Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 - jedno konto z grami a dwoch uzytkownikow

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.
Niedlugo, moze w przyszlym tygodniu, kupuje ps4, najlepiej w zestawie z InFamous'em, jednak zastanawia mnie pare spraw.
- kiedys na ps3 mozna bylo zalozyc jedno konto, kupic na nim gry na pol ze znajomym i grac razem na 2 konsolach nawet na multi, dlatego chce wiedziec, czy tak samo jest na ps4, aby razem kupic gre na jednym koncie i razem grac? Nie moge znalesc jednoznacznej odpowiedzi, czesto pisza "moze tak, moze nie" lub czesc pisze, ze tak a czesc ze nie.
- czy oprocz playroom'a sa obecnie jakies mozliwosci wykorzystania kamerki, oraz czy sa juz jakies zaplanowane gry z uzyciem kamerki?
- Jakie sa gry na ps4 w ktore mozna graz na jednej konsoli na dwoch (na 2 pady) oraz czy jakies ciekawe wyjda w niedalekiej przyszlosci?
- znacie jakis sklep/firme, gdzie mozna kupic konsole z infamousem, dodatkowy pad oraz kamerke? Staram sie znalesc jakis pewny sklep, zeby nie placic kilkukrotnie za przesylke, ale zeby produkty nie mialy nie wiadomo jak wygurowanych cen.

Z gory dzieki za odpowiedzi, jeszcze o cos chcialem spytac, ale nie pamietam teraz co to bylo, wiec jak cos dopisze ;)

Przepraszam za brak polskich znakow i ewentualne bledy, pisze z telefonu ;)

Opublikowano

1. W tej kwestii nic się nie zmieniło, nadal możesz kupić grę i podzielić się nią z jednym z kolegów.

2. Nie wiem

3. Są, między innymi: Fifa, NBA 2k14, Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends, Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, któraś tam część Lego, Dead Nation, COD:Ghosts, Child of Light.

Z nowych, które wyjdą to między innymi nowa Fifa, PES, NBA 2k15, EA Sports UFC.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Dobrze, to już z grubsza rozeznanie mam, jednak jeszcze chciałbym się upewnić co do tego dzielenia się grą z kolegą. Wczoraj napisał mi coś takiego:

nom , poczytalem wczoraj troche o tym
jezeli gra zostanie pobrana na roznych systemach
to ten co pobral drugi za 8 dni gre straci ;]

Trochę mi to brzmi, jakby gdzieś w internecie znalazł post, który nie jest prawdziwy, jednak nawet tak myśląc wolę się upewnić ;]
Opublikowano

Z zakupem konsoli PS3 dostałem BF3 Premium edition aktywowane na jednej konsoli,, dokupiłem nowe GTA V, oraz po jakimś czasie używane Demon's Souls oraz Little Big Planet GOTY.

Myślę nad sprzedażą tych gier, jednak czy one po sprzedaży i po użyciu na konsoli innego gracza, będą miały nadal ten "online pass" żeby grać przez internet?

Oraz drugie pytanie
Mam obecnie konto z PS Plus ważnym do marca 2015 roku, jednak to konto załozył znajomy i niestety ma inny nick niż bym chciał.
Czy na PS4 mogę ustawić to konto jako główne i grać na innym nowo stworzonym i grać na multi (dzięki PS+ aktywnym na tamtym koncie) ale z innym nickiem?
Przyznam, że zależy mi na tym. Jeśli się nie da, to jedyną opcją jest wykupienie PS+ na nowym koncie, a  to mogę ew. sprzedać, tak?
Opublikowano

djmati5, odpowiem na 2 pytanie. Nie musisz posiadać PS+ na obu kontach by grać w te gry. Jedynym wyznacznikiem jest opłacenie tego wcześniejszego konta. 

Shuhei Yoshida na Twitterze oficjalnie potwierdził, że wystarczy zakupić PlayStation Plus na jednym koncie, które znajduje się na konsoli i wtedy pozostałe bez problemu skorzystają z dobrodziejstwa dostępu do PlayStation Network. Jeśli więc na waszej konsoli grać będzie kilka osób, to żadna z nich poza jedną nie będzie musiała dopłacać za dostęp. Bardzo dobry i logiczny ruch Sony.
Opublikowano

Z zakupem konsoli PS3 dostałem BF3 Premium edition aktywowane na jednej konsoli,, dokupiłem nowe GTA V, oraz po jakimś czasie używane Demon's Souls oraz Little Big Planet GOTY.

Myślę nad sprzedażą tych gier, jednak czy one po sprzedaży i po użyciu na konsoli innego gracza, będą miały nadal ten "online pass" żeby grać przez internet?

Oraz drugie pytanie
Mam obecnie konto z PS Plus ważnym do marca 2015 roku, jednak to konto załozył znajomy i niestety ma inny nick niż bym chciał.
Czy na PS4 mogę ustawić to konto jako główne i grać na innym nowo stworzonym i grać na multi (dzięki PS+ aktywnym na tamtym koncie) ale z innym nickiem?
Przyznam, że zależy mi na tym. Jeśli się nie da, to jedyną opcją jest wykupienie PS+ na nowym koncie, a  to mogę ew. sprzedać, tak?

1. Nie, kody są jednorazowego użytku i przypisują się do konta gracza. Jedynie opcja ich pobrania, to zalogowanie się na Twoje konto.

2. +1 do wypowiedzi z posta wyżej, wystarczy tylko założyć inne konto na konsoli i będziesz mógł grać w te gry. Dostępu do PS+ na nowym koncie nie będziesz miał, pozostanie możliwość grania do póki masz wykupiony abonament na innym koncie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ok, w takim razie już chyba wszystko wyjaśnione. Wielkie dzięki za pomoc.

Dla wszystkich oczywiście lajki ;]

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...