Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Action/Fraps ścina mi minecraft'a

danio7s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno zakupiłem nowy komputer, ściągnełem minecrafta wszystko okej ale gdy włączam actiona/frapsa to mam spadek fps do 0, gdy przez menadzer urzadzen wylacze program do nagrywania, minecraft wylacza sie razem z nim. Dodam ze probowalem juz sciagac inne wersje javy . Mam też takie coś co wczesniej sie nie pojawialo, ale od niedawna jak wlczam minecraft po prostu gra zaczyna "migac". Nie wiem co zrobic, Proszę o pomoc.

Procesor:Intel Core i5 4670k 4x3.40 Ghz

Karta graficzna: GeForce GTX660

Płyta głowna: Gigabyte Z87 Extreme 4

Pamieć RAM: DDR 8GB

Dysk twardy: CrucialM500 SSD 240GB

Według mnie przy takim komputerze nie powinnien żaden program do nagrywania lagować.

Bez włączonego prgramu do nagrywania mam ok. 400 - 600 FPS.

Windows 8, 64 bit.

Opublikowano

Stery do karty graficznej może pobierz

komputer jest u mnie może miesiąc, jak przyszedł był informatyk i instalował wszystkie sterowniki.

Pasjonat
Opublikowano

Może coś być z procesorem, np. rdzeń uszkodzony. Gdy uruchomisz actiona i minecrafta sprawdz ile masz % użycia procesora i ram'u. Zmień na 1G dla minecraft może coś to zmieni.

Opublikowano

To nie zależy od ilości ramu przypisanego do Minecraft, ponieważ on chyba nie przypisywal, a automatycznie jest tylko 1 gb RAM przypisany. Ja bym ci poradził tak przypisz do Minecrafta 2-4 gb RAM a do systemu trochę wiecej bo to moze masz złe dobrane Ram i system moze sie spowalniac, lagowac podczas wlaczonej gry, programu.

sygnaturka.png
Opublikowano

@kfs

Minecraft:  ok. 55% i 400-600mb (przy włączaniu)

To nie zależy od ilości ramu przypisanego do Minecraft, ponieważ on chyba nie przypisywal, a automatycznie jest tylko 1 gb RAM przypisany. Ja bym ci poradził tak przypisz do Minecrafta 2-4 gb RAM a do systemu trochę wiecej bo to moze masz złe dobrane Ram i system moze sie spowalniac, lagowac podczas wlaczonej gry, programu.

mógłbyś wytłumaczyć mi jak przypisywać ram?

Pasjonat
Opublikowano

@kfs

Minecraft:  ok. 55% i 400-600mb (przy włączaniu)

mógłbyś wytłumaczyć mi jak przypisywać ram?

Kolega niżej Ci dał link, pod tobą ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...