Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Myszka Tracer Optical Mouse Pert - Problem

rado1280

Pytanie

Opublikowano

Siemaneczko
Kupiłem sobie dzisiaj myszke Tracer Optical Mouse Pert. Wszystko ładnie zapakowane, wracam do domu z ogromnym rogalem na twarzy... i tu zaczyna się problem.
Mianowicie gdy podłączam myszkę (plug & play) to system nie znajduje oprogramowania. 
Niby w pudełku miały być sterowniki na CD lecz w środku pusto.
Szukałem na stronie Tracera sterowników lecz tam dla tej myszki nic nie znalazłem.
Wiecie co zrobić? Za wszelką pomoc ładnie dziękuje.  ;)

mychemv.png

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Do pewnego czasu byłem szczęśliwym posiadaczem myszki tej firmy. Jakoś po miesiącu siadła sama z siebie. System przestał ja widzieć. Spróbuj podłączyć ja do innego kompa jak tam również nie zadziała to pozostaje udać się do sklepu z reklamacją ;)

Jeśli byłem pomocny daj 'Lubię to' nic to nie kosztuje ale mnie motywuje ;)

Opublikowano

Ogólnie moge Ci powiedzieć, że myszka łączy bo laser się świeci. 
Mam do Ciebie pytanie - skąd wziąłeś sterowniki. Miałeś na płytce czy znalazłeś na internecie? xD

mychemv.png

Opublikowano

Szukałem na stronie Tracera sterowników lecz tam dla tej myszki nic nie znalazłem.

;)

EDIT:

@ols3n 

Sprawdziłem na laptopie taty - myszka działa po pierwszym podłączeniu.

mychemv.png

Opublikowano

Brałem sterowniki ze strony Tracera. Ale sprawdzałem i do tej Twojej myszki tam ich nie ma. A próbowałeś może wejść w panel sterowania -> urządzenia i dalej w myszkę, potem we właściwościach znaleźć informacje o sterowniku, a jeśli go nie ma to powinna być tam opcja aby pobrać sterownik do myszki w trybie online ;)

Opublikowano

skoro działa to masz, nie i nie będzie do niej żadnych sterowników

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

post-1123458-0-59080100-1402949391_thumb.png

Pewnie to to samo, ale tu sprawdzałeś?

Opublikowano

To nie mam pojęcia. Próbowałeś podłączyć pod inny port USB? Spróbuj podłączyć np. pendrive w ten port i zobacz czy go czyta. Możliwe, że masz uszkodzony port.

Opublikowano

Podłączałem do każdego z 3 portów mikrofon pojemnościowy i normalnie działa.
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale dodam, że na początku przy 1 podłączeniu podczas szukania oprogramowania wyskoczyło mi, ze nie znaleziono a na drugim lapku spokojnie znalazło. 

mychemv.png

Opublikowano

To ja już naprawdę nie wiem. Nie mam pomysłów. Na tym Twoim laptopie i taty ten sam system operacyjny?

Opublikowano

Tak. Windows 7 na obu lapkach. 
Mam pytanie, jest jeszcze możliwość ponownego wyszukania tego oprogramowania, tak jak to było po podłączeniu myszki za 1 razem? 

mychemv.png

Opublikowano

Teoretycznie za każdym podłączeniem urządzenia windows powinien wyszukać oprogramowanie jeśli nie jest ono zainstalowane na komputerze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...