Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC DO ~2400

Pawelekpe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosze o złożenie dobrej maszynki do gier  :) zależy mi głównie na BF'ie 3 na conajmniej średnich ;p nie mam zamiaru nic podkręcać bo poprotu się na tym nie znam i boję się ze coś zepsuję :D chciałbym zeby w linku było uwzględnione złożenie komputera żebym do domu już dostał złożony pc  ;p z góry dziękuję :)

Opublikowano
http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_polecane_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2014?page=0,9

Z R9 270 i i5 pograsz sobie na wysokich

Myszkę musisz wybrać do swojego gustu :) (wielkość, kolor, kształt itd.....)

Ewentualnie nieco ponad budżet, ale lepszy:

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_polecane_zestawy_komputerowe_na_czerwiec_2014?page=0,10
Opublikowano

Da sie troszke lepiej:

Procesor: Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ 659 zł

Płyta główna: AsRock B85 Pro4 /intel B85, LGA 1150/ 249 zł

Pamięć RAM: Crucial 8GB 1600MHz CL9 Ballistix 269 zł

Dysk twardy: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 205 zł

Karta graficzna: MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5 256bit (900/5600) 630 zł

Nagrywarka DVD / BluRay: Liteon iHAS122 SATA (black) 69 zł

Obudowa: Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z) 159 zł

Zasilacz: Corsair VS 450W 80+ 120mm 149 zł

Dostaniesz ten sam procesor co w pierwszym zestawie + lepsza grafika pod względem kultury pracy. W zestawach wyżej nie masz obudowy. Jak znajdziesz wolne 40zł zmień zasilacz na XFX Core 450W lub na CM 450W - są cichsze i mają lepszą prace pod napięciami, lepiej je trzymają. Jak chcesz RAM'y w dualu to bierz, wg. mnie nie ma różnicy. Cena: 2389zł Wg. esc.pl. Chcesz w innym sklepie to wklep i zobacz sobie ceny.

Opublikowano

R9 270 jest nieco lepsze od GTX 660 (100pkt. więcej w PassMark, 2~6 FPS) ale nieco droższe. Osobiście wziął bym GTX 660 (bo wydajnościowo zbytnio się nie różni) i ma PhysX i CUDA.

Między R9 270 a GTX 660 dzieli około 2~6 FPS, niestety ale GTX 660 lubi przez chwilę mieć nawet 14 FPS mniej od Radeona

Możesz też dopłacić 100~200zł i kupić GTX 760 co da ci 8~10 FPS Więcej od R9 270

Opublikowano

UP: ale teorie wymyśliłeś. FPS zależy od gry i jej ustawień. Rozumiem, że grając w Crysis 3 i mając na GTX 660 przy ultra - 25 kl./s na R9 270 będę miał od dwóch do sześciu klatek więcej? :P

GTX 660 ma PhysX, ale nic z tego nie wynika. CUDA? Gracza powinno to interesować na ostatnim miejscu.

Opublikowano

a z monitorem by dało rade coś złożyc do 2400 ? ponieważ mam małego FLATRONAL1952S i on chyba lipa do gier ? chodzi mi głównie zeby fajnie i płynnie chodziły te gierki typu BF'3, fifa 14 itd.

Opublikowano

a z tym flatronerm dobrze będzie all chodziło bo kumpel mówi ze bez monitora dobrego to nie ma sensu pc narazie brać . ?

Opublikowano

To zależy jak szybko go zmienisz. Miesiąc czy dwa można się pomęczyć, ale potem wypadałoby zmienić chociaż na jakąś używkę za 200zł.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...