Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuchawki do muzyki

AboVeAll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, jakie sluchawki do sluchania muzyki polecacie ? (Glowie chodzi mi o muzyke elektroniczna)

Musza byc na cale uszy
Na kabel
Musza dobrze wyciszac otoczenie

Mam sennheiser hd202 ale niestety padly po kilku latach

Cena do 300zl

Na innym forum znalazłem 2 ciekawe modele

Takstar HD6000 Black

Superlux TAKSTAR PRO80

Ktoś posiada i może coś o nich napisać ?

Feel the beat!

Opublikowano

Masz zintegorwaną dźwiękówkę pewnie ? 

Mają być wokółuszne i dobrze tłumiące, w takim wypadku moje propozycje to

Denon D1100 (naprawdę mocny bas, podatne na modyfikacje, granie lekka V z naciskiem na bas, scena i separacja nieco lepsza niż w CAL)

Shure SRH240 (bardzo dobra średnica przez co wokale są przepiękne, podatne na modyfikacje głównie zwiększające bas, wysokie tony nieco schowane, szeroka scena, dobra separacja, słuchawki mniej zmulone od D1100)

Na innych forach polecają także te Takstary Pro 80, ja nie czytałem, nie słyszałem, nie podobają mi się więc musisz się gdzie indziej doinformować.

Obecnie posiadam Shure SRH240 z bas modem + padami od Brainwavz HM5, są cudownie wygodne, bardzo dobrze izolują od otoczenia no i według mnie to idealne brzmienie, świetna charakterystyka, dynamika, scena.

Opublikowano

W SRH440 można robić podobny bas mod jak w SRH240. Za to Aurvan nie polecam, w szczególności 2, ludzie mawiają, że są gorsze od pierwszych, a te pierwsze jak dla mnie za świetne nie są.

Opublikowano

W SRH440 można robić podobny bas mod jak w SRH240. Za to Aurvan nie polecam, w szczególności 2, ludzie mawiają, że są gorsze od pierwszych, a te pierwsze jak dla mnie za świetne nie są.

Miałeś wszystkie te słuchawki czy powołujesz się na opinie innych użytkowników? To, że ludzie mawiają to jest warte tyle co nic. Miałem CAL przez 2 lata i są to świetne słuchawki. CAL2 miałem okazję chwilę testować i nie doszukałem się w nich szczególnych wad.

Opublikowano

Miałem CAL przez jakieś 3 miesiące, wolę już modowane Fatal1ty. Tragicznie zmulone słuchawki, w dodatku niewygodne i kruche. Ale może ktoś lubi takie brzmienie, w końcu każda porada dotycząca dźwięku jak i wygody  jest bardzo subiektywna. Co do CAL2 mało osób to ma, tak samo jak mało chwali.

Shure 240 mam (440 tylko odsłuch w sklepie, za drogie dla mnie były na tamten czas)

To, że ludzie mawiają to jest warte tyle co nic.

Przekonałem się na własnej skórze odnośnie CAL, tyle osób zachwalało jakie to cudo, no i jednak nie było w moim odczuciu. Ale skoro ktoś się pyta o opinię, to mamy mu w ogóle nic nie polecać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...