Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-824895-0-66309700-1402778839.png

post-824895-0-54991800-1402778840.png

post-824895-0-24269700-1403984950.png

post-824895-0-29747100-1403984953.png

post-824895-0-03879900-1403984951.png

post-824895-0-40647600-1402778841.png

Jak większość, cenimy sobie profesjonalizm, dlatego start serwera zaplanowany jest na 1 sierpnia 2014 roku o godzinie 18:00.

post-824895-0-95494900-1402778840.png

Oferujemy niesamowitą wydajność naszej maszyny, likwiduje to jakiekolwiek lagi, czy "ścinanie" się gry.

post-824895-0-94690400-1402778841.png

Zapewniamy miłą i pomocną administrację. Niosącą pomoc 24/7!

post-824895-0-37091400-1402778842.png

Oferujemy jedynie dotację w postaci PayPal, pozwala to zapobiec Pay To Win.

post-824895-0-79264500-1402778842.png

System sojuszy, ulepszone moby, niesamowite spadające meteoryty, trzęsienia ziemi i inne kataklizmy z pewnością urozmaicą wam rozgrywkę.

post-824895-0-01364100-1402778845.png

Jako nieliczni oferujemy możliwość zdobycia gier! Umożliwiamy wygranie gier, kodów PaySafeCard i serwerów różnorakich eventach, które będą pojawiały się co weekend. Na naszym serwerze zaistnieje również wielki event polegający na zdobyciu jak największej ilości zabić graczy oraz jak największej ilości spędzonych godzin na serwerze!

post-824895-0-53875100-1402778847.png

Reklamy na YouTube, na Facebook'u i innych serwisach społecznościowych zapewniają dużą reklamę.

Jednak!

My posunęliśmy się krok dalej i oferujemy wam zdobycie niezwykłych przedmiotów, których nie można zdobyć w żaden inny sposób za zaproszenie gracza na serwer!

Każdy zaproszony gracz, który rozegra minimum 12h to gwarantowana nagroda!

post-824895-0-25172700-1403970106.png

Naszym partnerem jest lvlup.pro, który między innymi dostarcza serwery na konkursy na serwerze!

post-824895-0-57004800-1402778846.png

Nie może ciebie zabraknąć!

Już 1 sierpnia w piątek o godzinie 18:00 startujemy z serwerem!

Przygotuj się na Apokalypsę, jakiej jeszcze świat nie widział!

post-824895-0-06677900-1402778848.png

Masz jakieś pytania, uwagi, propozycję?

Odwiedź naszą stronę www.mcpl.pl

Wyślij podanie ze strony lub skontaktuj się mailowo: [email protected]

image.png

IP serwera to: mc.mcpl.pl

Start: 1 sierpnia 18:00

Slotów: 750

Oficjalna zapowiedź serwera:

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pełen profesjonalizm i wykonanie prezentacji,  więc zapewne również serwer wypadnie epicko :D

Oczywiście oczekuje z niecierpliwością :)

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/

\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Opublikowano

Napewno zagram, serwer jest w dobrych rękach, którzy zrobią cudo. Ten serwer wyróżnia się od innych. Każdy serwer, który startował Philipa, był dobrym serwerem, na którym ludzie chcieli grać, a jak ma być lepszy od 1 edycji, to teraz będzie wymiatał!

Polecam wszystkim wstąpić na serwer i zostać na nim dłużej!

Opublikowano

Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i będzie tak jak jest tutaj opisane, serwer będzie godny polecenia.

Wszystkie informacje, które są tutaj zapowiedziane dobrze zachęcają do rozgrywki na serwerze.

Ciekawe są także zjawiska, które będzie można zaobserwować w grze.

Na tą chwilę polecam, no i oczywiście zagram. ;)

8372383248.png
Opublikowano

Serwer to będzie chicior jeszcze nie grałem na serwerze który bez modyfikacij modyfikuje swój teren. W końcu ktoś stworzył coś orginalnego ja sam narazie grałem tylko na serweach mods ale na ten wejde z pewnością.

Opublikowano

Mam pytanie, serwer będzie poprostu PvP? - Zabijanie potworów, zbieranie lootów ze skrzynek itd.

Czy w stylu hardcore, survival?

Opublikowano

Serwer to będzie chicior jeszcze nie grałem na serwerze który bez modyfikacij modyfikuje swój teren. W końcu ktoś stworzył coś orginalnego ja sam narazie grałem tylko na serweach mods ale na ten wejde z pewnością.

Mamy nadzieję, że serwer wypali bardziej niż pierwsza edycja i pozostaniemy z wami na dłużej!

Mam pytanie, serwer będzie poprostu PvP? - Zabijanie potworów, zbieranie lootów ze skrzynek itd.

Czy w stylu hardcore, survival?

Trudno to jednoznacznie przedstawić.

Jest to nowy tryb, Apokalypsa, jako nieliczni stworzyliśmy taki serwer (1 edycję), teraz mamy zamiar kontynuować prowadzenie serwera.

Spróbuję ci przedstawić, jak serwer będzie wyglądać.

Będzie to w pewien sposób PvP, jednak ze zmianami. 

Na serwerze spotkasz mocne, ulepszone potwory, już nie będzie prostym zabić zombie, który jest np. niewidzialny, nie zapominajmy również o tym, że możesz spotkać np. blaze na zwykłej mapie. Spadające meteoryty, trzęsienie ziemi i wiele innych podobnych efektów pozwoli poczuć wam niezapomniane doznania w stylu apokaliptycznym. Jeśli znudziły się tobie już zbyt wszechobecne gildie, oferujemy system sojuszy. Muszę również poruszyć możliwość zdobycia realnych nagród!

Na serwerze znajdziesz eventy, które pozwolą wam wygrać gry, kody PaySafeCard, wirtualne nagrody jak VIP'y, oraz niespodzianki. Jak już wspominałem w prezentacji, główne eventy to ilość zabić oraz ilość czasu spędzonego na serwerze. Nie można również pominąć cotygodniowych wydarzeń, jakie będą miały miejsce na naszym serwerze.

Nawiązując do twojego pytania, nie wykluczamy rzeczy takich jak szukanie skrzyń ze skarbami.

Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości, pisz śmiało. :)

Opublikowano

@PhilipNlol

Dzięki za odpowiedź ;)

Mam jeszcze pytanie dotyczące meteorytów, będzie to poprostu wydarzenie czy wokół niego będą potwory lub jakieś looty?

Tak ogólnie zapowiada się świetnie :D

Opublikowano

@PhilipNlol

Dzięki za odpowiedź ;)

Mam jeszcze pytanie dotyczące meteorytów, będzie to poprostu wydarzenie czy wokół niego będą potwory lub jakieś looty?

Tak ogólnie zapowiada się świetnie :D

Meteoryty to najzwyklejsze meteoryty, mam na myśli spadające odłamki materii kosmicznej.

Pozwolę sobie przytoczyć zdjęcie z naszej strony internetowej:

14wpwr4.jpg

Zdjęcie umieściłem w spoilerze ze względu na jego wielkość.

Deszcz meteorytów będzie wszechobecny i będzie trwać cały czas.

Będzie powodował zniszczenia, nie wykluczone również, że zabije gracza.

Meteoryty (mniejsze) spadają cały czas, ale możliwe są również większe, takie jak widać na live:

46:40

http://www.twitch.tv/minecraftpolska/b/442094919

Opublikowano

Na mapie można kopać itp? Są skrzynki? Jak zdobywać itemy? Będzie ranking? Można się zapisać na beta testy? ;3

Opublikowano

I tak pewnie nie wystartuje :D

Poniżej daję tobie kilka screenów z serwera testowego. Rozumiem uzasadnioną negatywną opinię, ale nie uzasadniasz swojego zdania, bardziej tutaj widzę chęć zniechęcenia nas lub typowy komentarz naskakujący na nas.

Wytłumacz mi proszę, dlaczego serwer miałby nie wystartować, skoro mamy już wszystko załatwione?

Nie jesteśmy kolejnym małym serwerem z 40 slotami, który upadnie po miesiącu, tak więc serwer z pewnością wypali, mogę tobie to zagwarantować jeśli chciałbyś. 

Pozdrawiam i do zobaczenia 1 sierpnia o 18!  B)

Przy okazji, na samym początku mówiłeś, że zagrasz  :).

O k***a... METEORYTY !? ZAGRAAAM !  <3   :D

post-824895-0-19362500-1403458536_thumb.jpg

post-824895-0-55375300-1403469293_thumb.png

Opublikowano

Aktualizacja

post-824895-0-66837500-1403716539.png

▪ Został zmieniony adres mailowy - [email protected]

▪ Został poprawiony wymiar obrazu w temacie na forum.

▪ Drobne poprawki w tekście na stronie głównej mcpl.pl

▪ Został poprawiony baner serwera testowego, teraz wyświetla poprawnie wyświetla IP.

Opublikowano

Witajcie!

Zapragnąłem zerknąć na waszą zapowiedź serwera.

Początkowo chciałem i przeczytałem, lecz później przeglądnąłem cały temat.

Od deski do deski, także jestem pewien, że niewiele mogłem pominąć.

Wypowiem się pierw o graficznym kontekście zapowiedzi (Post główny tematu).

Nie jest ona "prze-super-bosko piękna". Brakuje jej wiele, aby być blisko ideału.

Pod względem graficznym, jest ona uboga. Co prawda, obrazy nie są brzydkie.

Co to, to nie. Nijak mogę się do nich przyczepić.

Przykuwają one wzrok, nie rażą go i wyglądają przyjemnie. One po prostu uzupełniają całość.

Nie jak w większości prezentacji serwerów (Lub też ich zapowiedzi -chociaż muszę przyznać, iż w tych rzadko.) gdzie dominują kolory jaskrawe, nie pasujące do siebie grafiki lub też ich brak (Takich naprawdę nie znoszę.)

Aczkolwiek, brakuje mi w niej czegoś. Tym czymś jest pokazanie co już jest na serwerze. Wasze osiągnięcia budowlane, screeny z rozgrywki (Chociażby jak wygląda taki "niewidzalny" zombie - Mniemam, iż trudny do pokonania).

Czegoś co wzmocniłoby chęć zagrania na serwerze.

Jest to proste przekazanie najważniejszych rzeczy, jednak bez żadnych smaczków poprawiających czytanie i coraz bardziej wzniecających w czytelniku zamiar zagrania lub przynajmniej odwiedzenia serwera.

Proste rzeczy najtrudniej przychodzą, ale nie dają takiej satysfakcji i piękna jak te trudniejsze.

("Dobra to maksyma, gdy słowa są proste, a ich sens głęboki." ~ Mencjusz.)

Czas grafiki minął, teraz nadszedł na słowo pisane.

Zakładam, iż zapowiedzi nie pisał żaden pisarz.

Hm... Pewnie spytacie co ma pisarz do tego tekstu.

Niestety, wiele.

W wielu fragmentach nie jest on stylistycznie obyślony. Ponadto nie ukazuje on poprawnego czasu. Wszędzie zamieszczone są informacje w czasie teraźniejszym, lecz z tego co wiem nie wystartowaliście jeszcze z serwerem. Dla innych to nic, aczkolwiek dla mnie to mały minusik, ponieważ ukazuje on zbytnią ekscytacje projektem.

Nic nie oferujecie, serwer nawet nie istnieje (Ten finalny, nie testowy.), ale mimo to już zapewne macie w głowie obraz tych wszystkich graczy.

Ubolewam nad brakiem tych fragmentów (Oczywiście, w tekście.), które sprawiają że moja wyobraźnia zaczyna wariować, porywają czytelnika do dalszego przeglądania tematu.

Powinny one tworzyć przyjemną atmosferę (Jak na serwer DayZ, czy tam "Apokapyse"), która spowodowałaby wybuch dociekiwań na temat serwera, co on ma takiego w sobie, co będzie się dziać wtedy, a wtedy. Takie tam, ale w tego typu prezentacjach bardzo ważne.

Lecz, nie ma on samych minusów.
Podajecie konkretne konktrety, co się wam ceni. Można dowiedzieć się tego i owego. Zapewniają mnie (Czyli czytelnika), że serwer powstanie tak dopracowany jak zapowiadano (Rzeczywiście, przekonał mnie do tego - to nie fikcja). Wypisane są pozytywne rzeczy, zachęcające mnie do udziału już w samym starcie serwera (Dalej ubolewam nad "smaczkami").

Jak widać, sam tekst zebrał ode mnie więcej minusów niż plusów.

Teraz słów kilka o projekcie.

W normalnych okolicznościach skazałbym przyszły serwer na porażkę (Stopniową, ale jakże niezbyt przyjemną), aczkolwiek nie są one normalne.

W całym internecie huczało o tym serwerze, a i do dzisiaj pozostały osoby, które dalej o tym trąbią. Wasz wcześniejszy sukces - w 100% można go tak nazwać - zapewnił wam reputację i już swoiste zapewnienia o dalszych sukcesach w waszej drodze do popularności.

Ponadto pozwoliłem sobie pozwiedzać waszą stronę (I jak wcześniej wspomniałem o internecie) jak i wzmianki o was w sieci.

O owych wzmiankach napisałem wyżej, toteż skupię się bardziej na stronie.

Przedstawia ona sobą mało, lecz zarazem pokazuje sobą dużo. A mianowicie ukazuje ona wasze zaangażowanie i chęci. Jest dopracowana na "luks" co zapewnia wam wiele plusików.

Nawet jest na niej licznik odliczający czas do otwarcia serwera.

Aczkolwiek jest jej mały minus (Tak, wiem wszystko wyłapie!).

Tekst w zapowiedzi jest taki sam jak na stronie, a i to i to powinno być wyjątkowe, a nie kopiuj i wklej!

Prześledziłem cały temat i przeanalizowałem wasze odpowiedzi dla użytkowników.

Możę zacznę od końca. Na pierwszy ogień rzucę wasz ostatni pościk, a później szybko przerzucę resztę w ogień krzyżowy.

I proszę oto komentarz do ostatniej odpowiedzi.

Doprawdy, dwa malutkie zrzuty ekranu nic nie pokażą - i to dosłownie, ponieważ na pierwszym z nich po lewej stronie widnieje pustka. Radzę wam, abyście zamieścili ich więcej.

A teraz reszta.

Są one sensowne, lekko omijające (Naprawdę, leciutko), lecz sensowne.

Tak samo jak wyżej napisałem, informujecie o konkretach (Co w odpowiedziach na czyjeś pytanie jest złotym środkiem). Nie tworzycie co raz to onwych bajeczek, tylko wypowiadacie się jak należy. Przyłożyliście się nawet do odświeżeń tematu (Obrazki).

A więc jaka jest moja ostateczną ocena o zapowiedzi (Nie mylić z "oceną o serwerze"!)?

Dobra!

Nie bardzo dobra, nie super dobra, ani nie zadowalająco dobra.

Po prostu, tak dobra, że zachęciła mnie do gry na serwerze, a tym bardziej do odwiedzenia go podczas otwarcia.

Wykonała "swoją robotę" na tyle dobrze, że polecam waszą prezentacje oraz serwer, który mam szczerą nadzieję zostanie godnie przyjęty przez grono graczy zapalczywych, surowych oraz tych "głupich" jak i mnie.

Ocena liczbowa?

8,5/10

PS: Nie bierzcie tego do siebie, ale nie zobaczyłbym tematu, gdyby nie pewien ktoś :)

PPS: Jeżeli nie macie osoby do wymyślania "fabuł" do wszelkich zadań lub historyjek to zapraszam do mnie :D

PPPS: Przepraszam za wszelkie błędy jakie popełniłem podczas pisania ów tekstu. Wybaczcie mi też estetykę, ale nie mam do tego ręki - oceniać innych mogę, ale sam skomponować nie umiem. Po prostu, pisałem. Chciałem jak najszybciej dotrzeć do tego miejsca, aby móc wam się polecić do pisania "fabuł" na serwer. Nie chciałem, aby zabrzmiało to inaczej niż chciałem, dlatego jeżeli zajdą wszelkie nie porozumienia, proszę piszcie do mnie prywatne wiadomości.

Serdecznie pozdrawiam oraz polecam serwer jak i prezentację.

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Bardzo miło nam usłyszeć, a raczej przeczytać, tak bardzo rozbudowaną odpowiedź.

Rzecz jasna, że nie można tylko otrzymywać opinii pozytywnych, dlatego z wielkim zainteresowaniem przeczytałem wszystkie wady, jakie tutaj mamy.

Zacznę od screenów.

Nie miały one pokazywać w pełni serwera, przyznaję, mogliśmy dodać tam już elementy z gotowego serwera - apokalypsy, dlatego już przygotowujemy porcję screenów ukazującą prawdziwy obraz zagłady i zniszczenia. 

Kontynuując, tekst zostanie poprawiony, mowa tutaj o wspomnianym przez ciebie czasie, postaramy się dodać również "smaczki".

Zmienimy również tekst zapowiedzi i nie będzie to tym razem kopiuj, wklej. 

Podsumowując, postaramy się do przyszłego tygodnia przygotować nowe obrazy, zmienić tekst.

Dziękujemy za taką opinię, która pozwoli nam udoskonalić nie tylko prezentację ale i serwer.

Każdą konstruktywną odpowiedź (tą pozytywną jak i negatywną) bierzemy do siebie i staramy się stawać coraz lepsi.

Możesz się spodziewać tego, że do przyszłego tygodnia naprawimy, polepszymy te rzeczy.

Opublikowano

Refresh

post-824895-0-99957000-1402862287.png

Spawn skończony, mapa już prawie, pluginy na moby gotowe, reszta pluginów również teraz pozostały meteoryty.

Jak wcześniej wspominałem, wkrótce dodamy nowe obrazy map oraz mobów i kataklizmów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...