Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier max. 2000 (nowy bądź używany)

WolframHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zastanawiam się nad kupnem nowego komputera, gdyż mój obecny jest zwyczajnie przestarzały. Myślę nad czymś do 2000 zł i niestety ani grosza więcej (a najlepiej okolice 1800).  Przeznaczony on będzie m. in. do gier typy Battlefield 3, Mafia II, FIFA 14 (potem 15), i różnego rodzaju CoD'y oraz Far Cry. Znalazłem coś takiego i jak na moje oko wygląda bardzo dobrze, nie mówiąc już o cenie oraz tym, że jest nowy : http://allegro.pl/gamer-a8-4x3-9ghz-8gb-1000gb-hd7650-2gb-win7-i4297382768.html . Co sądzicie ? Macie jakieś inne propozycje ? Proszę o rady i ewentualnie jakieś linki.

PS. Nie lubię się bawić w kupowanie każdej części oddzielnie, więc proszę o propozycje gotowych sprzętów :)

Opublikowano

Dzięki, ale pisałem przecież, że chcę gotowy komputer, nie lubię kupować każdej części oddzielnie.

Opublikowano

Ehhh... Kto każe oddzielnie? Bierzesz wszystko w jednym pudle albo dodajesz sobie montaż.

http://www.mpcforum.pl/topic/989161-tut-kody-na-darmowy-montazwysylke-na-morelenet-oraz-techplanetpl/?hl=+monta%C5%BC

A, w takim razie sorry, nie wiedziałem, że jest tam możliwość montażu. A jeszcze takie pytanie : można zrobić coś, by było 8 GB RAM-u, a cena została taka sama, bądź ewentualnie nawet mniejsza ?

Opublikowano

Nie ma sensu, musiałbyś ciąć do i3 albo biurowej grafiki. Drugą kość sobie dorzucisz jak będzie potrzebna.

Ewentualnie szukaj części używanych, albo nawet samej karty. Za 500zł można już coś porządnego na gwarancji wyrwać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

IMO warto rozejrzeć się za używkami, ceny ostatnio trochę spadły, a przynajmniej ceny kart graficznych. Za 500zł można wyrwać 2-3 miesięcznego radka R9 270 ( =radeon 7870 ) bądź gtx660 co jest już w miarę wydajną opcją. 

Lub coś bardziej ambitniejszego przenieść się całkiem na używki i wtedy i5 2500k + macho + radeon 7950 bądź okazyjnie 7970 i jest 2x bardziej wydajna maszynka, ale to już opcja bardziej dla entuzjastów.

Tylko uwaga z kupnem używanych radeonów, większość z nich może pochodzić z koparek bitcoinów.

EMPTY :C

Opublikowano

ale... to jest zintegrowana grafika! Nie bierz tego! Weź to co podali inni wyżej (te składaki)

A czy można tam brać na raty ?

Opublikowano

Można i w techplanet, i w morele. Gdzie chcesz.

Faktycznie warto by się rozejrzeć za jakąś GTX660, więc grafikę możesz stamtąd wywalić.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...