Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do ~15000zł

Gość Lord Tytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już pisałem jeden temat ale jakiś miły moderator zamknął temat,bo napisał "albo trol albo prowokacja." no trudno,nie każdego stać na komputer za 15.000zł.
A wiec tak potrzebuję nowego komputer'a do 15.000zł, jednym słowem chce mieć komputer z #NASA czyli najlepsza karta graficzna lub 2 i procesor.
Ogółem chciałbym link z morale.net lub komputronik.pl albo wolałbym z morale :P
Powodzenia,nagradzam link'e :3

p.s: cena komputer'a nie może przekroczyć 18.000 zł.
A i jeżeli znowu jakiś miły moderator zamknie temat to proszę o podesłanie innego forum gdzie mogę się o taki komputer zapytać.

Opublikowano

takie pytanie do czego głównie będzie on służył? rendering, gry czy tylko gry

Opublikowano

Tak więc:

http://www.morele.net/inventory/info/fAHA76/

Dostajesz szybki procesor pod lga2011 z 12mb cache L3, 6 rdzeni i 12 wątki

Szybką pamięć 32gb z częstotliwością pracy 2133 MHz przy opóźnieniu 9-11-11-31

Płytę główną z obsługą 4-way sli/cf i 64gb pamięci ram do 2400 MHz

Stylową obudowę (zastanawiałem się nad tą www.morele.net/obudowa-nzxt-h440-ca-h440w-m1-640107/)

2 szybkie dyski ssd po 480 GB

Kartę graficzną firmy AMD model : R9 295x2 na pokładzie 8gb pamięci ram i szyną danych 512bit + do tego zastosowane chłodzenie wodne przy którym karta osiąga temp 60 stopni w stresie, która pozwoli ci grać spokojnie w rozdzielczości 2560x1600 przy 60fps na ultra

Chłodzenie wodne na procesor firmy Corsair

Zasilacz modularny 1200w (wystarczył by 1000w ale zapas się przyda) z sprawnością 80+ Platinum

tak wiec tak to wygląda

Opublikowano

@Hen13
Hmm chciałbym się zapytać, czy da radę wcisnąć 2 takie procesory i czy się da :D  :ninja:

Opublikowano

Nie do końca się znam ale raczej się da tylko nie jest to o wiele lepsza wydajność. Z kartami graficznym tak jest ale z procesorami nie wiem do końca;)

O luju.  :v

Opublikowano

Da się ale płyty z obsługą 2 procesorów podchodzą już pod serwerowe ale nie pamiętam dobrze

Opublikowano

Ten zestaw jest nieopłacalny. Słabe dyski SSD, grafika od jednego z (wg. mnie) najgorszych producentów. W tym budżecie weź MSI 295X2 lub 780 ti w SLI. Weź ten SSD 

http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-m550-512gb-ct512m550ssd1-635803/

i przydałby sie jakiś HDD, na piliki typu zdjęcia. 1TB wystarczy? Jak tak bierz WD Caviar Blue, jak potrzebujesz więcej to coś od seagate (WD nie oferuje ciekawych dyskow powyzej 1tb). Pomyśl, czy nie wolałbyś zestawu na Z97, tak za 12 tysięcy, zostawić te 3 tysiące i kupić Broadwella jak wyjdzie. Ale nie wiadomo jak będzie z nimi... ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...