Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak tu wbić cokolwiek ?

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie siedzę aktualnie w Silver II, ale grając w dzień nie da się żadnej gry wygrać. Jedynie to o 23 i później grają normalni ludzie co coś graja i da się wygrać. Ostatnio grając miałem 6 rankedów z rzędu lose ( spadłem również do Silver III ) grając je w dzień, a w nocy od razu od razu 5 winów z rzędu (i również spowrotem do Silver II). Wy też tak macie, czy tylko ja ? Jak teraz patrzę to trochę jest mały sens w taki czymś jeśli mam tylko grać po nocach żeby coś zdobyć w tej grze. Gra z przed 5 minut : top - ashe i garen, mid - kayle, ja solo bot i był też yi który biegał kolejno na każde linie i specjalnie odawał kille bo nie pasowało mu że garen mu sie wbił na topa i miał 0/20 na koniec gry. Nie rozumiem też tych trolli, po co oni grają jak oni nie chcą się wybić tylko specjalnie sobie gry przegrywają. Moje linie to adc/mid/top, ale czasami po prostu daje innym ludziom pójść jak chcą daną linię i ide na jungle albo suppa, czasami to się opłaci, a czasami taki typ pójdzie na mida i w 30 min zrobi 1/12 i 40 farmy. Jakieś propozycje jak tu wygrywać gry w dzień ? Tak jak mówie w nocy jak gram to mogę każdą grę wygrać.

Opublikowano

Czasem dobrym pomysłem jest zrobienie sobie przerwy, granie na siłę gdy ma się słabą serie prawdopodobnie jeszcze bardziej obniży twoje MMR i ranking, a co za tym idzie, będzie dawało ci do teamu większych trolli. Jednak muszę się z tobą zgodzić, w nocy jest o wiele mniej trolli i gra się o niebo przyjemniej.

Opublikowano

No przerwa to niby też jakieś wyjście, jednak aktualnie gram tylko rankedy, więc nie miałbym za bardzo co robić. Normale odpadają, bo tam w ogóle już jest siedlisko tych wszystkich trolli, feederów i afków, pamiętam jak mając jeszcze silver 5 grałem z diamentami 3 np. którzy grali na poziomie 20 lvla.

Opublikowano

jedyna rada naucz się grac :) skończcie z tym elohell sam zacząłem smurfować i z silver 5 do g2 w tydzień te silverki są śmieszne samemu da się mecz wygrać spokojnie wiec nie płacz że team słaby jak nie możesz sam wygrać to znaczy że zasługujesz na tą lige :)

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

Skończcie to ze samemu carruje sie gry w silverze nie wiecie o czym wy wgl mówicie, moze kolega zasluguje na wyzsza dywizje ale team ktory mu losuje nie pozwala wygrac tej gry a co za tym idzie nie zdobywa LP. Kolego UP powiedz mi jak wygrasz mecz jeśli top jest afk do 15 min adc robi 0/5 itd? tego za chuj* nie da sie wygrac chociaż by się bardzo chciało

Ja dokładnie mam to samo co autor tematu raz jest dobrze raz jest źle nie ma chyba sposobu zeby wygrac kazda gre

x

Opublikowano

Gościu no rzeczywiście, wiem że ludzie smurfujący z diamentu bez problemy wychodzą, ale ja nie umiem wygrywać sam gier jeszcze. Trochę to głupie porównywanie kiedy ktoś gra na poziomie diamentu i wygrywa sam gry na silverach, a silver który gra pierwszy raz nie może, nie ? Ciężko jest również czasami wygrać jeśli trafi się ktoś komu coś się nie spodoba i chodzi kolejno na linie specjalnie dając im kille.

Specjalista
Opublikowano

Mam ten sam problem jak nie gram z kims ogarnietym (kumpel) To wiem ze nie wygram ostatnio mialem gre ashe w 30min 48farmy wtf

Teraz w lolu to cheaty i trolle bo Co zrobisz? Nic nie zrobisz... Granie rankedow nie ma sensu bo i tak wiadomka że dostaniesz trolla bo nie wszedł na wymarzonego mida, puściłem goscia na topa pisal że pref top pref top itp, na koniec mial 2/9 temmo :) A dzisiaj grając 4 rankedy miałem 2 afkow, 1 na mecz :) I akurat mając tego afka w druzynie wygralismy te mecze. A reszte 2 dwoch meczy zjebaly nam trolle :)

Opublikowano

Poczekaj aż oficjalnie zaczną się wakacje... Hm, mi dobrze grało się rano od 8 do 13/14. Również miałam taki okres, że przez 2-4 dni (jakoś tak) miałam same przegrane pod rząd. Spadłam z G III do G V, ale jakoś wróciłam do G III. Masakrą jest teraz to, że sporo osób gra z wspomagaczami.

Najgorszymi graczami są te osoby, które nafeedują i idą afk <_< Nic nie zrobisz. Najlepiej z góry dać muted i spokój, jeżeli spamuje. Nie wdawaj się w dyskusje z takimi 'trollami', nie warto. Graj dobrze swoją linie, jeżeli mocno ją popchniesz to możesz iść na inne i pomóc.

Raz mi lepiej idzie na solo niż duo ze znajomym, a zaś innym razem na odwrót :p

Opublikowano

No ja nie wiem, szkoda że zawsze jak są feederzy to nie ma w obydwu ich teamach tylko akurat w jednym. Oczywiście ktoś mi powie, że jestem słaby bo się żalę i mam jaki to słaby team i wgl, ale niektórych (większości) gier grając na poziomie silvera nie da się wygrać w szczególności kiedy w twoim teamie ogarniają 2 lub 3 osoby, a taki adc lub apc zawsze stoi na przodzie teamu i go łapie bez przerwy enemy team. Dajmy przykład typowego blitza, kiedy gram na bocie to widzę, że nie którzy po prostu są tak nie ogarnięci że blitz nawet nie musi ogarniać grabów, a i tak złapie ich zawsze lub jak ktoś ucieka np na low hp i nawet nie manewruje próbując unikać tych skillshotów tylko biegnie prosto przed siebie i pada. Czasami się zdarza również jak m ojemu adc albo apc zachce się w 40-50 minucie pójść sprawdzić bez żadnych wardów czy enemy team nie robi barona na nikogo nie czekając, często po prostu jest trap i go zaraz nie ma. Jak to się mówi bezmyślność ludzka nie zna granic, a jednak żeby grać w tą grę na przyzwoitym poziomie trzeba przemyśleć każdy swój ruch i grać zespołowo, a nie tak jak niektórzy pójdą nawet 2 vs 5, bo po co czekać na wszystkich.

Opublikowano

ok ok. Czasami są takie akcje, że lose lose lose lose i do usranej śmierci :| Ale czasem jest tak, że masz większość winów. Aktualnie mam przewagę chyba 20winów nad losami (chyba 190gier. dokładnie nie wiem) więc całkiem spoczi :)  Gdy przegrywam. Nie gram rankedów tego dnia. Następnego jak 2 rankedy pod rząd przepierdole to znów nie gram. Ale jak wygram sobie jednego potem drugiego to to napełnia mnie jakąś zajebistą mocą do rozkurwiania kto mi wejdzie w droge. Nie zważam na afki. Miałem raz gre z pantheonem z jungli afk poszedł bo mu małego stwora na redzie zabrali. Spoko koleś nie miał jaj, ale nidalee wycarowała :) Znajdź sobie tego champa co Ci idzie i jedziesz. Druga sprawa. Graj w nocy. To jest 100% racji, bo większość tych panów bez jajek pochodzi z polski (sory panowie, ale przyznajcie racje...) I idą w kime, i w tedy z ziomeczkami grasz normalnie :) Nie będę Ci kłamać i mówić ile % rankedów w nocy wygrałem, ale na pewno dużo przyjemniej się gra po nocach :) kawka mocna i jedziesz. Chyba, że rodzina Ci na to nie pozwala to musisz się męczyć :| 

Opublikowano

Ja mam to samo, więc nie jesteś jedynym graczem, który ma ten problem. Wolę częściej pograć sobie o 4/5 nad ranem, bo wtedy ludzie grają normalnie, bo mają z kim, nie ma tyle trolli, gimbów i polaczków, co rano i po południu lub na wieczór. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mam ten sam problem jak nie gram z kims ogarnietym (kumpel) To wiem ze nie wygram ostatnio mialem gre ashe w 30min 48farmy wtf

Teraz w lolu to cheaty i trolle bo Co zrobisz? Nic nie zrobisz... Granie rankedow nie ma sensu bo i tak wiadomka że dostaniesz trolla bo nie wszedł na wymarzonego mida, puściłem goscia na topa pisal że pref top pref top itp, na koniec mial 2/9 temmo :) A dzisiaj grając 4 rankedy miałem 2 afkow, 1 na mecz :) I akurat mając tego afka w druzynie wygralismy te mecze. A reszte 2 dwoch meczy zjebaly nam trolle :)

o kurwa matematyka lvl hard xD

anyway, ja z s2 do g5 wbiłem w 2 dni, grałem to chciałem (pisałem że chce zagrać to, grałem pick order)w wiekszosci przypadków

nie graj na bocie, gdyz to nie ma sensu jesli nie grasz duo, bo jest duza szansa w tym elo ze druga osoba ci zepsuje linie  ;)

graj postaciami tymi co umiesz, graj pick orderem, tryharduj, im wiecej gier tym blizej wymarzonej dywizji

Opublikowano

Nie no oczywiście, tylko mnie denerwuję jak ktoś jeszcze napisze, że jestem słaby, bo on jest z czelendżera i keruje wszystkie gry w silverze 1 vs 5. No bez przesady, ale jest trochę różnicy pomiędzy umiejętnościami na tej i na tej dywizji. No nic chyba grać w nocy mi pozostanie. Co do grania na bocie, to powiem że nie jest źle. Ogólnie gram ciągle tymi samymi champami tj. Riven top, Syndra mid i Vayne adc, łatwo się mogę nafeedować, ale niestety nie umiem wygrywać sam gry 1 vs 5 jak te smurfy czelendżerów. Jest tak że w early np jak gram Syndra to się feeduje na enemy apc ewentualnie roamuje żeby pomóc innym, ale przyjdzie do team fightów to mój team nie wie co robić.

Opublikowano

Tak jak w temacie siedzę aktualnie w Silver II, ale grając w dzień nie da się żadnej gry wygrać. Jedynie to o 23 i później grają normalni ludzie co coś graja i da się wygrać. Ostatnio grając miałem 6 rankedów z rzędu lose ( spadłem również do Silver III ) grając je w dzień, a w nocy od razu od razu 5 winów z rzędu (i również spowrotem do Silver II). Wy też tak macie, czy tylko ja ? Jak teraz patrzę to trochę jest mały sens w taki czymś jeśli mam tylko grać po nocach żeby coś zdobyć w tej grze. Gra z przed 5 minut : top - ashe i garen, mid - kayle, ja solo bot i był też yi który biegał kolejno na każde linie i specjalnie odawał kille bo nie pasowało mu że garen mu sie wbił na topa i miał 0/20 na koniec gry. Nie rozumiem też tych trolli, po co oni grają jak oni nie chcą się wybić tylko specjalnie sobie gry przegrywają. Moje linie to adc/mid/top, ale czasami po prostu daje innym ludziom pójść jak chcą daną linię i ide na jungle albo suppa, czasami to się opłaci, a czasami taki typ pójdzie na mida i w 30 min zrobi 1/12 i 40 farmy. Jakieś propozycje jak tu wygrywać gry w dzień ? Tak jak mówie w nocy jak gram to mogę każdą grę wygrać.

Gram na tym samym poziomie ( s II ) i daje jakos rade wygrywac w dzien . Jak to ktos tu na tym forum napisal gry wygrywa sie juz w lobby przyklad dzisiejszego meczu 3 vs 5 7-1 dla nas po czym reszta wrocila i doeplnila dziela destrukcji .

Specjalista
Opublikowano

o kurwa matematyka lvl hard xD

anyway, ja z s2 do g5 wbiłem w 2 dni, grałem to chciałem (pisałem że chce zagrać to, grałem pick order)w wiekszosci przypadków

nie graj na bocie, gdyz to nie ma sensu jesli nie grasz duo, bo jest duza szansa w tym elo ze druga osoba ci zepsuje linie ;)

graj postaciami tymi co umiesz, graj pick orderem, tryharduj, im wiecej gier tym blizej wymarzonej dywizji

To dla wyjaśnienia bo każdy może to inaczej zrozumieć, a że masz za daleko do lba to musisz spam tworzyc ;)

@top

tak jak ci pisałem, najlepiej na początku meczu mutuj wszystkich i graj swoje staraj się grać na midzie jungle żeby łatwo wspomagać inne linie

Opublikowano

Widocznie nie zasługujesz jeszcze aby być w takiej dywizji . 

minionek_5956.png

Opublikowano

dzis mialem serie do s1 i oczywiscie wygrywalismy z 2 krotna przewagą , ale yasuo mial slabe staty to postanowil ze nam przegra tą gre i mu wyszlo.

Skad tacy sie ludzie biorą to ja nie wiem, a pozniej sie dziwimy ze jak ktos sie dowie ze jestesmy z Polski to odrazu leca na nas wyzwiska.

Opublikowano

Widzę że tu same ogary, co 1 vs 5 wygrają każdą grę. No dobra nie wszystko się wygrywa, ale jeśli puszczam gościa na mida a on robi 2/10 to raczej ciężko potem to wygrać jak każdy jest nafeedowany. Rozumiem każdy gra jak może i przegram, ale jeśli w moim teamie typki robią 2/10 to już nie jest gra.

Opublikowano

Teraz mam win strika 10winow pod rzad i napisze wam co tez przyczynilo sie w duzej mierze do wygranej.

Przede wszystkim 0flame, mialem z 2razy bota ktory mial na lini 2/7 czy 0/8, wtedy poprostu idziesz tam i gankujesz, a nie od razu flame ze feeduja.

Druga sprawa to taka ze gram zazwyczaj junglerami wiec mam najwiekszy wplyw na to jak poradzi sobie top/mid/bot, polecam do jungli na ta mete xin'a lub j4 bo maja naprawde dobre ganki w early i w late tez sa w miare ok, zwlaszcza j4.

I ostatnie, nie denerwuj sie, graj na luzie, to nie jest twoje zycie, wiec denerwowac sie nie musisz, przez te 10 gier raz sie zdenerwowalem jak Lucian padl chujowo w naszej jungli xDD ale nic mu nienapisalem. Jezeli ktos chce sledzic moje dalsze poczynania prosze sobie wpisac na eune.op.gg Netrodal lub na lolking'u. 
Pozdrawiam :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Nie da się wszystkiego wygrać, a nawet jakby była taka możliwość to nikt w tej grze nie osiągnął jeszcze takiego poziomu "skilla" aczkolwiek - wystarczy ze raz na tydzień wygrasz 2 gry wiecej niz przegrasz i juz pniesz się w góre, nawet pro gracze w lola nie mają 100% wygranych... ale jezeli wygrywacie juz 60% to jestescie naprawde dobrzy i w ciagu miesiaca wyjdziecie na poziom platyny conajmniej, grajac po kilka meczy dziennie ( codziennie jakbys gral 5 meczy to 3 winy 2 losy, czyli dziennie jestes okolo +20 ), tydzien 1 dywizja, widzicie? wystarczy, ze bedziecie grac, a nawet gdy wygrywacie po 51% gier a 49% przegrywacie, to po kilku miesiacach i tak w koncu wyjdziecie z ligi w ktorej jestescie, taka gra - czasami ty masz noob team, czasami przeciwnicy - moj kolega caly czas narzeka aa to noob teamy, ale gra - i z silver v wbil się do golda 1, ja zaczynalem z brązu 3, a skończyłem w poprzednim sezonie w platynie v, w tym z gold 3 znowu do platyny, nie musisz wygrywać wszystkiego, aby piąć się w górę :), a do zalozyciela tematu - masz (zalozmy) 50% szans na kazdego sojusznika w teamie, ktory na przyklad bedzie dobry, i drugie tyle, ze bedzie slaby, a w przeciwnym tak samo (czyz nie?) jezeli twoj skill jest lepszy od reszty twego teamu, to uda ci sie wyjsc, czasem i tak przegrasz bo ci sie trafi 4 slabych, albo 3, a czasem to ty zlamisz, no ale ci sie uda, moja rada - wszyscy ktorzy graja, nie zniechecaja sie, nie placza, nie flamuja ( skutkuje banem;) ) wybija sie nawet gdy nie maja zbyt dobrego skilla

Opublikowano

Widzę że tu same ogary, co 1 vs 5 wygrają każdą grę. No dobra nie wszystko się wygrywa, ale jeśli puszczam gościa na mida a on robi 2/10 to raczej ciężko potem to wygrać jak każdy jest nafeedowany. Rozumiem każdy gra jak może i przegram, ale jeśli w moim teamie typki robią 2/10 to już nie jest gra.

Daj swój nick na lolu, nie wierze ci, że na ostatnie 10 meczy chociaż 2 razy miałeś tak, że ktoś miał 2/10 na midzie.

Opublikowano

Nie wiem czy dla wszystkich ale dla mnie ten weekend był strasznie pechowy jeśli chodzi o rankedy. W piątek do południa wbiłem G4 100lp, mmr miałem nie najgorsze bo zdarzali się ludzie z platyny, później przegrałem chyba z 6 serii. A od soboty spadałem niżej aż do g5 20lp i utknąłem jak kiedyś. Teraz naprawdę ciężko się wybić jak przegrałem 65% gier mmr ciągle spada, dobiera słabszych. Jakieś rady?

Przy okazji kto prócz morgany i karmy countruje brauma i czy uważacie, że jest on bardzo op, jak przeciwko niemu grać?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...