jakieś 1.5/2 miesiąca/e.

Jeżeli takie coś odpada, to ulotki, za które pewnie i tak nie dostaniesz pieniędzy.

Może obejrzyj film 'świnki' (chyba nie pomyliłem tytułu ?). Może to CI podsunie jakiś pomysł :)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Nie da się od tak znalezc pracy , większosc miejsc na zbieranie truskawek jest zajęte. Dogadaj się z rodzicami np sprzątasz cały tydzien i ci płacą , może nie zgarniesz kokosów ale zawsze coś zarobisz.

Opublikowano

W tym wieku to raczej tylko ulotki, owoce to nie jest głupi pomysł.

Praktycznie każde miasto w PL ma jakaś giełdę warzywną, warto się przejść i popytać czy nikt nie potrzebuje pomocy na okres wakacyjny.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Gratuluję inteligencji. Przez 6 miesięcy zarobić 2400 nosząc codziennie ulotki? Toż to k***a jest 400 zł miesięcznie... Nawet licząc 20 dni roboczych, wychodzi 20 zł dniowki, wyzysk w c**j.

Ty sie nie znasz, to so duże piniondze.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

jak ktoś dniówkę ( to tylko 8 h pracy )  porównuje do 1-3 h roznoszenia ulotek przez dzieciaka za 20 zł to jest żałosny tak oceniając czyjąś pracę bo to akurat  jest opłacalna praca, jak widać poskąpiono rozumnego myślenia komuś kto w życiu pewnie nie przepracował godziny na swoje utrzymanie

ciężko znaleźć pracę gdzie za 1 h pracy dostanie się więcej niż 8-10 zł przy ulotkach tyle się w sumie wychodzi.  to nawet ja zatrudniam czasem na 4-6 h nieletnich ( tyle tylko wolno im legalnie ) za 9-10 zł za godzinę i już zaczynają marudzić że to MAŁO bo stali pracownicy po kilku latach pracy MAJĄ po 12-14 zł/h robiąc minimum 10-12h dziennie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak ktoś dniówkę ( to tylko 8 h pracy )  porównuje do 1-3 h roznoszenia ulotek przez dzieciaka za 20 zł to jest żałosny tak oceniając czyjąś pracę bo to akurat  jest opłacalna praca, jak widać poskąpiono rozumnego myślenia komuś kto w życiu pewnie nie przepracował godziny na swoje utrzymanie

ciężko znaleźć pracę gdzie za 1 h pracy dostanie się więcej niż 8-10 zł przy ulotkach tyle się w sumie wychodzi.  to nawet ja zatrudniam czasem na 4-6 h nieletnich ( tyle tylko wolno im legalnie ) za 9-10 zł za godzinę i już zaczynają marudzić że to MAŁO bo stali pracownicy po kilku latach pracy MAJĄ po 12-14 zł/h robiąc minimum 10-12h dziennie

za to ty przepracowałeś

• Hobby:informatyka

serwis komputerowy

laptopy

inteligentne domy

DVB-T

cale zycie przed komputerem

Opublikowano

Bier jakąś scierke i zapierdalaj na światła myć szyby w samochodach :)

albo jedz do Brazylii zbierać autografy i potem sprzedawaj

inna opcja jest taka że będziesz robił zakłady u bukmacherów

ale to ryzyk fizyk :)

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

za to ty przepracowałeś

• Hobby:informatyka

serwis komputerowy

laptopy

inteligentne domy

DVB-T

cale zycie przed komputerem

dziecko, w odróżnieniu od ciebie moja praca to głównie internet, serwis laptopów i jeszcze 3-4 prace którym się poświęcam na bieżąco i za to mam placone, wiec jak ty możesz wiedzieć ile spędzam czasu przed komputerem, bo napewno mniej niż ty i najpewniej mam więcej z tego pożytku i pieniędzy niż ty z głupiej i bezsensownej gry. wiadomo, za ciebie płacą rodzice wiec poza zarciem, spaniem i sraniem nic cię nie interesuje.

Jak widać są jeszcze osoby zainteresowane na tyle pracą że chcą cokolwiek zarobić dla siebie i wcale się im tak nie spieszy by od razu zarabiać krocie tak jak autor postu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Bier jakąś scierke i zapierdalaj na światła myć szyby w samochodach :)

albo jedz do Brazylii zbierać autografy i potem sprzedawaj

inna opcja jest taka że będziesz robił zakłady u bukmacherów

ale to ryzyk fizyk :)

Myślisz że w wieku 15 lat można sobie pójść do bukmachera i obstawić mecz?

A na PPA ?

Na PPA możesz zarobić taką kwote jeśli się postarasz.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Gratuluję inteligencji. Przez 6 miesięcy zarobić 2400 nosząc codziennie ulotki? Toż to k***a jest 400 zł miesięcznie... Nawet licząc 20 dni roboczych, wychodzi 20 zł dniowki, wyzysk w c**j.

Kurwa 400 zł na miesiąc było dla mnie dobrą kwotą w wieku 15 lat gdzie nigdzie roboty nie mogłem znaleźć. Jeżeli patrzysz na to z tej perspektywy: Nosiłem je tak:

1. Poniedziałek 3h

2. Wtorek ok 3h.

3. Sroda zazwyczaj wolna

4. Czwartek 3h

5. Piątek ok 3h.

Różnie było bo czasem w sobote nosiłem i czwartek wolny. Więc teraz widać, ze nawet mi sie opłaciło. Bo nie nosiłem cały dzien ale średnio po 3h 4x w tygodniu. A to, że chciałem bardzo nazbierać na motocykl i na ps3 to nosiłem. Dzięki temu w wakacje miałem z rana co robić bo np. wstawałem o 7 rano i nosiłem do 10 średnio. I jakoś hajs zarabiałem ale zarobiłem. Teraz to w ulotki bym sie nawet nie pakował bo wiem co to znaczy nosić 6 miesiecy to gówno. Ale jak koleś ma 15 lat i chce nosic bo chce zarobić to niech nosi.

Opublikowano

Najlepiej jakby ktoś z rodziny albo bliskich miał swoją działalność np. jeździ na wystawki i tam byś mógł pomóc, tak to tylko ulotki/owoce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...