Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WOJNA] [Dyskusja] PC VS KONSOLE

kotkowski

A ty po której stronie staniesz?  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wolisz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W każdym dziale, w jakim zagoszczę widzę tylko jedno:

KONSOLE LEPSZE

A NIE BO PC!

Sądzę że lepiej to przenieść na ten dział, który nadaje się do dyskusji.

No to, po której stronie ty się opowiesz i dlaczego? :D

Ja osobiście wybieram PC, bo jest na niego dostępne dużo więcej gier, poza tym posiada dużo większą moc obliczeniową niż konsole :D

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

PC bo lepsza grafika i tańsze gry.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

PC, lepsza grafika, więcej gier RTS, ale często także inne gry (DayZ ;) ), często gra jest tylko na jedną konsolę i PC (np. Titanfall), wielofunkcyjność, a nie tylko gry, mniejsza cena gier i sprzętu (wbrew pozorom wychodzi taniej PC), możliwość różnych upgradów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W każdym dziale, w jakim zagoszczę widzę tylko jedno:

KONSOLE LEPSZE

A NIE BO PC!

Sądzę że lepiej to przenieść na ten dział, który nadaje się do dyskusji.

No to, po której stronie ty się opowiesz i dlaczego? :D

Ja osobiście wybieram PC, bo jest na niego dostępne dużo więcej gier, poza tym posiada dużo większą moc obliczeniową niż konsole :D

Co ty pierdolisz?

Również wybieram PC ze względu na wygodę podczas grania.

Opublikowano

PC zapewnia większą wygodę? Zaraz pęknę ze śmiechu :D Konieczność instalacji, większa awaryjność, dużo wyższa cena. Faktycznie większa wygoda. Ja osobiście daję głos na konsole. Czemu? powodów jest wiele: wygodniejsze sterowanie, dużo mniej problemów z fps'ami, bardzo niska awaryjność, mniejsza cena. Krótko mówiąc większy komfort czuję grając na konsoli. Nie przejmuję mnie fakt, że gry kosztują 300zł. Wolę wydać więcej i zarazem zyskać więcej przyjemności z grania. 

Opublikowano

KONSOLE KURWA KONSOLE SĄ LEPSZE MAJĄ PŁYTKI NIE TRZEBA INSTALOWAĆ I JESZCZE DO TEGO GRA SIĘ SZYBCIEJ URUCHAMIA ;O

NA PC SE NIE POGRASZ W GTA V!

Opublikowano

mniejsza cena

Nie bardzo. Gra na PC kosztuje 100zł, a na konsolę dajmy na to 200zł.

PC, który uciągnie gry jak PS4 kosztuje może z 1800zł. Biorąc pod uwagę fakt, że co miesiąc, a nawet częściej wychodzą zajebiste gry (na razie przyjmijmy miesiąc).

12 miesięcy = 1200zł. Za taką kwotę można nieźle rozbudować PC do nowszych gier.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

PC zapewnia większą wygodę? Zaraz pęknę ze śmiechu :D Konieczność instalacji, większa awaryjność, dużo wyższa cena. Faktycznie większa wygoda. Ja osobiście daję głos na konsole. Czemu? powodów jest wiele: wygodniejsze sterowanie, dużo mniej problemów z fps'ami, bardzo niska awaryjność, mniejsza cena. Krótko mówiąc większy komfort czuję grając na konsoli. Nie przejmuję mnie fakt, że gry kosztują 300zł. Wolę wydać więcej i zarazem zyskać więcej przyjemności z grania. 

powiedz to xboxowi xD

KONSOLE KURWA KONSOLE SĄ LEPSZE MAJĄ PŁYTKI NIE TRZEBA INSTALOWAĆ I JESZCZE DO TEGO GRA SIĘ SZYBCIEJ URUCHAMIA ;O

NA PC SE NIE POGRASZ W GTA V!

już niedługo pogram ;*, z lepszą grafą niż na konsolach

pc bo bardziej uniwersalny, za konsole sie przeplaca

Opublikowano

Symbioza! Na telewizorze rżnę z kolegą w CoDa (podzielny ekran), w Watch Dogs, w Little Big planet i DJ Hero. Na PC- praca, internet, slabsze/starsze/indie/strategiczne gry i kilka strzelanin z promocji ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

PC, który uciągnie gry jak PS4 kosztuje może z 1800zł. Biorąc pod uwagę fakt, że co miesiąc, a nawet częściej wychodzą zajebiste gry (na razie przyjmijmy miesiąc).

12 miesięcy = 1200zł. Za taką kwotę można nieźle rozbudować PC do nowszych gier.

Miałem na myśli samą konsole. Tak PC który uciągnie gry z PS4 można kupić za 1800zł jednak żeby kupić taki komputer który uciągnie gry jak PS4 trzeba wydać kilkakrotnie więcej.

powiedz to xboxowi xD

Xbox to wyjątek :D Ale biorąc pod uwagę fakt że moja PS3 Fat trzyma się od 2007 roku i nigdy nie była czyszczona czy naprawiana. Moim zdaniem są mniej awaryjne od PC.

Opublikowano

Miałem na myśli samą konsole. Tak PC który uciągnie gry z PS4 można kupić za 1800zł jednak żeby kupić taki komputer który uciągnie gry jak PS4 trzeba wydać kilkakrotnie więcej.

Xbox to wyjątek :D Ale biorąc pod uwagę fakt że moja PS3 Fat trzyma się od 2007 roku i nigdy nie była czyszczona czy naprawiana. Moim zdaniem są mniej awaryjne od PC.

Nie, sorry, ale na takim zestawie pograsz w Battlefield 4 na średnich (a jak kupisz używany sprzęt to jeszcze lepiej):

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=80682&s=76069&s=78672&s=78260&s=73693&s=85773&s=74018&s=67056&s=15240

Na takim na wysokich:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76077&s=80504&s=78672&s=78260&s=73693&s=85773&s=74018&s=67056&s=15240

A Battlefield 4 na średnich na PC wygląda lepiej niż na PS4.

A po upgradach corocznych za te 1200zł wszystko chodziłoby na ultra także...

Na PS4 w Wiedźminie 3 będziemy mieli 30 fps nie w FHD.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie, sorry, ale na takim zestawie pograsz w Battlefield 4 na średnich (a jak kupisz używany sprzęt to jeszcze lepiej):

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=80682&s=76069&s=78672&s=78260&s=73693&s=85773&s=74018&s=67056&s=15240

Na takim na wysokich:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76077&s=80504&s=78672&s=78260&s=73693&s=85773&s=74018&s=67056&s=15240

A Battlefield 4 na średnich na PC wygląda lepiej niż na PS4.

A po upgradach corocznych za te 1200zł wszystko chodziłoby na ultra także...

Na PS4 w Wiedźminie 3 będziemy mieli 30 fps nie w FHD.

Wiesz, ale nie każdy ma ochotę wydawać 1200zł co rok. Żeby pograć w gry na Ultra chociaż wątpię żeby tyle starczyło. W każdym razie nie będę się kłócił bo to sprowadza do niczego. Ja wolę konsolę i przy tym zostanę. Nie za względu finansowych, ale lepiej wydać mi je na coś innego niż bez sensu je marnować. Wydałem 1799zł za PS3 siedem lat temu i do dziś dosłownie jak nowa, a gry również ciekawe jeszcze czasami wychodzą. Za PS4 płaciłem trochę mniej bo około 1400zł, i też mam nadzieję że długo potrzyma, a na komputer wydałem ponad 2 tysiące i praktycznie żadne gry nie chodzą już na nim przy ładnych dla oka ustawieniach graficznych. Szczerze powiedziawszy trzymam go tylko dla dwóch lub trzech gierek które nie zagram w chwili obecnej na konsoli. Choć podobno DayZ ma wyjść również na PS4. :P

Opublikowano

Wiesz, ale nie każdy ma ochotę wydawać 1200zł co rok. Żeby pograć w gry na Ultra chociaż wątpię żeby tyle starczyło.

Starczyłoby. Czytaj wyżej. To nie jest takie 1200zł, które trzeba dopłacać.

Ja jakoś sobie nie wyobrażam DayZ na konsoli. Ten interfejs potrafi być skomplikowany nawet na PC.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

powiedz to xboxowi xD

I was trolling bro :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...