Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym składaku ?

kamilw456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez SSD (oszczędność 245zł), zmienić na R9 280 (ok. 300zł) oczywiście zaoszczędzone pieniądze można wydać na zasilacz (Deus M1 650W) lepszą budę (SPC Gladius X60). Nie martw się że karta jest gorsza bo można ją podkręcić to wersji X.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Dzięki, że nie zamknieliście ;*. Wg. mnie ten zestaw jest bez sensu. Da sie coś bardziej sensownego złożyc, a rady pana 2xUP nie mają sensu. Z3 Plus jest lepszą budą niż SPC, Deus, no chyba nie dało sie dać gorszego (poza czarną listą) zasilacza. Do zestawu wystarczy 500-550w, bo OC odpada, za słaby cooler.

Jeżeli to coś zmieni, moge złożyć moją propozycje:

Procesor: Intel Core i5-4670K /3.4GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ 849 zł

Chłodzenie: Thermalright HR-02 Macho Black-White 179 zł

Płyta główna: AsRock Fatal1ty H87 Performance /intel H87, LGA1150/ 349 zł

Pamięć RAM: Crucial 8GB 1600MHz CL9 Ballistix 269 zł

Dysk twardy: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 205 zł

Karta graficzna: MSI GeForce GTX 760 OC 2GB DDR5 256bit (1072/6008) 869 zł

Obudowa: Fractal Design Core 3000 USB 3.0 (b/z) 269 zł

Zasilacz: Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular 259 zł

Razem 3248zł (bez napędu) - zestaw wychodzi taniej niż twój

Procesor z płytą i dobrym coolerem pozwoli ci na OC w granice 4,3-4,5, może nawet więcej. Wydajna grafika z dobrym chłodzeniem, troszke mniej wydajna od twojego r9 280x, lecz będzie chłodniejsza, w tej cenie mozesz poszukać jakiegoś zamiennika, może używke 770/280x od sapphire? 8gb ram wystarczy na dzisiaj, można dołożyć w przyszłości. Całość w przewiewnej obudowie, nawet ładnej, ważne że cooler sie mieści. Do tego super zasilacz, jak sądzisz ze potrzebujesz wiecej mocy weź ten sam w wersji 650w, ale 550 powinno starczyć. Dobrze trzyma napięcia, również pod obciążeniem, z czym sobie deus nie poradzi. Jak nie zależy ci na OC, to pisz, coś sie zmieni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...