Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Monitor problem

sopel011

Pytanie

Opublikowano

Siema od jakiegoś czasu , monitor mi sie psuje... nie wiem co jest przyczyną tego..

Problem się zaczoł po pewnym resecie kompa , i włączeniem od nowa komputera.

Pewnego dnia sobie gram i mi sie komp zwiesił więc go zresetowałem.

Potem odpaliłem i zamiast zielonej kropki w monitorze zapaliła się pomarańczowa , więc mowie ze spoko zaraz przejdzie czekalem z 30 minut kombinowalem tam z tylu kompa i nic..

Więc postanowiłem przełączączyć ten kabelek co łączy monitor i komp , wiecie napewno o co chodzi..

Z tyłu kompa mam 2 takie wejscia same , pod monitor tylko zdełem plastik czyli te zabezpieczenie i podłączyłem i wszystko działa , ale nie chodzą mi gry , gdy włączam to pokazuje mi sie np. logo lola i zaraz znika , jak przy starcie macie..

Lub jak odpalam minecrafta to tak samo pokazuje sie okienko minecrafta i odrazu znika..

Na tym wejsciu 1 mi dzialaly gry dzis  jeszcze , a na tym 2 odpala sie normalnie ale gry nie działają .. O co moze chodzić ???

Prosze o pomoc plsss

imetin_logo.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No chyba logicznie ze podlaczajac do 1 wejscia? Tylko w pierw musisz sie dowiedziec co sie z nim stalo. Jaka karte graf masz? Sprawdz czy kable sa dobrze do niej wpiete jesli jakies sa.

graphic.png
Opublikowano

To da, że dowiemy się czy podpinasz do zintegrowanej, kartę możesz sprawdzić poprzez otwarcie obudowy.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...