Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie własnego OTS na PC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Klany

Nic, jak jest to jakiś ściągany silnik może nie być tego pliku. Zazwyczaj tylko w oficjalnych i czystych silnikach jest dodawany. Jakiego silnika używasz ?

@Worldean@

Nie wiem nawet od czego to jest, mi jak zawsze wyskakuje ten błąd to go po prostu komentuje i kompiluje na nowo silnik.

otserv.cpp

To jest ukryta treść, proszę
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam, mam kolejny problem, mianowicie nie mogę się zalogować na pasy 1/1 ;/ Zmieniłem ip, server niby jest online, ale mimo wszystko nie działa. Ktoś miał podobny problem?

Edytowane przez bartek23144
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

qv3kv0siemka, mam taki problem.

Próbowałem wgrać jakis serwer z twojej listy serwerów. pokemon nie chciał odpalic mi zadnych passów.

udalo mi sie z DB, ale tam nie moglem znaleźć powodu przez, który nie dostaje expa.

Znalazłem serwer z klientem bez ip changera. Serwer mi ruszył, ale ip klienta teraz mi nie pasuje do serwera, ustawiłem sobie ip mojego hosta 127.0.0.1

Na ip changerze działa, ale to inny klient i od razu dostaje debuga.  

Wiesz może jak zmienić ip w kliencie pokemon? 

Patrzyłem poradniki na temat zmiany ip w HEX, ale są napisane tylko pod tibie. I jak wyszukuje to co mi tam polecają, to nic mi nie znajduje. 

Chyba, że to nie to jest moim problemem. Umiał byś pomóc?

Tak wyglądają pliki klienta.

aaa.png

Edytowane przez damian16000
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema mam 2 pytania.

1. Czy ip w configu to Ip z cmd (tej konsoli w kompie) czy np z hamachi...?

2. Jak koledzy maja zagrac?

A ogolnie to poradnik spoko jedynie mam te 2 pytania pewnie dlatego ze zdjecia wygasly ;/

Hej, mam jeszcze jeden problem. Otoz po tym jak zaimportowalem mapke do RME skladala sie ona z tibijskich grafik. Probowalem wiec opcji w RME import monsters/npc i importwaoelm .xml, ale nie dzialalo. Natrafilem wiec na jedyna poszlake: object builder, ale do niego nie da sie zaimportowac .spr / .xml. Jaki jest wiec sposob wklejenia grafik z tego silnika co dales (naruto open wings) do Remeres map editor? Bylbym wdzieczny za odpowiedz

Opublikowano

1. Jeśli chcesz odpalić przez hamachi to nie pamiętam ale sprawdź dla localhost (127.0.0.1) a logowanie przez ip z hamachi albo podaj tam ip hamachi

2. Przez hamachi albo kupić VPS i na nim postawić (ip clienta też trzeba zmienić)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jako, że jest 2021 możnaby dodać parę istotnych faktów.

1. Xampp - jego najnowsze wersje przestały mieć 127.0.0.1/security, więc nie zrobicie sobie hasła do bazy danych tak jak to się zazwyczaj robi. Jeśli korzystacie z najnowszej wersji to w phpmyadmin klikacie sobie ustawienia i tam ustawiacie hasła.
2. RME - do map, ja tego nie wiedzialem za 1 razem, wiec moze inni tez nie beda wiedziec - najnowsza wersja rme ma w preferences zakladke dla 8.54, ale jej nie wspiera. Trzeba pobierac starsze wersje.
Z tego co pamietam tak samo bedzie z object builderem i itemeditorem
3. Ip changer nie zawsze jest potrzebny, istnieja generatory clientow, gdzie podaje się tylko wersje i ip jakie chcemy, żeby było używane.
Nie korzystając z generatora też można ustawić domyślne ip i nie korzystać z ip changera, ale na tym to już się nie znam.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam odpaliłem serwer na PC ale nie mogę wejść na serwa

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png