Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Myszka Tracer Optical Mouse Pert - Problem

rado1280

Pytanie

Opublikowano

Siemaneczko
Kupiłem sobie dzisiaj myszke Tracer Optical Mouse Pert. Wszystko ładnie zapakowane, wracam do domu z ogromnym rogalem na twarzy... i tu zaczyna się problem.
Mianowicie gdy podłączam myszkę (plug & play) to system nie znajduje oprogramowania. 
Niby w pudełku miały być sterowniki na CD lecz w środku pusto.
Szukałem na stronie Tracera sterowników lecz tam dla tej myszki nic nie znalazłem.
Wiecie co zrobić? Za wszelką pomoc ładnie dziękuje.  ;)

mychemv.png

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem na stronie Tracera sterowników lecz tam dla tej myszki nic nie znalazłem.

;)

EDIT:

@ols3n 

Sprawdziłem na laptopie taty - myszka działa po pierwszym podłączeniu.

mychemv.png

Opublikowano

To nie mam pojęcia. Próbowałeś podłączyć pod inny port USB? Spróbuj podłączyć np. pendrive w ten port i zobacz czy go czyta. Możliwe, że masz uszkodzony port.

Jeśli byłem pomocny daj 'Lubię to' nic to nie kosztuje ale mnie motywuje ;)

Opublikowano

Podłączałem do każdego z 3 portów mikrofon pojemnościowy i normalnie działa.
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale dodam, że na początku przy 1 podłączeniu podczas szukania oprogramowania wyskoczyło mi, ze nie znaleziono a na drugim lapku spokojnie znalazło. 

mychemv.png

Opublikowano

Witam. Do pewnego czasu byłem szczęśliwym posiadaczem myszki tej firmy. Jakoś po miesiącu siadła sama z siebie. System przestał ja widzieć. Spróbuj podłączyć ja do innego kompa jak tam również nie zadziała to pozostaje udać się do sklepu z reklamacją ;)

Opublikowano

To ja już naprawdę nie wiem. Nie mam pomysłów. Na tym Twoim laptopie i taty ten sam system operacyjny?

Opublikowano

Tak. Windows 7 na obu lapkach. 
Mam pytanie, jest jeszcze możliwość ponownego wyszukania tego oprogramowania, tak jak to było po podłączeniu myszki za 1 razem? 

mychemv.png

Opublikowano

Brałem sterowniki ze strony Tracera. Ale sprawdzałem i do tej Twojej myszki tam ich nie ma. A próbowałeś może wejść w panel sterowania -> urządzenia i dalej w myszkę, potem we właściwościach znaleźć informacje o sterowniku, a jeśli go nie ma to powinna być tam opcja aby pobrać sterownik do myszki w trybie online ;)

Opublikowano

Teoretycznie za każdym podłączeniem urządzenia windows powinien wyszukać oprogramowanie jeśli nie jest ono zainstalowane na komputerze. 

Opublikowano

Ogólnie moge Ci powiedzieć, że myszka łączy bo laser się świeci. 
Mam do Ciebie pytanie - skąd wziąłeś sterowniki. Miałeś na płytce czy znalazłeś na internecie? xD

mychemv.png

Opublikowano

skoro działa to masz, nie i nie będzie do niej żadnych sterowników

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

post-1123458-0-59080100-1402949391_thumb.png

Pewnie to to samo, ale tu sprawdzałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...