Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z teleportacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na serwerze masz "kanały" przeważnie w lokalizacji:

/usr/home/mt2/share/

Każdy kanał ma swój plik konfiguracyjny "CONFIG" jeśli edytujesz go notepad++ zobaczysz linijkę bodajże MAP_ALLOW 

są w nim zapisane Index'y mapek jakie są "załadowane" do danego kanału. Wystarczy że skopiujesz te wartości z innego CONFIGU z innego kanału.

Pamiętaj limit mapek na jeden kanał to 32 więcej ni chuja nie pójdzie.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Na serwerze masz "kanały" przeważnie w lokalizacji:

/usr/home/mt2/share/

Każdy kanał ma swój plik konfiguracyjny "CONFIG" jeśli edytujesz go notepad++ zobaczysz linijkę bodajże MAP_ALLOW 

są w nim zapisane Index'y mapek jakie są "załadowane" do danego kanału. Wystarczy że skopiujesz te wartości z innego CONFIGU z innego kanału.

Pamiętaj limit mapek na jeden kanał to 32 więcej ni chuja nie pójdzie.

No pięknie i to się nazywa konkretna odpowiedz. Mam jeszcze jedną zagadkę jakbyś chciał.

Na wierzchowcach typu lew, dzik, wilk i tygrys na postaci wojownik. Podczas teleportacji nie zrzuca go z tych wierzchowców, natomiast sure, szamana i ninje już zrzuca. I tu nwm dlaczego tak się dzieje skoro na woju działa.

Opublikowano

Co do wierzchowców nie mam pojęcia

Szkoda bo to bardzo dziwne, na wojowniku działa. Sprawdzam te same pieczęcie na surze i reszcie już nie działa. Myślałem że to przez antiflag ..ale chyba nie.

Syserr

0619 17:46:09698 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 71120
0619 17:46:09708 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 71120
0619 17:46:10061 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 71120

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...