Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadające fps - co kupić?

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na starcie od razu mówię, że nie jestem specem od komputerów. Otóż mam procesor: amd athlon II X3 435 i kartę graficzną nvidia geforce 210. Przy włączonym np. skypie czy obs w grze(gram na maksylamnej rozdzielczości i na średnich detalach) fpsy spadają do 30. I pytanie, co mam zrobić żeby było ich więcej? Kupić nowy procesor czy karte graficzną? Z góry dziękuje za pomoc.

btw. Na tym procku i karcie co mam ile może mi max. wycisnąć fps?

btw2. Podkręcenie procesora coś da?

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Pamięć: 3072mb RAM

Zasilacz: Tracer TRZ-403

Budżet nie gra roli, masz pomysł jaką karte graficzną kupić?

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zależało by mi, żeby wymienić minimum czyli karte graficzną i procesor. Obecnie mam 300zł. W gry gram rzadko ale chodzi mi oto, żeby np. w lolu czy smite jak gram to mieć tyle fpsów, zeby mi sie nie ścinało. 

8can.png

Opublikowano

Na pierwszy odstrzał to zasilacz, on nie nadaje się do niczego

potem zmienić grafikę na powiedzmy ze gtx460 w miarę dobra

ale i tak nie wyrobisz się w 300zł  minimum to 450zł +/-

Opublikowano

Hmm, a procek zostawić? Jakie polecasz zasilacz? 

8can.png

Opublikowano

Dzięki za sensowne odpowiedzi. Jak ktoś ma jeszcze jakieś rady to chętnie wysłucham :)

8can.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...