Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Włamanie na serwer. Craftserve.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Czy znacie odpowiedz na: Jakim CUDEM ktoś włamał się na mój serwer Minecraft? Zostały usunięte wszystkie pluginy!

Mój serwer jest na Hostingu Craftserve.pl myśle że mają tam dobre zabezpieczenia więc nie wiem co mogło pójsc nie tak

I dodam ze nie podawałem nikomu hasła do konsoli a hasło brzmiało: philipssbt30    Zgadł byś?

Ps sorry za ORT ale nie ukrywam ze jestem lekko...

WKURWIONY!

Proszę o POMOC!

b_560_95_1.png

Opublikowano

Jaki cel ma ten temat ? Nikt ci teraz nie pomoże , najwyraźniej ktoś musiał znać twoje hasło . :(

Pozdrawiam Kuba5989

Opublikowano

Odpowiedz sobie na te pytania:

- czy podane przez Ciebie hasło było używane już na innych stronach bądź komunikatorach? (czasami hasło na serwerach minecraft jest kluczem do hasła np na skype)

- czy ty byłeś jedynym właścicielem tego serwera, czy może ktoś z tobą współpracował?

- czy logowałeś się do FTP poprzez mało znany program menadżer FTP (często mogą zawierać keylogery)

- czy ktoś miał dostęp do twojego komputera? (jeśli użyłeś "zapamiętaj hasło" w menadżerze FTP w swoim kompie a masz brata, który chciałby cię wkurzyć to sam wiesz jak to wygląda...)

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

My God...

To po co się zabierasz do tworzenia serwerów, jeśli nie masz o tym totalnego pojęcia ?

Zabezpieczenie serwera to podstawa to, że masz serwer na hostingu, który ma swoje zabezpieczenia nie znaczy że nie możesz posiadać własnych (choć są to dwie odrębne sprawy) Nie podałeś żadnych podstawowych informacji, z nieba Ci informacji nie wyciągnę.

Przydałyby się logi i permisje.

Następnym razem, jeśli prosisz o pomoc na forum, to grzecznej bo wątpię aby ktoś był taki cierpliwy i Tobie odpowiedział.

Opublikowano

Mam do tego pojecie Codziennie gra max osob Sloty 80/80 w portwelu 700zl a co miesiac place za serwer 100zl

Odpowiedz sobie na te pytania:

- czy podane przez Ciebie hasło było używane już na innych stronach bądź komunikatorach? (czasami hasło na serwerach minecraft jest kluczem do hasła np na skype)

- czy ty byłeś jedynym właścicielem tego serwera, czy może ktoś z tobą współpracował?

- czy logowałeś się do FTP poprzez mało znany program menadżer FTP (często mogą zawierać keylogery)

- czy ktoś miał dostęp do twojego komputera? (jeśli użyłeś "zapamiętaj hasło" w menadżerze FTP w swoim kompie a masz brata, który chciałby cię wkurzyć to sam wiesz jak to wygląda...)

NIe nie bylo hasło zmieniałem wczoraj bo własnie ktoś chciał sie włamac

b_560_95_1.png

Opublikowano

na shitserve masz historie logowania bedziesz wiedzial kto sie wlamal

Napisz odpowiedz jako pierwszy 

dostan warna za powielanie odpowiedzi 

gj pseudo moderatorzy 

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale craftserve to jeden z znanych hostingów w polscę i dlatego są tak zwane ataki didosowe!
@topic 
Napisz do supportu i powiadom ich o zaistniałej sytuacji. Oni napewno zgłoszą to na policjię za włamanie na serwer 

Zapraszam na serwer proGuilds!

Startujemy już wkrótce!

KLIK!

Opublikowano

Mam do tego pojecie Codziennie gra max osob Sloty 80/80 w portwelu 700zl a co miesiac place za serwer 100zl

NIe nie bylo hasło zmieniałem wczoraj bo własnie ktoś chciał sie włamac

Ja pierdole.

Dobra ja już się nie odzywam, idę kontynuować swoje turlanie po podłodze ze śmiechu.

Opublikowano

Damian kozak siedzi caly dzien na MPCforum i posty nabija PostMaker sie znalazl

TEMAT ZAMKYAM DZIĘKUJE

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...