Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 2500 do dalszego ulepszania

Huuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Zamierzam na początku wakacji kupować nowy PC, którego będę później ulepszał (po wakacjach coś się zarobi). Zestaw do 2500zł (nie przekraczający, wskazane nawet mniej). Raczej nie będę podkręcał gdyż się na tym nie znam. PC ma służyć głównie go gier (nigdy nie grałem w te najnowsze więc pora spróbować) na high detalach (na ultra patrze z przymrużeniem oka, wolę wydajność niż miniszczególiki). Posiadam monitor 1900x1440 rozdzielczości. Dobrze by było aby był cichy :)
Co potrzebuję:
Płytę główną 
Kartę graficzną - główny punkt zestawu, uznałem że lepiej będzie kupić lepszą za ~800-900 niż za kilka lat kupować lepszą. Najlepiej od Nividi, choć jak mnie przekonacie czym się różni od Radeona to może się skuszę :)
Procesor - zastanawiałem się na i5-4460, 70 i 90. Jaka jest między nimi znacząca różnica?
Pamięć ram - 1 kość 4GB (w przyszłości dokupię drugą)
Dysk twardy - 500GB w zupełności mi wystarczy. Obecnie mam ~200GB +- i nie mam problemów z miejscem na dysku. Ma być szybki. W przyszłości planuję dokupić SSD na system.
Zasilacz
Obudowa
- Zalman Z3 czy coś z serii SilentiumPC?
Nagrywarka nie potrzebna, posiadam własną + nie jest potrzebna aż tak :)

Dziękuje za wszelkie odpowiedzi :)

Jeszcze takie pytanie po części związane z tematem, zestaw myszka + podkładka (L lub XL, lubię mieć pole manewru) do 100zł, głównie do LoL'a/Osu! Mam dużą dłoń jeśli to coś pomoże. 

Opublikowano

Ode mnie taki zestaw:

Procesor:

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

659 zł

Płyta główna:

Asus B85M-G /intel B85, LGA1150/

265 zł

Pamięć RAM:

Crucial 8GB 1600MHz CL9 Ballistix

269 zł

Dysk twardy:

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

205 zł

Karta graficzna:

MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5 256bit (900/5600)

630 zł

Nagrywarka DVD / BluRay:

Liteon iHAS122 SATA (black)

69 zł

Obudowa:

Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

159 zł

Zasilacz:

XFX Core 550W 80+ Bronze 120mm

239 zł

Możesz wymienić zasilacz na TT SE Smart Modular 530W

Zmieściłem sie z 8gb ram, przez najbliższe hmm.. rok nie musisz dokupywać ramu.  Grafika od Radeona, po małym OC wydajnościowo jak 760'tka. Dysk 1tb, bo są w prawie tej samej cenie. Jak napęd jest na sata, to można 70 złotych dorzucić do lepszego zasilacza (CoolerMaster 550W), ew. do procka (i5 4570/4590) lub mobo.

Cena 2495 (wg. esc.pl) 

Opublikowano

Pasuję to zakończyć, proszę o sprawdzenie czy wszystko będzie do siebie pasować (procek haswell do płyty?). I jeśli się ktoś zna czy można udokumentować zakup przez morele.pl aby zdać z tego "relację" co się kupowało 

http://www.morele.ne...ry/info/7Fc8EZ/

Co do tego bonusu ze składaniem i wysyłką za 1zł - W jakim opakowaniu dostanę komputer? Czy będzie on jakoś narażony na zniszczenia podczas podróży, zabezpieczony, czy nie będzie z tym problemu? Wysyłają raz cały sprzęt, czy np. podkładkę pod mysz którą zamówiłem wyślą osobno?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, jesteście wspaniali 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...