Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakim cudem?

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaknko wszystkim, zdarzyła mi się dziś bardzo dziwna rzecz :D

A zaczęło się od tego że chciałem podłączyć lapka to tv (samsung chyba 22cale) przez HDMI ponieważ chciałem podłączyć jeden wielki głośnik do monitora iż w lapku minijack'a mam zepsutego i nie łączy, więc HDMI mi nie działało, nie łączyło się a ni nic, więc podłączyłem zwykłe wejście do PC do monitora i mówię, trudno przez telefon se muzyki będę słuchał :( i potem cos kliknąłem, w lapku ekran mi zgasł, patrzę na monitor, a tu mi ekran się pojawił ale z rozdzielczością 1920 x 1080 a mój laptop miał limit do 1380 czy jakoś tak :P a teraz w systemie mi się pokazało te 1920 :D a już wcześniej, a raczej cały czas laptopa miałem podłączonego do monitora bo 15,6 cali to jest nic :P i cały czas tak korzystałem z lapka na monitorze, a tu dziś nagle inna rozdzielczość xD

Wyjaśni mi ktoś to? :D:D jakby teraz wszystko było takie HD/lepsza jakoś nie takie rozmazane :P

Dodam że mam win8 ;)

Opublikowano

napisz po polsku w czym jest parobem a nie bełkotaj bez sensu

obraz sam się ustawia zawsze na natywną monitora do którego jest podpięty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

napisz po polsku w czym jest parobem a nie bełkotaj bez sensu

obraz sam się ustawia zawsze na natywną monitora do którego jest podpięty

Czy napisałem gdzieś że mam problem? chciałbym tylko jakby ktoś mi wytłumaczył czem mi się tak stało :D oraz już mówiłem że laptopa już miałem jakiś czas podłączonego do monitora, ale dopiero dziś mi się zdarzyło coś takiego.
Opublikowano

ale CO SIĘ ZDARZYŁO ?! 

rozdzielczości ustawia się takie jakie się chce i jakie obsłuży karta graficzna i potrafi wyświetlić monitor do którego jest podłączona karta , to że ty jesteś w szoku że można ustawić większą rozdzielczość niż masz w laptopie świadczy tylko o tym że nie potrafisz jej zwiększyć normalnie w monitorze i masz miernej jakości ( stary )  i monitor w porównaniu do TV

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Na laptopie nie mogłem/nie mogę zmienić rozdzielczości na większą, gdy podłączam do monitora automatycznie mi się zmienia, i nie jestem w szoku -,- po prostu nie wiedziałem że tv może mieć na to wpływ :D a co do mojej karty graficznej + zintegrowana z prockiem, to hahahaha :P

Opublikowano

To chyba normalne, że karta graficzna wyświetla obraz w natywnej rozdzielczości ekranu. To że masz matrycę w lapku z natywną rozdzielczością 1380x768 nie przeszkadza w wyświetleniu obrazu fullHD na matrycy fullHD telewizora.

Temat zamykam ponieważ nie ma żadnego celu ani zagadnienia do wyjaśnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...