Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Bugi/sztuczki na Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , w tym poradniku opiszę różne sztuczki/bugi w Terrari Xbox-360 Edition ( nie wiem czy działa też na PS3 ).

Sztuczka nr. 1 - Kopiowanie itemów

Ten bug odkryłem grając z bratem na konsoli i działa on w 100% na aktualnej wersji.

Opis :

Możesz sklonować dowolne itemy i dowolną ich ilość.

NP. legendarny miecz lub 99 monet gold.

Do wykonania tej sztuczki potrzebne będą :

- 2 pady do konsoli

- 2 konta xbox 

- 2 postacie ( po 1 na każdym koncie )

Jak to zrobić ? :

1. Wchodzimy do gry ( ładujemy świat ) na padzie A i zdobywamy itemki np. 50 sztabek żelaza

2. Wchodzimy do tego samego świata ( logujemy się ) na padzie B

3. Wyrzucamy wcześniej zdobyte sztabki żelaza z gracza A do gracza B

4. Na padzie B klikamy Save Game ( nie exit and save tylko samo save ! )

5. Po zapisaniu wyrzucamy sztabki z powrotem do gracza A

6. Na padzie B : klikamy przycisk xbox ( ten na środku ) , wylogowujemy się.

7. Na padzie B : logujemy się z powrotem i wchodzimy na świat 

Nasze itemki zostały skopiowane : Gracz A ma 50 sztabek żelaza oraz gracz B też 50 sztabek żelaza

Sztuczka nr. 2 - Szalona skarbonka

Ten bug odkryłem zaraz po tym gdy kupiłem skarbonkę w grze.

Opis : 

Skarbonka daje nam losowe itemki np. 1200 kilofów ( tak mi się trafiło za 1 razem :P )

Do wykonania tej sztuczki potrzebna będzie :

- świnka skarbonka Piggy_Bank.png?version=c2b21be705bcca7c5 ( do kupienia za 1 golda )

Jak to zrobić ? :

1. Kup i postaw skarbonkę w dowolnym miejscu

2. Wrzuć dowolne itemki do skarbonki ( najlepiej nie więcej niż do 5 slotów , ponieważ może zepsuć się i utracicie postać gdy zbyt duża ilość slotów będzie zapełniona )

3. Klikamy exit and save

4. Wchodzimy na ten sam ponownie i otwieramy skarbonkę w której mamy losowe itemy ( nie są one najlepsze ale zawsze coś można zarobić sprzedając je u NPC :P )

Sztuczka nr. 3 - Dziwne skrzydełka

Ten bug odkryłem dokładnie wczoraj w momencie gdy stworzyłem sobie Fairy Wings. Bug działa też na skrzydłach Frozen Wings.

Opis :

Możemy latać w prawo i lewo bez ograniczeń , nie opadamy na dół ale też nie możemy lecieć do góry. W walce z niektórymi bossami jest to przydatne :D

Nie zawsze się to udaje ale warto próbować :P

Do wykonania tej sztuczki potrzebne będą :

- Fairy Wings Fairy_Wings.png?version=b31212b158ccfeb1 ( tworzymy je z 20 Soul_of_Flight.png?version=a18e202a9628a oraz 100 Pixie_Dust.png?version=88c9defbbe3758509 ) lub Frozen Wings Frozen_Wings.png?version=cd7210996df7e8b ( tworzymy je z 20 Soul_of_Flight.png?version=a18e202a9628a oraz 1 Ice_Feather.png?version=e4bc85b3dfed84ac )

Jak to zrobić ? :

1. Wznosimy się do góry w miejsce w którym chcemy latać w lewo i prawo

2. Opadamy troszkę w dół

3. Trzymamy przycisk od latania non stop i właśnie w tym momencie nasza postać lata sobie w nieskończoność

Sztuczka nr. 4 - Przenikające nogi Ice Golema

Ten bug odkryłem w momencie gdy polowałem na Ice Golema. Zabiłem go 20 razy , w tym 15 razy mi się zbugował w sposób który opiszę.

Opis :

Ice Golem respi się na świecie , a jego nogi umiejscowione są wewnątrz bloków. Golem nie może się ruszać , chyba że go odbugujemy. Najlepiej stać za jego plecami , ustawić jakieś bloczki tak aby oddzielić go od nas i bić dowolną bronią.

Do wykonania tej sztuczki potrzebna będzie :

- deszczowa pogoda na świecie ( śnieżyca w biomie śnieżnym )

- odrobina szczęścia w odnalezieniu Ice Golema w biomie śnieżnym

Jak to zrobić ? :

1. Szukamy Ice Golema i mamy 3/4 szans na to że się zbuguje ( 3/4 pochodzi z moim obliczeń/doświadczeń )

Nowe sztuczki pojawią się niebawem , gdy je znajdę u siebie w grze :D

Jeżeli uważasz że mój film jest całkiem niezły to zostaw subka. To nic nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy :)

• Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Bugi/sztuczki na Xbox 360

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...