Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft się nie uruchamia - "Pixel format not acclerated"

Krzysiolek22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam problem z nieuruchamiającym się Minecraftem. Próbowałem już na 2 luncherach - Zyczu oraz KeiNett - ale jest problem z uruchomieniem.

Pixel format not accelerated

Zacząłem w innym temacie, ale został zamknięty...

Może karta graficzna za słaba?

Karta to NVIDIA GeForce FX 5200 z 128 MB pamięci, więc raczej starczy.

Jaki masz procesor

Intel Celeron 2.40 GHz. Może i słaby, ale gdy poobniżam wystarczająco ustawienia to powinno dobrze działać.

ram

768 MB. Mało, ale spróbuję. Zresztą z tego co czytałem na necie to może być problem z grafiką, nie z małą ilością RAM. W sumie to nie jest 100% zapchana :D

krata graficzna dedykowana czy integra

Dedykowana.

próbowałeś zaaktualizować sterowniki?

Mam najnowsze. Spokojnie - ze strony NVIDI, nie z Windows Update.
Są one dedykowane dla XP, bo to dość stara karta i niby nie wspiera Windows Vista/7, ale zainstalowałem je w trybie zgodności i wygląda na to, że działają. Rozdzielczości pojawiły się normalne po zmianie z Microsoftowego i np. NFS MW (2005) chodzi, a myślę, że bez sterowników to by się nie uruchomił.

Jak masz taki sam problem to poszukaj @Krzysiolek22 odpowiedzi.

Trochę już tego przeszukałem, ale nic nie pomaga. 8S

Hmm... Myślałem zawsze, że całą grafikę tworzy w MC CPU, a nie GPU... o.O

Ale skoro MC dobrze działa nawet na zintegr. 8 MB...

http://www.mpcforum.pl/topic/564437-minecraft-wymagania-karta-graficzna/

Błagam o pomoc :P

Opublikowano

Znalazłem na Internecie sterowniki pod Vistę i zainstalowałem.

Teraz gry lepiej chodzą i wszystko jest świetnie.

Minecraft ruszył i teraz jest czarny ekran z dźwiękiem. Ale jest postęp!

Są jakieś pomysły?

Błagam o pomoc :P

Opublikowano

gościu twoja karta graficzna nie obsługuje technologi pixel format. Po drugie do minecrafta wymagane jest 2 GB ramu więc nawet jak się włączy to podczas wczytywania świata wyskoczy ci błąd za mało ramu. Procesor jeżeli jest 2 rdzeniowy o może jeszcze pójdzie ale wątpie. Musisz dokupić ramu tak z 4 GB nową karte... najlepiej nowy komputer z nową grafą prockiem i ramem. tak PS tutaj masz link do minimalnych wymagań minecrafta 

https://help.mojang.com/customer/portal/articles/325948-minecraft-system-requirements

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ja mam 1GB Ramu i mi minecraft działał co prawda nie na 30 fpsach (miałem dodatki) tylko na 15-25 ale dało się grać  karta graficzna 128mb :)

Wszędzie powtarzam włączcie synchronizację pionową w ustawieniach karty graficznej, ona bardzo dużo pomaga :). Z pokazu slajdów w fifie world (1 fps może czasami 2) zrobiło mi się z 10-20 fpsów. Co prawda gra w zwolnionym tępie, ale grać się dało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...