Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do gier

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym Was poprosić o złożenie dla mnie zestawu do gier. Chcę zestaw taki, by to poszło tak, jak sobie życzę. (@Edit: CZYTAĆ DALEJ, WSZYSTKO WYJAŚNIAM WS. PINIONDZÓW) Budżetu nie podaję, gdyż nie wiem, kiedy komputer kupię. Nie szykuję się na jakiegoś Wiedźmina 3. Zależy mi na graniu:

- w LoL'a przy ustawieniach high/very high z ~80/100FPS,

- w C9 przy ustawieniach wysokich (nie pamiętam już, czy tam się zmienia ustawienia graficzne, czy nie, bo dawno nie grałem) na ~80/90FPS

- w Cabal Online przy ustawieniach wysokich (nie pamiętam już, czy tam się zmienia ustawienia graficzne, czy nie, bo dawno nie grałem) na ~80/90FPS,

- w Diablo III: Reaper of Souls na wysokich przy ~60/80FPS

- w Dragon Age: Inquisition (Inkwizycja) na średnich/wysokich z ~60/80FPS,

- w AC Unity na średnich/wysokich z ~60/80FPS,

- BF3/BF4 na średnich/wysokich (BF4) lub wysokich (BF3) z ~60/70FPS,

- TESO/TES: Skyrim V na wysokich z ~60/70FPS,

- @DODAJĘ: The Forest

- @DODAJĘ: Minecraft z paczką modyfikacji w stylu z serii Minecraft na Modach (reZi), czy McHero (Blow) w dalekim renderowaniu, dobrych ustawieniach graficznych i ~100FPS

Powiedzcie mi, jaki sprzęt to uciągnie, po prostu mi coś złóżcie. Nie chcę czegoś "na zapas", tzn. a jak mi się nagle zachce grać w BF4 na full przy ~100FPS, to ma pójść. Nie, nie. Wystarczy, że gry w/w pójdą na w/w detalach i z w/w klatkami na sekundę.

Komputer może kupię zimą, a może za rok, dlatego nie podaję budżetu.

@Edit: MOŻE SPRZEDAM KONSOLĘ I INNE ŚMIECI, BĘDZIE 2K+ PLN

Bardzo dziękuję z góry za pomoc, lajków nie obiecuję, bo często zapominam - przepraszam. Jak będę pamiętał, to oczywiście dam. ;-)

Pozdrawiam serdecznie

@Edit

Dodam, że mam kartę w moim gruchocie nVIDIA GTS450 (albo GTX, nie pamiętam, ale zdaje się, że GTS) 1GB, ale do DA: Inkwizycja nie wiem, czy się nada.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym Was poprosić o złożenie dla mnie zestawu do gier. Chcę zestaw taki, by to poszło tak, jak sobie życzę. Budżetu nie podaję, gdyż nie wiem, kiedy komputer kupię. Nie szykuję się na jakiegoś Wiedźmina 3. Zależy mi na graniu:

- w LoL'a przy ustawieniach high/very high z ~80/100FPS,

- w C9 przy ustawieniach wysokich (nie pamiętam już, czy tam się zmienia ustawienia graficzne, czy nie, bo dawno nie grałem) na ~80/90FPS

- w Cabal Online przy ustawieniach wysokich (nie pamiętam już, czy tam się zmienia ustawienia graficzne, czy nie, bo dawno nie grałem) na ~80/90FPS,

- w Diablo III: Reaper of Souls na wysokich przy ~60/80FPS

- w Dragon Age: Inquisition (Inkwizycja) na średnich/wysokich z ~60/80FPS,

- w AC Unity na średnich/wysokich z ~60/80FPS,

- TESO/TES: Skyrim V na wysokich z ~60/70FPS,

- GRID Autosport na średnich/wysokich z ~60FPS,

Powiedzcie mi, jaki sprzęt to uciągnie, po prostu mi coś złóżcie. Nie chcę czegoś "na zapas", tzn. a jak mi się nagle zachce grać w BF4 na full przy ~100FPS, to ma pójść. Nie, nie. Wystarczy, że gry w/w pójdą na w/w detalach i z w/w klatkami na sekundę.

Komputer może kupię zimą, a może za rok, dlatego nie podaję budżetu.

Więc - najtaniej, ale aby uciągnęło to, o co proszę.

Bardzo dziękuję z góry za pomoc, lajków nie obiecuję, bo często zapominam - przepraszam. Jak będę pamiętał, to oczywiście dam. ;-)

Pozdrawiam serdecznie

@Edit

Dodam, że mam kartę w moim gruchocie nVIDIA GTS450 (albo GTX, nie pamiętam, ale zdaje się, że GTS) 1GB, ale do DA: Inkwizycja, czy GRID Autosport nie wiem, czy się nada.

z tą kartą ww metina pograsz ;). musisz podać budżet, bo nie wiadomo co będzie za 5 mc a co za rok. wiadomo co jest teraz.

"UWAGA: Rynek elektroniki nie należy do stabilnych, w związku z tym ceny mogą się z dnia na dzień zmieniać, m.in. w związku z kursami walut. Regularnie ukazują się też nowe zamienniki starszych części. Dlatego spis ten jest aktualny na dzień jego publikacji, ale za miesiąc pojawi się kolejny. Jeśli dopiero przymierzasz się do zakupu peceta, potraktuj ten temat orientacyjnie, a zestaw wybierz przed samym kupnem.

" - zespół mentorów.

Opublikowano

Nie wiadomo jak będzie z AC5, ale biorąc pod uwagę te wymagania:

Trzeba by wyłożyć ze 2000. Ale to na teraz, skoro do kupna przymierzasz się dopiero w zimę lub później, to nie ma najmniejszego sensu składać teraz. Każda część będzie już miała lepszego zamiennika.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ale po co mi będzie lepszy zamiennik? Wystarczy mi to, na czym będę mógł sobie pograć w to, co wymieniłem wyżej.

To załóżmy, że budżet mam nieograniczony. No bo to, co teraz uciągnie w/w tytuły, uciągnie i za rok.

Ehh, trudno mi wytłumaczyć to, o co mi chodzi.

Więc proponujcie zestawy jak najtańsze, które to uciągną.

Z metinem doje**łeś. Na tej karcie grałem w LoL'a, C9, Cabala przy 50-60fps.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Ale po co mi będzie lepszy zamiennik? Wystarczy mi to, na czym będę mógł sobie pograć w to, co wymieniłem wyżej.

To załóżmy, że budżet mam nieograniczony. No bo to, co teraz uciągnie w/w tytuły, uciągnie i za rok.

Ehh, trudno mi wytłumaczyć to, o co mi chodzi.

Więc proponujcie zestawy jak najtańsze, które to uciągną.

Z metinem doje**łeś. Na tej karcie grałem w LoL'a, C9, Cabala przy 50-60fps.

<facelamp> proszę zestaw który może za rok będzie warty 1,5k złoty, a może nie zpadnie wartość oraz prawdopodobnie bf4 nei zmieni wymagań, nie będzie żadnej aktualizacji i na 100% go udźwignie 

PS. dzięki @Hen13

zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/fAHA76/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponawiam pytanie.

Dodaję jeszcze grę The Forest.

Możliwe, że sprzedam konsolę, więc będę miał trochę kasy. + stary PC, 2 telefony, PSP i jakieś śmieci i się z pewnością uzbiera kwota na PC. Kolega mi złożył jakiś za ~3k, ale wydaje mi się, że spokojnie może być słabszy i tańszy zestaw, a pociągnie to, o co proszę.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

MOZE SPRECYZUJ TROCHE. Chetnie ci pomoge, ale musisz powiedziec czy to ma byc zestaw:

-Pod oc / bec oc

-Socket

-Budżet

-Uzywany / nowy

Wszystkie częsci ktore masz.

Jak chcesz napisz mi na pw, pomoge ci zlozyc kompa do twoich wymagan,

Bo jedyne co na tym forum zyskasz, to miejsce w portfelu.

Jak uzywany zestaw ja bym bral to:

CPU: i5 2500K 500zl

COOLER: Fortis HE1225 albo MUGEN rev.B 100zl

MOBO: asrock p67 PRO3 200zl

GPU: GTX660 600zl

PSU: Corsair 600W 150zl

OBUDOWA: Brutus m23 + 3 coolery na niej 70zl

HDD: WD RED 1TB - 150zl

SSD: Intel 40GB SSDSA2CT040G310 OEM 60zl

RAM: 2x4GB 1333mhz

Razem: nieco ponad 2000zl

Z takim czyms, ladnie wykrecisz tego i5, gtx'a i ramy, pocisniesz we wszystkie najnowsze gierki na ultra. Ja mam podobnego kompa, za podobny budżet, tylko nie mam ssd(nie widze sęsu do gier) oraz troszke slabsza karte graficzna, i cisne we wszystko co jest obecnie, ze sporym zapasem mocy. 

Grunt to umieć składać kompy panowie, nie ma po co wywalać kasy w błoto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...