Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nowy komp do zakupu #KOBRA

ziomulec99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo ziomeczki

chciałem zakupic komputer na necie (wiecie wszystkie części na morele) ale pochodziłem po mieście i zanlazłem sklep z kompami i częściami więc wpadłem do ziomeczka i pytam się co będzie za 2tyś (chodzi o samą skrzynke) i gościu mi wyskakuje z:

-8gb ramu z mozliwoscia ulepszenia do 16gb

-karta graficzna radeonik 2gb

-procek amd ponad 3ghz z mozliwoscia podkrecenia do 4ghz

-karta dzwiekowa zintegrowana z prockiem

-fajna obudowa

-8 wejsc usb

-dysk 1tb

-win7 lub 8 (nie pamietam)

i teraz pytanie czy oplaca sie takie co s kupywac? bo za takie coś z windowsem na morele zabule z 2500 jak nie wiecej

a u tego mistrza 2040 o.O z systemem juz wgranym o.O i jak doloze 200 czy tam 300 to mam dodatkowo spoko monitorek 

wiec czy oplaca sie kupywac? bo cos za tanio to wyszlo i mysle, ze w tym moze byc jakis haczyk 

jak myslicie?

PS>sorki za bledy ale jestem leniwy #nie_mam_dyslekcji xD

Opublikowano

Mało danych o podzespołach ("radeonik 2GB", "fajna obudowa" - no super -,-), do tego nieopłacalny AMD + pewnie zasilacz-bomba. Podaj budżet, coś się złoży.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ciekawe, karta dźwiękowa w procku...

@topic

Podaj pełne "nazwy" tych części a nie typu "fajna obudowa", "procek 3gh". Na razie to ci raczej nie pomożemy. Na razie mogę ci powiedź tyle że jak nie masz zamiaru podkręcać to nie kupuj AMD'ka.

76561198053546969.png

Opublikowano

Bo są naiwni i się nabierają na 8 rdzeni po 4,5 ghz, które wypadają gorzej od intelowskich 2x3ghz w grach.

Opublikowano

Zestaw @Kicław'a będzie za tą cenę chyba najlepszy.

Co do procesorów AMD dużo ich jest w "gotowcach", więc ktoś kto się nie zna widząc sporą liczbę rdzeni myśli że będzie to czymś lepszym niż jest.

Po za tym to AMD ma sens przy mniejszym budżecie gdzie z intela jest tylko i3. A tutaj mogąc mieć i5 warto wybrać właśnie Intela.

Opublikowano

elo ziomeczki

chciałem zakupic komputer na necie (wiecie wszystkie części na morele) ale pochodziłem po mieście i zanlazłem sklep z kompami i częściami więc wpadłem do ziomeczka i pytam się co będzie za 2tyś (chodzi o samą skrzynke) i gościu mi wyskakuje z:

-8gb ramu z mozliwoscia ulepszenia do 16gb

-karta graficzna radeonik 2gb

-procek amd ponad 3ghz z mozliwoscia podkrecenia do 4ghz

-fajna obudowa

-8 wejsc usb

-dysk 1tb

-win7 lub 8 (nie pamietam)

i teraz pytanie czy oplaca sie takie co s kupywac? bo za takie coś z windowsem na morele zabule z 2500 jak nie wiecej

a u tego mistrza 2040 o.O z systemem juz wgranym o.O i jak doloze 200 czy tam 300 to mam dodatkowo spoko monitorek 

wiec czy oplaca sie kupywac? bo cos za tanio to wyszlo i mysle, ze w tym moze byc jakis haczyk 

jak myslicie?

PS>sorki za bledy ale jestem leniwy #nie_mam_dyslekcji xD

Pewnie połowa podzespołów używana, gwarancja jakaś?

Windows pewnie z chomikuj :)

Nie ograniczaj się do samego morele jest też agito ceneo itp allegro olx. Wystarczy poszukać.

Gratis dostaniesz zasilacz z czarnej listy który przy okazji zjara Ci kompa a może i chate. Nie wierzysz to poczytaj na necie jak ludziom biurka sie jarały od zasilaczy.

Opublikowano

A takie składanki co są na esc.pl z intelem? i5 8gb 1tb dysk I geforce 2gb tylko nie jest podana karta dzwiekowa co o tym myslicie. I dowiedziałem sie ze ten silnie sprzedaje wszystko nowe nie używane i ne z chomika

Opublikowano

Jeśli nie ma podanych dokładnie modeli WSZYSTKICH części to nie opłaca się najczęściej takiego kupować. Szczególnie że za tą cenę masz już podany przyzwoity zestaw.

A po za tym to pamięć w karcie graficznej NIE znaczy kompletnie nic. Możesz mieć kartę która ma 4GB a będzie słabsza od takiej co ma "tylko" 512MB.

A kartę dźwiękową zawsze masz zintegrowaną z płytą główną, więc nawet jak nie ma o niej żadnej informacji to i tak jest w płycie głównej.

Opublikowano

Podaj konkretnie o jaki komputer ci chodzi. Choć na allegro za pewne będzie to "gotowiec", z nieznaną połową części i źle dobrany.

Ja mogę kolejny raz powtórzyć że dobry zestaw masz już złożony i że w tej cenie nowego nic lepszego mieć nie będziesz. A te screany z najnowszych gier i opisy "super technologi" w aukcjach komputerów za 1000zł są bajkami i nie warto na to patrzeć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...