Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Custom OTS, co myślicie ?

rafaeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę ten temat ponieważ chcę spytać was o następującą rzecz.

Myślicie, że wypali ots z cap lvl, dungeonami, talent systemem nastawiony bardziej na pvp ?

W grze będzie możliwość wyboru 1 z 3 klas a potem wybrania 1 z 2 specjalności do każdej klasy co daje łącznie 9 klas.

+ talent system w którym będziemy wybierali jakie skille chcemy mieć.

Da to łącznie około 230 kombinacji robienia własnego chara.

Wakacje się zaczynają, wiec mam czas i chce poznać waszą opinie czy  jest sens kontynuacji tego projektu.

Opublikowano

Jak dla mnie wszystko pięknie, ale tylko ten cap lvl ( jeżeli dobrze rozumiem to załóżmy, że expienie skończyło by się na np. 400lvl'u ), zapewne dużo osób gra w tibie żeby expić ( nie mówię że wszyscy ale większa ilość ).

Opublikowano

no właśnie o to chodzi, ale zrobienie ekwipunku nie było by takie proste, a do rajdowania na instancjach potrzeba by było ekipy.

wtedy bocenie tez nie mialo by sensu i liczyl by sie czysty fun z pvp.

Opublikowano

Kiedyś widziałem taki system talentów w drzewku. Chętnie bym pograł jeszcze raz o ile wersja będzie 8.6 (elf), albo 8.72 bodajże bo są mounty a nie ma elfa :)

Opublikowano

Staw na dłuższą metę, a zagram i mogę Ci coś pomóc. :>

Masz zapał i wiele pomysłów na ciekawy i urozmaicony OTS, także myślę, że wypali!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciężko powiedzieć czy jest sens czy nie.

Musiałbyś zrobić chociaż część tego co zamiarz żeby był jakiś pogląd następnie poumieszczać wyniki pracy na forach w celu uzyskania opini jak i nałapani chętnych. Jak będziesz miał spore grono zaiinteresowanych to odpowiedz jest prosta ;)

#Edit

Zapomniał bym o swojej opini :P

Jeżeli wszystko będzie tak pięknie jak to zapowiadasz to bez większych sporów będę grał u ciebie :)

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

KLASY

Outfit_Knight_Male_Addon_3.gifOutfit_Knight_Female_Addon_3.gif Warrior - średni DMG, średni DEF (melee dps, tank)

->Outfit_Nightmare_Male_Addon_3.gifOutfit_Nightmare_Female_Addon_3.gif  Paladin - niski DMG, wysoki DEF, (support, tank)

-> Outfit_Barbarian_Male_Addon_3.gifOutfit_Barbarian_Female_Addon_3.gif  Death Knight - wysoki DMG, niski DEF, (melee dps)

Outfit_Hunter_Male_Addon_3.gifOutfit_Hunter_Female_Addon_3.gif Hunter - wysoki DMG, niski DEF (dps)

->Outfit_Citizen_Male_Addon_3.gifOutfit_Citizen_Female_Addon_3.gif Engeener - Wysoki DMG, Wysoki DEF (support ofensywny, dps)

-> Outfit_Druid_male_Addon_3.gifOutfit_Druid_Female_Addon_3.gif Headhunter - Bardzo wysoki DMG, niski DEF (dps)

Outfit_Mage_Male_Addon_3.gifOutfit_Mage_Female_Addon_3.gif Wizard - wysoki DMG, niski DEF (dps)

-> Outfit_Wizard_Male_Addon_3.gifOutfit_Wizard_Female_Addon_3.gif Warlock - Wysoki DMG, niski DEF (dps)

->Outfit_Yalaharian_Male_Addon_1.gifOutfit_Yalaharian_Female_Addon_1.gif Priest - Niski DMG, Średni DEF (support, tank)

SPELLE

Warrior:

5Lv - Sword Jump - Target

30Lv - Magic Boots - Haste

50Lv - Crusher - AoE (exori)

100Lv - Stone Skin - Def UP

150Lv - Vortex - AoE (wir)

200Lv - Prayer - Heal

250Lv - Meteor AoE 3x3

Wizard:

5Lv -Bolt - Target

30Lv - Antidote - exana pox

50Lv - Dragon Breath - Wave

100Lv - Mandraqe - AoE

150Lv - Sacrifice - Heal

200Lv - Treehelp - Wave

250Lv - Nature Judge - Target

Hunter:

5Lv - Aim - Target

30Lv - Light - utevo lux

50Lv - Arrow Craft - tworzy 100x strzał

100Lv - Hard Aim - Target

150Lv - Assassin - Target na 1 kratkę

200Lv - Natural Medic - Heal

250Lv - Headshoot - Target

Resztę dopiero robię wiec opisze tylko mniej wiecej...

Paladin:

Spelle typu DoT (damage of time)

Głównie spelle aby dlugo wytrzymał

Typowy tank

Summonuje Guardian Angel

Death Knight:

Spelle typu AoE i Target

Engeener:

Pułapki, wieżyczki, paczki leczące

Headhunter:

Targety

Warlock:

Targety i DoT'y

Priest:

Heale i Buffy

POLITYKA GRY

W rozgrywce wybierasz 1 z 3 klas postaci, oraz expisz ją do 300 lvl. Po wbiciu wymaganego lvl (300) idziesz na quest pozwalający wybrać podklasę. I tutaj nie wiem czy zostawić też max 300lvl a gra żeby skupiała się głównie na pvp czy dać możliwość dalszego expienia. Po wybraniu podklasy spelle będziemy dostawać z talentów które sami wybierzemy więc będziemy mogli sami rozwijać naszą postać na różne sposoby a rozgrywka nie będzie ograniczała się do tych samych spelli. Zamierzam stworzyć 12 talentów z czego 6 wybieramy ( 2 - 3 to będą pasywy np. hp, prot, mp, haste)

Poza zwykłymi hunting grounds do expienia będą dungeony w których z Bossow będą leciały dobre itemy.

PODSUMOWANIE

Serwer chce aby wystartował do Września liczę w tym już beta testy które powinny odbyć się w Sierpniu. Jestem otwarty na propozycję ponieważ to ma być serwer dla graczy od graczy.

Opublikowano

Ja bym się radził zastanowić nad max lvlem.

Moim zdaniem lepiej żeby tego nie było lub gdy sporo ilość graczy osiągnie te maxy to ty przygotujesz nowe spelle i nowy max będzie ;)

7138509900_1434192442.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...