Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto kupić Ps 3 FAT ?

Bambus.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc nie warto, jeżeli kupujesz PS3 to najlepiej Super Slim. Dlaczego ?
Fat mają słabsze chłodzenie co prowadzi do błędu typu YLOD, w Slim jest problem częściowo rozwiązany, oczywiście chłodzenie poprawione ale zdarzają się przypadki typu YLOD.

W Super Slim masz poprawione chłodzenie, widoczny napęd gdy wsadzasz plytę, bo w Fat i Slim masz tak że wpychasz i płyta jedzie. W Super Slim masz tak że przesuwasz klapke w bok i wsadzasz płyte jak w ps2.

Sam mogę poświadczyć że ta konsola ma bardzo dobre chłodzenie, bo naprawdę no-life w GTA V miałem. Super Slim jest lżejsze od swoich poprzedników. Zużywa mniej prądu od Slim i Fat. Oczywiście różni się tym że jest mniejsza i ładniejsza :D

Super Slim ma łatwiejszy dostęp do dysku, jest to tak zaprojektowane, że możesz wymienic dysk bez utraty gwarancji ponieważ SONY umożliwiło nam to nie dając plomby na klapke od dysku, która znajduje się z boku konsoli.

Trochę się rozpisałem, ale myślę że warto :) Jeżeli o czymś zapomniałem to przepraszam.  Oczekuję na like :D

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie opłaca się, sprzęt już za bardzo leciwy i jest zbyt duże ryzyko wyłapania RSOD albo YLOD.

Bierz sprawdzony model z serii Slim najlepiej CECH-30xxB.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

No więc nie warto, jeżeli kupujesz PS3 to najlepiej Super Slim. Dlaczego ?

Fat mają słabsze chłodzenie co prowadzi do błędu typu YLOD, w Slim jest problem częściowo rozwiązany, oczywiście chłodzenie poprawione ale zdarzają się przypadki typu YLOD.

W Super Slim masz poprawione chłodzenie, widoczny napęd gdy wsadzasz plytę, bo w Fat i Slim masz tak że wpychasz i płyta jedzie. W Super Slim masz tak że przesuwasz klapke w bok i wsadzasz płyte jak w ps2.

Sam mogę poświadczyć że ta konsola ma bardzo dobre chłodzenie, bo naprawdę no-life w GTA V miałem. Super Slim jest lżejsze od swoich poprzedników. Zużywa mniej prądu od Slim i Fat. Oczywiście różni się tym że jest mniejsza i ładniejsza :D

Super Slim ma łatwiejszy dostęp do dysku, jest to tak zaprojektowane, że możesz wymienic dysk bez utraty gwarancji ponieważ SONY umożliwiło nam to nie dając plomby na klapke od dysku, która znajduje się z boku konsoli.

Trochę się rozpisałem, ale myślę że warto :) Jeżeli o czymś zapomniałem to przepraszam.  Oczekuję na like :D

Na wielu forach odradzają PS3 Super Slim...

Ja mam PS3 Fata i jestem zadowolony, głośno nie chodzi i nie przegrzewa się. Model PS3 to CECHL04 + dokupiony dysk twardy 250gb.

I z tego co czytałem najlepiej brać modele Slim z CECH - 30xx.

Opublikowano

Na wielu forach odradzają PS3 Super Slim...

Ja mam PS3 Fata i jestem zadowolony, głośno nie chodzi i nie przegrzewa się. Model PS3 to CECHL04 + dokupiony dysk twardy 250gb.

I z tego co czytałem najlepiej brać modele Slim z CECH - 30xx.

Tak, masz tutaj rację, na wielu odradzają. Jednak ja zaryzykowałem i zakupiłem ten model działa bez zarzutu :D

To jest tylko i wyłącznie moje zdanie na temat konsoli, oczywiście każdy może je podważyć i zachęcić do dyskusji ;) Od tego jest forum :D

LIKE

LIKE

LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...