Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SPRZĘT POMOCYYYY

zrymson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się was zapytać jaką część kupić do komputera poniewaz minecraf mi się strasznie laguje

Komputer

-Karta graficzna 256 mb

-Procesor Athlon 64 x2

-2 GB ram

Wymienilem najwazniejsze.Napiszcie mi tylk oco mam dokupic tak aby minecraft mi plynnie chodzil zeby mozna bylo normalnie grac.

Jak w złym dziale to przepraszam

Opublikowano

Ściagnij windows 8.1 albo 8 i pobierz stery za pomocą driver booster wprowadź kod z internetu i ustaw drugi rdzeń pobierz optifine ustaw go i podwieksz proitorytet jak chcesz dodaj mnie na skype ten123459 pomoge ci.

Opublikowano

Dokładne modele podzespołów... Najlepiej screeny z programu Speccy i CPU-Z. Do tego model i moc zasilacza oraz budżet.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tutaj macie wszystkie dane komputera na zdjęciach.A i jesczze cos dodam wczesniej mialem 2x gorszy komputer od tego i minecraft bardzo fajnie chodzil a teraz jak mam nowy to ciulowo chodzi.Nawet z kolegami nie mam jak pograc.Minecrafta ustawialem na najnizsza wydajność i cały czas te same sciny jak na singleplayer i na multi.Aa i optifine tez ustawialem na najnizsza jakosc.

Link do zdjęć:   http://speedy.sh/nDX2y/SSY.rar

Opublikowano

Dziwisz się, że nie chodzi na tym czymś? Sam miałem na prawie identycznym 15 klatek z Optifinem.

BUDŻET PODAJ. Wszystko do zmiany.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Witam chciałbym się was zapytać jaką część kupić do komputera poniewaz minecraf mi się strasznie laguje

Komputer

-Karta graficzna 256 mb

-Procesor Athlon 64 x2

-2 GB ram

Wymienilem najwazniejsze.Napiszcie mi tylk oco mam dokupic tak aby minecraft mi plynnie chodzil zeby mozna bylo normalnie grac.

Jak w złym dziale to przepraszam!!!!!!

Podaj budzet :)

Opublikowano

jaką część kupić

jaką część kupić....  jaką część kupić... kupić... kupić... kupić... kupić... kupić... kupić... kupić...

A skoro on nic nie chce kupić to proszę o przeniesienie do działu Minecraft

Opublikowano

A więc masz lepszy procesor niż ja niestety słaba karta mi na 8500gt i prockiem 5000+ działa 30-60 fps na dalekim z wieloma opcjami wł. Tobie niestety ta karta przeszkadza

Opublikowano

Zrozum że minecraft nie pobiera mocy z karty graficznej a procesora i ramu.

Miał gorszego procka? To znaczy? Jeśli coś pokroju pentium 2 to miał lepszego bo to normalne że MC na athlonie muli.

Bez wymiany procesra + ramu + zasilacza + płyty głównej nic nie zdziałasz.

graphic.png
Opublikowano

Ja jakoś na tym procesorze jadę tylko że 5000+ i spokojnie mam daleka i połowę opcji wł. A jakoś nie muli więc w czym problem..

Opublikowano

Nie wiem wydaje mi się ze minecraft wogole nie powinien szarpac.Bo przeciez athlon 64 x2 to dobry procesor tylko nie wiem w czym problem a juz dawno w minecrafta gralem.Jakbysce mogli prosil bym o pomoc jak rozwiazac ten problem

Opublikowano

Podaj:

• Zdjęcie z programu CPU-Z (Zakładka procesor, i grafika)
  • Podaj płytę główną

Sorry, już dałeś, zaraz ci coś znajdę

@EDIT: Na twoim miejscu nie zmieniał bym na razie grafiki, tylko wziął takie coś:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78622&s=85741&s=86715

A potem, jeżeli dozbierasz 200zł: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/palit-geforce-gt630-1gb-ddr3128bit-dvihdmid-sub-pci-express,35565.html

Albo dozbieraj 300zł i kup porządną kartę graficzną, np. HD 7770

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...