Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hakkenden: Touhou Hakken Ibun

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50885l.jpg

Gatunek: Akcja, Fantasy
Tematyka: Super moce
Rok produkcji: 2013
Status: Zakończone

Pięć lat temu praktycznie wszyscy mieszkańcy wioski Ootsuka zginęli w skutek wielkiej plagi. Zadziwiająco przy życiu pozostały trzy osoby: ze zgliszczy wyszła dziewczynka i dwójka chłopców. Teraz trójka ta mieszka w odosobnieniu w kościele – z dala od tych, którzy pragną ich odnaleźć. Shino, jeden z ocalałych, posiada władzę nad Murasame, ostrzem życia. Jednak kiedy imperialny kościół pragnie zagarnąć Murasame dla siebie, dotychczasowy spokój trojga przyjaciół odchodzi w zapomnienie...

Seria 1:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=98

Seria 2:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=169

Osobiście baaaardzo polecam :) Super anime, zajebista fabuła :)

Opublikowano

Dziwna nazwa, już mnie to zachęac.

Jak oceniasz kreskę? Czy występują tu elementy komedii? Jeśli tak, to czy są na niskim poziomie, czy może na wysokim?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dziwna nazwa, już mnie to zachęac.

Jak oceniasz kreskę? Czy występują tu elementy komedii? Jeśli tak, to czy są na niskim poziomie, czy może na wysokim?

Kreska według mnie super. Komedii na pewno trochę jest, ale to czy komuś się spodoba, zależy od jego indywidualnego podejścia, ponieważ są to bardziej śmieszne, drobne sytuacje, niż typowa japońska głupawka :)

Tu mamy opening z 1 serii, który według mnie jest super i pokazuje, jakiej ładnej kreski można się spodziewać :)

Opublikowano

Już mam je za sobą i moja ocena brzmi 8/10 .

Jak kolega up napisał wszystko zależy od indywidualnego podejścia :D

rmoiyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...