Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miejsce pracy - do 2500zł.

.avaterys_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dużo pracuję przy komputerze (nawet do 8-10 godzin dziennie), programowanie, prowadzę kilka projektów w internecie, to wszystko zabiera masę czasu i potrzebuję wygodnego i ładnego miejsca pracy.

Aktualnie mam biurko z IKEI za 300zł, rozwalony fotel - po prostu już mam dość tego i postanowiłem, że muszę mieć jakieś lepsze warunki.

Chcę kupić: wygodny i ładnie prezentujący się fotel, myszkę, klawiaturę, mikrofon, drugi monitor (aktualnie mam Samsung 24 cale) i biurko szklane.

Głównie zależy mi na wygodzie pracy i żeby to jakoś wyglądało... ;)

Aktualnie wybrałem takie coś:

- Fotel:

http://www.ceneo.pl/24725574

- Myszka:

http://www.ceneo.pl/4650688

- Klawiatura:

http://www.ceneo.pl/13640980

- Mikrofon:

http://allegro.pl/samson-c01u-cw-usb-mikrofon-pojemnosciowy-pc-apple-i4322149737.html

- Monitor:

http://www.ceneo.pl/22578543

- Biurko:

http://www.meblepumo.pl/product-pol-1358-Biurko-szklane-SENATOR-150.html

W sumie wyszło: 2315zł.

Reszta na przesyłki i inne duperele.

Co myślicie o takim zestawie? Zmienilibyście coś, cokolwiek?

Nie wiedziałem do jakiego działu to wrzucić, więc wrzuciłem ogólnie do pogaduszek...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sam zajmuję się pisaniem stron WWW, i robię to nie raz w nocy, więc polecam ci kupić jakąś podświetlaną klawiaturę ;) co do biurka, to wydaje mi się że lepsze było by większe zwykłe drewniane biurko :) co do monitora, to wszystko ok :) krawędzie ma małe więc jest dobrze :P tylko sprzedaj se stary, i kup se dwa te z LG ;)

Opublikowano

Sam zajmuję się pisaniem stron WWW, i robię to nie raz w nocy, więc polecam ci kupić jakąś podświetlaną klawiaturę ;) co do biurka, to wydaje mi się że lepsze było by większe zwykłe drewniane biurko :) co do monitora, to wszystko ok :) krawędzie ma małe więc jest dobrze :P tylko sprzedaj se stary, i kup se dwa te z LG ;)

Podświetlana klawiatura raczej potrzebna nie będzie, wystarczy mi lampka, pomimo, że dość mocno świeci, to wygodnie mi się przy niej pracuje, więc tu nie ma problemu, a jestem fanem Apple i po prostu chcę Apple, bo muszę mieć.

iPhone już jest, jeszcze celuje w MacBooka, będzie cały zestawik Apple'a! :D

Co do biurka - wolę mniejsze, pomimo, że mam duży pokój, to sądzę, że wystarczy mi takie, teraz mam podobne i jest aż za dużo miejsca.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Do czego uzywasz mikrofonu? Bo jesli wylacznie do rozmow internetowych to moim zdaniem nie ma sensu kupować go za prawie 300zł. Lepiej te pieniadze zainwestowac np. w wygodniejszy fotel bądź monitor z wyższej półki.

Jeśli chodzi o kupno tej myszk i klawiatury to oczywiście głupota, ale skoro jesteś fanboyem to cię raczej nie przekonam - żeby nie było, sam mam Iphone'a, ale kupywanie wszystkiego z Apple'a dla logo nie ma sensu.

Opublikowano

Lepsze warunki do pierdzenia przed komputerem? Chyba nie, do tego bym dołożył złoty kibel, idealnie będzie się na nim srało :)

A teraz skończ się przechwalać swoim zestawem i srajbookiem.

Typowy przykład gimbusa, który wrzuca wszystkich do jednego worka. To, że Ty jesteś kolejnym gimbusem, który 24/7 spędza na chodzeniu po swoim rejonie bezsensu, to nie moja wina.

Jest to moją pasją, zarabiam też na tym, więc nie widzę powodu, aby sobie nie ułatwiać pracy i złożyć fajny zestaw.
Normalnie typowy polak-burak, który mierzy wszystkich tym co on potrafi.
Każdy jest inny, ja wolę rozwijać swoje pasje, zarabiać również na tym, aniżeli biegać bez celu z kolegami dresami.
Oczywiście, trzeba umieć wyważyć pewne sprawy - też lubię wyjść czasem ze znajomymi, pobiegać rano, poruszać się troszkę - każdemu jest potrzebne troszkę odsapnąć, urlop itd.
Przez następne 2 miesiące nie będę pracował przy komputrze, bo mam wyjazdy wakacyjne itd.

Boże, jak ja nie nawidzę takiego pieprzenia, że siedzenie przy komputerze jest złe. Ja nie nakurwiam w Metina 24/7, tylko poniekąd to jest moja praca, a zarazem pasja.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kogo Ty okłamujesz? xD

Opublikowano

Do czego uzywasz mikrofonu? Bo jesli wylacznie do rozmow internetowych to moim zdaniem nie ma sensu kupować go za prawie 300zł. Lepiej te pieniadze zainwestowac np. w wygodniejszy fotel bądź monitor z wyższej półki.

Jeśli chodzi o kupno tej myszk i klawiatury to oczywiście głupota, ale skoro jesteś fanboyem to cię raczej nie przekonam - żeby nie było, sam mam Iphone'a, ale kupywanie wszystkiego z Apple'a dla logo nie ma sensu.

Mikrofonu używam do rozmów, ale też nagrywam na YouTube'y, prezentacje różnych rzeczy, bawię się głosem etc.

Od początku mi się spodobał ten mikrofon ze względu na dobrą jakość, oraz to, że wygląda masywnie i profesjonalnie. :)

Ale faktycznie, jeśli warto odjąć 200zł od mikrofonu a dorzucić do fotelu, to czemu nie! Chociaż napaliłem się też na ten mikrofon, ale zobaczymy jak będzie - wielkie dzięki za propozycję. :-)

Lepsze warunki do pierdzenia przed komputerem? Chyba nie, do tego bym dołożył złoty kibel, idealnie będzie się na nim srało :)

A teraz skończ się przechwalać swoim zestawem i srajbookiem.

Typowy przykład gimbusa, który wrzuca wszystkich do jednego worka. To, że Ty jesteś kolejnym gimbusem, który 24/7 spędza na chodzeniu po swoim rejonie bezsensu, to nie moja wina.

Jest to moją pasją, zarabiam też na tym, więc nie widzę powodu, aby sobie nie ułatwiać pracy i złożyć fajny zestaw.

Normalnie typowy polak-burak, który mierzy wszystkich tym co on potrafi.

Każdy jest inny, ja wolę rozwijać swoje pasje, zarabiać również na tym, aniżeli biegać bez celu z kolegami dresami.

Oczywiście, trzeba umieć wyważyć pewne sprawy - też lubię wyjść czasem ze znajomymi, pobiegać rano, poruszać się troszkę - każdemu jest potrzebne troszkę odsapnąć, urlop itd.

Przez następne 2 miesiące nie będę pracował przy komputrze, bo mam wyjazdy wakacyjne itd.

Boże, jak ja nie nawidzę takiego pieprzenia, że siedzenie przy komputerze jest złe. Ja nie nakurwiam w Metina 24/7, tylko poniekąd to jest moja praca, a zarazem pasja.

Myślenie nie boli.

Ten temat nie służy w żaden sposób chwaleniu się, chciałem poznać opinię innych i już niektóre posty dały mi troszkę do myślenia. To coś złego?

@Kenwayuch : Co do foteli AK RACING wiem, że są cudne, ale niestety troszkę zbyt drogie... :-(

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mikrofon: Reloop sPodcaster

Myszka: R.A.T albo Razer

Klawiatura: Tesoro albo Razer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...